LAŽ DO LAŽI Medijska hobotnica iz dve zemlje angažovana u napadu na predsednika Vučića
Alo

Pritom, ne pominjući koji je bio prvi izvor, plasiraju izmišljotinu kao nespornu istinu, ne dovodeći je nijednog trenutka u pitanje.

DO BESVESTI

Ista matrica ponovljena je i u slučaju navodnih restrikcija struje koje prete Srbiji. Nakon što je hrvatski Poslovni dnevnik plasirao ovu izmišljotinu pozivajući se na nepostojeći tajni dokument EPS koji je (kao) njima dospeo u ruke, Šolakovi mediji ubacili su ovu lažnu informaciju u svoju centrifugu, dva dana je raubujući do besvesti.

LAŽ DO LAŽI Medijska hobotnica iz dve zemlje angažovana u napadu na predsednika Vučića

Alo

 

 

Počelo je raznim analizama navodno stručnih sagovornika, čiji je jedini cilj bio da zaplaše građane Srbije da će na zimu sedeti u mraku i smrzavati se. Nastavljeno je anketom na ulici u kojoj su prolaznike pitali šta misle o najavljenim restrikcijama i isključenjima električne energije (sada se već to ne dovodi u pitanje). A kulminiralo je juče, kada su tekstovi o tome sinhronizovano objavljeni u svim Šolakovim medijima. Iako je EPS bukvalno posle sat vremena od inicijalne lažne vesti sve demantovao, tome se posvećuje malo ili nimalo pažnje. 

LAŽ DO LAŽI Medijska hobotnica iz dve zemlje angažovana u napadu na predsednika Vučića

Alo

 

Evo kako to izgleda na primeru dnevnog lista „Nova“. Tek drugog dana ustupa se prostor i za EPS i objavljuju navodi ovog javnog preduzeća da neće biti restrikcija, ali se odmah ispod toga, podjednako veliko, stavlja: „Struka: Sve je moguće.“ Podsetimo, reč je o drugom danu nakon hrvatske izmišljotine. Prvog dana naslovi su bili isključivo o tome da nećemo imati dovoljno struje.

NAVIKLI NA SVE

Govoreći o prepoznatljivom modelu napada na Srbiju, Sandra Božić, poslanica SNS, za naš list kaže da je sve lako čitljivo.

- Kad su ustaše u pitanju, navikli smo da nijedno zlo ne dolazi samo. U ovom slučaju to se samo potvrđuje. Nije tajna da Šolak ima svoje ekspoziture po čitavom regionu i šablon je uvek isti. Jedino što se menja jeste intenzitet napada na Srbiju. S druge strane, videli smo da ustaše ne prezaju ni od saradnje sa Šiptarima kako bi zajedno radili protiv interesa Srbije, a od sebe napravili lažne žrtve. Tako je i sada kada govorimo o energetskoj bezbednosti i najtežoj jeseni koja svima predstoji - ističe Božićeva za Alo!, i poentira:

- Hvala bogu, istina je daleko od Šolakove centrifuge. O interesima Srbije i njenih građana brine Aleksandar Vučić, stožer stabilnosti i napretka čitavog regiona.

Lažni ekspert iz propale firme

Još jedan dokaz kako rade Šolakovi mediji je i jučerašnje pisanje lista „Danas“, koji je, pišući o navodnim nestašicama struje, plasirao stavove Velimira Gavrilovića predstavljajući ga, bez ikakve ograde, kao eksperta za energetiku.

Zanimljivo, „Danasov“ „stručnjak“ bio je direktor firme „Energia Gas & Power“, koja je prošle godine izgubila licencu za snabdevanje strujom i bankrotirala. Ova firma je prethodno svojim kupcima, hiljadama malih i srednjih industrijskih potrošača nudila jeftiniju energiju od ostalih. Potom bi, nakon što bi ugovor bio sklopljen, obavestila o jednostranom povećanju cene od 75 odsto. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (24)

Loading
Nena

22.07.2022 10:04

Svi znamo da je kriza I shvatamo!I da bude restrikcija ,prezivecemo!Živeli smo nekada mnogo gore ,sad možemo bar da verujemo nečemu i živimo bolje i sigurnije,zahvaljujući Vučiću koji se stvarno trudi i zalaže za Srbiju

Nena

22.07.2022 10:06

Džaba je tajkunskim medijima da izmišljaju I plasiraju svakojake laži,sve će izaći na videlo !I o tik restrikcijama što pričaju!

Nena

22.07.2022 10:10

Opoziciji je najbitnije da govore protiv Vučića,sta god!Čini mi se da samo traže nesto ,kopaju,izmišljaju, samo da Vučića nabede na nešto što nema nimalo smisla!Vucica narod voli jer narod vidi sta on radi za Srbiju I to im je dovoljno ,oninsu njegov štit!

Saša

22.07.2022 10:13

Hrvati kako bi skrenuli pažnju sa sopstvene krize, pišu i izmišljaju priče o Srbima, a ovi kvazi mediji u Srbiji samo prepisuju

Pavle

22.07.2022 10:32

Po oprobanom receptu napadaju sve što je srpsko, jer im smeta jaka Srbija

Pavle

22.07.2022 10:32

Po oprobanom receptu napadaju sve što je srpsko, jer im smeta jaka Srbija

Pavle

22.07.2022 10:32

Po oprobanom receptu napadaju sve što je srpsko, jer im smeta jaka Srbija

Мијо

22.07.2022 10:33

Опозиција се само бави лажима и они заправо воде прљаву политику против наше државе ти људи су једно велико зло. Прво они нису стручни адекватно да износе такве чињенице али за оваке лажи које јавно упућују треба да одговарају само се питам докле ће више овако нешто да раде.

Зоран

22.07.2022 10:36

Зна се шта је циљ опозиције циљ је да народ доведу у заблуду пласирањем дезиформнација стварно су претерали и очекујем да се надлежни држави органи огласе поводом овог случаја. За овакве лажи неко из редова опозиције треба да одговара.

Fata

22.07.2022 10:40

Vise ni sami ne znaju kako da napadaju Vučica pa plasiraju lazi!

Мила

22.07.2022 10:40

Добро је што имамо Вучића за председника у овим тешким тренуцима за цео свет, добро је што је он наша рука водиља, оличје мира и стабилности, не знам како би било да је другачија ситуација.

Никола

22.07.2022 10:40

Па ово је типичан удар опозиције на државу јер њима је циљ да ми увозимо струју али не од других држава него искључиво да зависимо од Хрватске хоће обманом да створи лажну слику како је електроенергетски систем у нашој држави угрожен. Прво стручњаци које се бави тиме јасно су рекали да Електропривреда је стуб развоја наше државе и да је систем потпуно стабилан тако да им и овај филм није упалио.

Tereza

22.07.2022 10:42

Istina je uvek jača laži tajkunskih medija.

Ратко

22.07.2022 10:42

Опозиција данашња је чист промашаја за нашу државу ово је пример како они нападају нашу државу и баве се лажима. Стварно су толико јадни ни овај филм им није упалио једноставно су проваљени.

Слободан

22.07.2022 10:45

Колико год се ови стручањци баве лажима ја као грађанин а и остале људи верују својој држави и свом председнику тако да ове дезинформације које они пласирају једноставно немају ефеката.

Viki

22.07.2022 11:24

Tajkunski mediji iznose svakave lazi, sve ce izaci na videlo, jer je njima najbitnije da iznose lazi o Vucicu!

Gago

22.07.2022 11:27

Opozicija iznosi samo lazi i oni vode prljavu politiku protiv nase drzave. Za ovakve lazi treba neko da odgovara, jer istina je uvek bila jaca!

Sany

22.07.2022 11:28

Koliko god da se opozicija bavi lazima, nas narod veruje svojoj drzavi i predsedniku Vucicu, tako da ove dezinformacije nemaju efekta!

Bole

22.07.2022 16:51

Nema razloga da ne verujemo ako su iz epsa rekli da ce biti dovoljno struje tokom nastupajuce zime.

stevo

23.07.2022 01:29

Mogu raditi sta hoce,samo sto Vucica nece uspeti da ponize,ponizice ti mediji sebe svojim ponasanjem i postupcima

sasa

23.07.2022 01:31

Srbija je mnogma trn u oku jer ima jakog i nepodvodljivog predsednika,coveka kome je Srbija i narod na prvom mestu.To neke ocigledno boli

stefan

23.07.2022 01:33

Srpska opozicija i Hrvati su toliko ljigavi da je to strasno.Njima je jedini cilj da blate i pljuju Vucica

Patak

23.07.2022 01:34

Napadima na Vucica,opozicioni mediji takvim ponasanjem govore mnogo vise o sebi.Na niske su grane spali

Pavlovic

23.07.2022 01:35

Seju mrznju opozicioni mediji gde stignu.Podlo i licemerno s njihove strane