ZAVRŠENO SASLUŠANJE, TUŽILAŠTVO I DALJE BEZ ODGOVORA Mali Senta se uplašio Skaja, tražio da mu odobre da priča, a sada traži da mu zabrane da priča!
Foto: Tanjug Sava Radovanovic

Milenković  je međutim ponovo odbio da odgovara na ista pitanja, navodeći da je u toku podnošenje ustavne žalbe Ustavnom sudu zbog povrede prava na život, kao i pritužbe Zaštitniku građana zbog nezakonitosti u radu Ministarstva unutrašnjih poslova.

Na dodatna pitanja tužioca koja nisu bila obuhvaćena odlukom ministra kojom je oslobođen čuvanja tajnih podataka za potrebe davanja izjave pred tužilaštvom, Milenković je rekao da ne želi da odgovori.

    
Tužilaštvo je zatražilo da mu u roku od tri dana dostavi ustavnu žalbu i pritužbu Zaštitniku građana.

Razgovor je na molbu Milenkovića, obavljen u prisustvu njegovog punomoćnika, advokata Zdenka Tomanovića.

Predmet u ovom slučaju nosi oznaku tajnosti "strogo poverljivo", pa se u skladu sa Zakonom o tajnosti podataka, detalji neće saopštavati javnosti, posebno dok traju neophodne provere, koje će biti nastavljene radi utvrđivanja svih okolnosti u ovom predmetu.

Ukazujemo i da su Povereniku za zaštitu samostalnosti Državnog veća tužilaca, podneta već dva zahteva za zaštitu od nedozvoljenih uticaja koji se ogledaju u netačnom, paušalnom i nestručnom izveštavanju pojedinih medija, usmerenom na vršenje medijskog pritiska, kako na postupajućeg zamenika u ovom konkretnom predmetu, tako i na Više javno tužilaštvo u Beogradu u celosti, uz jasan cilj da se ovo tužilaštvo predstavi u negativnom kontekstu.

Upravo način izveštavanja tih medija, kao i obraćanje javnosti Milenkovićevog pumonoćnika uz zamene teza, nije ništa drugo do skretanje pažnje javnosti sa osnovne teme - a to je provera zakonitosti Milenkovićevog rada.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Rajko

27.10.2022 21:06

Bebice, sad ti preostaje samo Marija, Miljana te iskulirala, a ionako si stalno u prisnom odnosima sa Marijom.