UZELI MILIONE OD KURTIJA DA NAS PREDSTAVE KAO ZLOČINCE Holivudski glumci pred penzijom u propagandnom filmu „Milošević i ja", koji se snima na Kosovu
Alo

Na spisku su, što je posebno zanimljivo, i Vilijam Boldvin, koji kod nas snima „Južni vetar“, i Žerar Depardje, Francuz koga smo u Beogradu dočekali raširenih ruku i dali mu simbolično srpski pasoš. Tu su još i poznata imena poput Tonija Robinsona i Italijanke Marije Gracije Kučinote. Zvanično, budžet filma je 3,8 miliona evra, međutim, s obzirom na to kakva je glumačka postava, jasno je da je u ovaj srbomrzački projekat uloženo mnogo više novca. 

UZELI MILIONE OD KURTIJA DA NAS PREDSTAVE KAO ZLOČINCE Holivudski glumci pred penzijom u propagandnom filmu „Milošević i ja

Alo

 

HAŠKA PRIČA

Prema saznanjima do kojih je Alo! došao od sagovornika u Prištini, tačno je da je pravi budžet filma mnogo veći od zvaničnog.

- E sad, da li se radi o klasičnom izbegavanju poreskih obaveza ili nameri da se sakrije pravi izvor finansiranja, što je meni realnija opcija, niko ne može tačno da kaže. Tek, ovde na Kosovu mnogo je para iz crne kriminalne zone i nije nemoguće da ovaj film, u stvari, finansiraju narko-bosovi, trgovci oružjem i slične fele - objašnjava naš sagovornik.

Kako prenose prištinski mediji, film „Milošević i ja“ režirao je Arbena Kastrati, a priča govori o Albancu koji se susreće s Miloševićem u Hagu i dalje se razvija (očekivano) u pravcu blaćenja Srba i Srbije. 

Boldvin, koji u filmu glumi haškog tužioca (Miloševića glumi Albanac), nije propustio priliku da u izjavama za albanske medije opljune po Srbima.

- Scenario je divan, moćan, atraktivan, neočekivan, zabavan. Super je glumačka ekipa, izuzetno talentovani ljudi i srećan sam što ostvarujemo Arbenov san. Na ovome je radio godinama. Mnogo mi se sviđa moja uloga - rekao je Boldvin, i naveo da je upoznat s dešavanjima na Kosovu i Balkanu, zbog čega mu je drago što je deo ovog filma:

- Pažljivo sam pratio priču o tome šta se desilo u Bosni i na Kosovu. Bio sam veliki pristalica zajednice u SAD koja je vršila pritisak na Klintonovu administraciju i gurala je da interveniše. 

Ipak, licemernom glumcu to što je gurao Klintona da bombarduje Srbe nije smetalo da od nas uzme pare za ulogu u „Južnom vetru“. Svaka čast!

LAŽNI PRIJATELJ

Bolje reči ne bi se mogle reći ni za Depardjea, koji u filmu glumi advokata. Podsetimo, Francuz je u nekoliko navrata isticao da je veliki prijatelj Srbije (sad se vidi i kakav). U decembru 2014. boravio je u jednodnevnoj poseti Beogradu i Srbiju je tada nazvao malom zemljom velike istorije i kulture. Posle sastanka s tadašnjim premijerom Aleksandrom Vučićem rekao je novinarima da smatra da je Srbija pokazala odlučnost i humanost odlukom da ne uvede sankcije Rusiji (tada su uvedene zbog aneksije Krima). U Jugoslovenskoj kinoteci u Beogradu dodeljeno mu je najveće priznanje - Zlatni pečat. Depardje se, inače, odrekao francuskog državljanstva u decembru 2012, u znak protesta zbog najave povećanja poreskih stopa. Godinu dana kasnije Vladimir Putin doneo je ukaz kojim mu je dodelio ruski pasoš.

Bokan za Alo!: Uz podršku

države i mi da odgovorimo

UZELI MILIONE OD KURTIJA DA NAS PREDSTAVE KAO ZLOČINCE Holivudski glumci pred penzijom u propagandnom filmu „Milošević i ja

Alo

 

 

Dragoslav Bokan, režiser i publicista, za naš list konstatuje da holivudski glumci pričaju uvek različitu priču različitim medijima. 

- Na odmetnutom, otcepljenom delu Srbije, na Kosovu pričaju jedno, drugo američkim medijima, treće eventualno našim i tako redom. Ne bih previše pažnje posvetio njima i njihovim izjavama jer su, nažalost, u većini slučajeva poznati i veliki glumci holivudske produkcije cirkusanti. I ništa više osim toga. Stanje na Balkanu poznaju koliko i situaciju s fokama na Antarktiku. Ovde je najinteresantnije što Šiptari skupljaju novac, dovode čuvene glumce i pokušavaju da se bave onim delom naše istorije devedesetih godina na način koji je propagandan, ali ulažu trud u to - kaže Bokan, i dodaje:

- Ovde je samo jedno pitanje po meni značajno i zanimljivo i nije samo pasivna reakcija: da li mi možemo da računamo na to, da li, recimo, ja mogu da računam na to kao reditelj da realizujem domaći projekat? Nije moguće ukoliko nemam direktnu ili indirektnu podršku države. Tako se odgovara na ovakve provokacije. 

Anđelina nas najviše ocrnila

Najnegativnije iskustvo, što se tiče holivudskih zvezda, Srbi su imali sa Anđelinom Žoli. U njenom rediteljskom prvencu „U zemlji krvi i meda“, koji se bavio ratom u BiH, Srbi su predstavljeni kao monstruozni silovatelji i koljači. Zbog toga je nekoliko srpskih glumaca odbilo da učestvuje u tom projektu uprkos tome što su im ponuđeni veliki honorari.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (3)

Loading
Ruzica

21.07.2022 07:13

Amerikanci nikada nikome nisu bili prijatelji. Oni nemaju rec,imaju interes,saveznika iskoriste i bace kao prljavu krpu. Lazovi!

Sladjan

21.07.2022 07:59

A koga zabole ..... Za Šiptare sa kosova i šta oni rade

Igor Dimitrijevic

21.07.2022 18:18

Mogu da nas poljube u zadnjicu i jedni i drugi, a svakako dolazi dan za konačni obračun.