MOĆNA PORUKA VUČIĆA "Oni koji misle da su unizili Srbiju i mene, zapravo su unizili sebe" (VIDEO)
Tanjug

Kao što je ranije objavio predsednik, održane su završne konsultacije o kandidatu za predsednika Vlade Srbije.

Takođe, Vučiću su hrvatske vlasti zabranile privatnu posetu Jasenovcu, o čemu je takođe bilo reči.

Pored ovoga, predsednik je govorio i o drugim ključnim temama za srpsku naciju.

Pogledajte celo obraćanje na snimku:

Formiranje Vlade

- Moj tim i ja smo prethodnih nekoliko dana razgovarali sa predstavnicima izbornih lista. Obavili smo konsultacije sa 11 izbornih lista i verujem da smo uspeli, razgovarajući, da saznamo više o odnosu države prema pojedinim pitanjima što je veoma dobro.

- Prvo smo razgovarali sa predstavnicima albanskim stranaka. Albanci žele integraciju na lokalnom nivou. Razgovbarali smo i sa predstavnicima Mađara i oni žele da nastave saradnju u najboljem smislu. Razgovarali smo i sa listom "Muftijin amanet" i sa hrvatskim predstavnicima u Srbiji sa kojima smo razgovarali o problemima Hrvata u Srbiji - rekao je predsednik Vučić, i nastavio:

- Razgovarali smo sa Zavetnicima i Dverima, koji su izneli svoje mišljenje o uvođenju sankcija Rusiji, Kosovu i održavanju "Prajda", ali i o drugim zahtevima.

- Razgovarali smo korektno sa Marinikom Tepić i uprkos neslaganjima imali dobar razgovor. Oni žele da ostanu u opoziciji i to je razumljivo. Predstavnici DSS-a su imali slična viđenja kao i Zavetnici i Dveri, što je i očekivano. Sa predstavnicima POKS-a smo takođe razgovarali, oni su izrazili svoju želju za državotovornim pristupom, bez namere da budu deo vlasti, ali su govorili o ključnim pitanjima za državu.

- Naravno, razgovarao sam i sa predstavnicima SPS, JS i Zelenih koji su išli pod listom Ivice Dačića. Korektan razgovor, ocenili smo našu dosadašnju saradnju kao uspešnu. Razgovori između SNS i SPS bi trebalo da počnu, da li će da se formira većina čekam da me o tom pitanju obavesti.

MOĆNA PORUKA VUČIĆA

Tanjug

 

- Najveća partija koja me je obavestila rekla je da već imaju većinu od 130 do 160 narodnih poslanika, ja sam zamolio da me obaveste u pisanoj, formalnoj noti kada budu sigurni, da bih mogao mandat da poverim licu koje predloži SNS. Ono ne mora nužno da bude iz te političke stranke, već ono koje SNS predloži.

- Želim da me uvere da su obezbedili većinu, pa ću istog dana predložiti mandatara za sastav nove Vlade, pa se onda uloga završava.

- Zadovoljan sam, jer vidim da je većina političkih stranaka razumela situaciju, veoma je važno da smo razgovore obavili, to je dobro za srpsku demokratiju.

- Žao mi je što jedna i po lista nije bila zainteresovana za ustavnu odgovornost, ali verujem da će se to u budućnosti promeniti. Zadovoljan sam korektnim odnosom i relativno dobrom odgovornošću za situaciju u zemlji - zaključio je Vučić.

Energetika

- Preduzeli smo mnogo mera po pitanju rešavanja problema energetike. Potiskujemo gas u mađarska skladišta, povećali smo rezerve u Banatskom dvoru na 235 miliona kubnih metara, ako možete da izračunate, imaćemo za 50 dana tačno po izvlačenju od 5 miliona kubnih metara. 

- Druga važna stvar je da se ruska kompanija Gasprom pozvala na višu silu ili "force majure", dakle u svakom trenutku možemo na taj način da ostanemo bez gasa, ali želim građanima da poručim da država preduzima sve mere da ove zime i jeseni imamo dovoljno gas. Nije samo zima već i jesen, a jesen je duga.

- Mi smo razmatrali opcije, svako smanjenje temperature u stanovima je značajna ušteda. Još to nismo razmatrali ali želim da se zna da to postoji kao mogućnost. Za sada nismo u toj situaciji. Videli smo da je EU smanjila temperature na 19 stepeni, kod nas su temperature oko 22-23 stepena, nismo dogovarali da smanjimo, ali imamo sve planove šta god da se desi. Želim da se zahvalim svima koji su pomogli da se obezbede svi neophodni energenti. Za sada stvari po tom pitanju deluju pod kontrolom.

MOĆNA PORUKA VUČIĆA

Tanjug

 

- Što se tiče nabavke uglja, za sada smo nabavili 170 hiljada tona, uvezli direktno, to vam je jedan dan potrošnje zimi. Sad to ide malo ubrzano, očekujemo podršku kineskih partnera jer nećemo 100 hiljada tona da uvozimo, nego povremene količine od 10-20 hiljada tona.

- Onda kada to vidite, nama 3 meseca može da traje milion tona, ili dva, dva i po meseca u zavisnosti od hladnoće. Borimo se za sve što možemo, tri nedelje smo zabranili izvoz dizela i benzina da ne bi bilo nestašica u snabdevanju. Tu su stvari pod kontrolom.

Hrana

- Što se hrane tiče, razgovaramo sa poljoprivrednicima kako bi do kraja septembra ili početka oktobra omogućili slobodan izvoz žitarica. Gledamo koje još druge mere da obezbedimo kako bi oni mogli da zarade, ali i da građani imaju dovoljno hrane. Zabrinjavajuća je suša, ali se nadamo da će biti nešto manja nego prethodne godine. 

- U ovako teškim uslovima, gde idu od zemlje do zemlje tražeći izvore za hranu, dobro stanje imamo i trudićemo da ga održimo. Gledaćemo da povećanje cene struje i gasa ne ide preko 10 odsto za naše stanovništvo, što je veliki uspeh. 

Naveo je i koji sve veliki projekti će biti završeni u budućnosti, a tiču se pre svega izgradnje puteva. 

- Radićemo i dalje i graditi i metro, jer je to od suštinskog značaja za građane Srbije - ističe Vučić. 

Zabrana odlaska u Jasenovac

- Vi ste primetili da prvi put ova informacija se nije pojavila u srpskim medijima. To govorim zbog onih koji su prethodnih dana govorili kako sam pravio cirkus i "predstavu"; tu informaciju objavio je "Jutarnji" list u 7 i 29 sati. To se dešava zato što su oni mislili da ćemo mi izaći u javnost, iako smo mi želeli da notu predamo u tišini, već je bio zakazan razgovor.

- Zato su krenuli u napad sa sumanutim argumentima "Vučić je hteo da dođe na našu teritoriju da upali sveću i položi sveće". Zamislite taj haos koji to može da izazove - možda što bi moja traka bila crveno-plavo-bele boje, u skladu sa stradalnim narodom. To nisam mogao ni da zamislim. Isti naslov je išao u svim medijima. Sve naslovne strane govore o meni i Srbiji. Oni su rekli želeo sam da banem i dođem u tajnu posetu - rekao je Vučić i pokazao dokaz: 

MOĆNA PORUKA VUČIĆA

Tanjug

 

- Ponekad zbog pada aviona u Grčkoj, ponekad zbog nečeg drugog, ali svakako se podrazumeva da sam ja kriv, i to je bio zajednički imenitelj - naglasio je predsednik.

- Koriste se sumanutim argumentima - dodao je on.

Predsednik je primetio da su sve te priče bile objavljene sa istim naslovima i u svim hrvatskim medijima. 

- Najsmešnije je kada mediji u Hrvatskoj i BiH govore o srpskim medijima, a sve njihove naslovne strane bez izuzetka govore o meni i o Srbiji i o bezbroj neistina koje se plasiraju. Ovo nije slučaj u Srbiji i imate bezbroj naslovnih strana sa potpuno drugačijim sadržajem, ali sa kopi-pejstom onoga što su zapravo napisali hrvatski mediji.

- Oni su rekli, želeo sam da banem, želeo sam da dođem u tajnu posetu. "Pretio je da će izazvati kaos", ovo isto, ovo u njihovom najtiražnijem listu, ne znam koliko Šolak ima udela vlasništva ali "Propao je tajni plan posjeta Vučića Jasenovcu", pogledajte. Ovo sad na 100 strana obrazlažu. Ovde Grlić Radman obrazlaže da nije isto odlazak u Jasenovac i na more, ali ja nikada nisam želeo da odem na more. I ponosim se time.

- Kažu, UKR avion prevozio oružje iz Srbije za Bangladeš, ali ključno je da je to krišom naše ponašanje pokvareno i tako dalje, i to ću da objasnim.

Predsednik je zatim pokazao još 10-ak naslovnih strana sa apsurdnim naslovima, koji su izašli u hrvatskim medijima. 

MOĆNA PORUKA VUČIĆA

Alo

 

- Ja sam mislio da oni tamo umeju bar dve reči da promene kada im neko pošalje, a oni sve isto. I dva do tri medija ovde u Srbiji isto prenose. Kažu da sam to želeo da provociram povodom godišnjice Oluje. Ovo su činjenice: 2. septembar 2021. godine, nakon što je prošlo naše tugovanje i njihovo slavlje. Prvi put kontaktiramo kabinet Plenkovića, u kontakt stupaju zamenici kabineta sa našom molbom da 10. septembra posetimo Jasenovac. U više navrata, 4. septembra stiže molba da posetu odložimo zbog političke situacije. Molba je uslišena, nismo ni izašli u javnost. Nikada vas nismo obavestili, tako se razgovara i rešava sa partnerima. Hrvatska je nama važna, sa njima imamo razmenu od milijardu i 500 miliona evra ove godine, imamo suficit sa Hrvatskom za naš izvoz od izuzetnog značaja je Hrvatska. Do 2012. smo imali veliki deficit, a sada će to ove godine biti suficit i to je veoma važno.

- Gledali smo da spustimo tenzije, iako ne znamo šta je tu bila velika provokacija, ali uslišili smo molbu - rekao je Vučić i dodao da to nije bilo sve.

- Prvog marta 2022. godine ponovljena je moja molba da posetim Jasenovac. Nakon dva dana dobili smo odgovor da "posjet nije dobrodošao u ovom trenutku". Četvrtog marta doneo sam odluku da ni ovog puta neću otići u Jasenovac. Ponovo nismo kukali, nismo se žalili, bili smo fer partneri. Onda je došao treći put, kada sam obavestio potpredsednika hrvatske Vlade gospodina Pupovca i rekao mu, kako god hoćeš - obavesti kabinet Plenkovića, on je to očigledno učinio. Nikakva to tajna za njih nije bila, ni u septembru ni u martu. "Oluju" su oni nekako podsevesno povezali sa Jasenovcem, što govori više o njima nego o nama. Rekao sam poći ćemo u jasenovac s jednom kamerom, izbegavaćemo provokacije, obavestićemo javnost - otkrio je predsednik Vučić.

- Ja sam im rekao da želim da odem u vreme mandata, da pokažem da nećemo zaboraviti naše žrtve, ali ni druge žrtve. I ništa više od toga. I onda u četvrtak 14. jula, došli su da nam prenesu molbu premijera Plenkovića da ja ne idem u Jasenovac. Rekli su da su zbunjeni, da su za posetu čuli neslužbeno. Poslušao sam to, i rekao da sam nameravao da idem u privatnu posetu. Ja sam bio kriv i rekao sam da mi ne pada na pamet više da slušam te besmislie da nije vreme u ovo ili ono doba godine, da samo želim da idem da položim cvet i ništa više, a onda smo dobili ovaj cirkus. Taj logor nikada nije bio oslobođen. Mnogo se čudnih stvari dešavalo oko Jasenovca, ali i drugih logora smrti na teritoriji NDH. Interesantno je da niko iz Srbije nije izrazio želju da ode u Jasenovac. Ja sam konačno odlučio da ili da mi zabrane ili da uđem i položim cveće. Dakle, more i Jasenovac porediti nije umesno. Nije mi stalo do mora, ali mi je stalo do Jasenovca. Kažu "Vučić je u Jasenovac želeo da uđe kao u Niš". Pa mi smo na evropskom putu, valjda je sloboda kretanja prioritet. Ja sam spremio i običan i diplomatski pasoš, dođem do granice i dam im da provere, ako što se normalno ulazi u neku zemlju.

Predsednik je istakao da nije zainteresovan za odlazak na more u Hrvatsku. Kako kaže, nije istina da je Tadić bio u Jasenovcu, kao predsednik, već u Gradini. 

- Taj logor nikada nije bio oslobođen, nikada ga nisu nijedne jedinice napadale. Mnogo su se čudnih stvari dešavale oko Jasenovca. Ova sudbina je nastavljena posle Drugog svetskog rata, kada je postojao zavet ćutanja. Broz nikada nije bio u Jasenovcu - kaže Vučić, sa naglaskom da se to nastavilo i kasnije. 

- Ja sam konačno rešio ili da mi zabrane ili da odem i položim cveće. More i Jasenovac ne treba mešati, mene ne ranima more, mene zanima Jasenovac - navodi Vučić. 

MOĆNA PORUKA VUČIĆA

Tanjug

 

- Ja sam spremio pasoše, jer je valjda to potrebno za kretanje po Evropskoj uniji - ističe on. 

Kako kaže, ne postoji nijedno stratište takve monstruoznosti kao što je Jasenovac. Kaže, ispostavilo se da želi da ide u "zabranjeni grad". 

- Ili su Srbi tamo bili dobrodošli samo između 41. i 45 - ističe Vučić. 

- Da li sam kriv što je moj otac moj otac, ili što su spalili sedam kuća Vučića, sve kuće Vučića su 92. spalili. Izvinjavamo se ako smo krivi zbog toga, mi nijednu njihovu kuću nismo spalili - navodi Vučić. 

Saobraćajna nesreća aviona

Objasnio je i sve detalje vezane za saobraćajnu nesreću aviona o kome se govori. 

- Neko mora da pronađe krivca u Srbiji uvek. Razumem Hrvate zašto sam ja njima uvek kriv. Razumem zašto me mrze. Srbija je bila do kolena Hrvatskoj uvek, vladari su im služili, nikome nije palo napamet da pusti tužioce da rade svoj posao pa da se podigne optužnica za ubistvo dece na Petrovačkoj cesti. Ćutimo kad pričate na samitima o velikosrpskoj agresiji - a Jasenovc tišina, ne sme da se ćuti o srpskim žrtvama. Jasenovac je za nas zabranjeno mesto. Mi ćemo da radimo tako da u glavama srpske dece to ne bude zabranjeno mesto. Biće velike promene u našem obrazovnom sistemu, ali ćemo ulagati i u virtuelne serije, knjige, da ljudi mogu da znaju šta se tu dogodilo. Kao što mi ne smemo da nipodaštavamo žrtve drugih naroda, tako ni naše žrtve neće niko bacati pod noge - kaže Vučić. 

Ističe da kad god je išao u BiH uvek je obavestio sve o svom dolasku, iako nije imao obavezu. 

- I sada sam pokušao isto, ali nikada nije bilo vreme za odlazak u Jasenovac, i nikada neće biti - kaže Vučić. 

Pitanja novinara

Novinarku Tanjug televizije je interesovalo da li se nakon skandala čuo sa presednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem.

- Ni sa kim nisam kontaktirao iz hrvatskih vlasti osim sa gospodinom Pupovcem, a i ne znam o čemu da pričamo. Imam izuzetno poštovanje, ali kada vam neko kaže da ste hteli da enkoga dovedet u haos, ne znam šta bih vam rekao. Ja da se nekome dodvoravam neću dok sam živ. Da isdem na more da se kupam neću, more me ne zanima, zanimaju me moja zemlja i moj narod.

Euronjuz je postavio pitanje o avionskoj nesreći koja se dogodila u Grčkoj, kako su Grdci uložili protest Srbiji i Hrvatskoj.

- Nemam nikakva saznanja, nisam u grčkom ministarstvu spoljnih poslova. Pročitao sam da će da ulože. Malopre me pozvao Stefanović, obavestio me da je sve čisto i da je poštovana procedura. Prvo razgovarate o procedurama sa partnerima da li je sve urađeno na ljudski način. 

MOĆNA PORUKA VUČIĆA

Tanjug

 

- Evo, neka mi kažu kad da odem u Jasenovac ja ću odem. Nema te posete u svetu koja može da mi bude važnija od posete Jasenovcu. Da su hteli mogli su da odobre do sada stotinu puta. Pustio sam ih ja sve da se oni ispričaju, nalupetaju gluposti, pa sam vam stvarno saoopštio podatke kada sam tražio da idem u Jasenovac.

Formiranje vlade

Kako je istakao što se tiče formiranja nove Vlade da će se za desetak dana znati više informacija. 

- Jasno je ko može da formira novu vladu, za desetak dana znaćemo nešto više. Biće mandatar ili sa liste SNS ili sa liste koalicionih partnera. 

Poziv Milanovića

Kako kaže nije kontaktirao ni sa jednim predstavnikom vlasti u Hrvatskoj, osim Pupovca. 

- Neću da idem da se kupam da bi se nekom dodvoravao. Mene zanima moja zemlja i moj narod, i partnerski odnosi sa njima. Mi ćemo uvek da gledamo drugačije i na NDH i na ono što se dešavalo devedesetih godina. Oni će uvek Oluju da slave, mi da tugujemo - naveo je on. 

Protestna nota iz Grčke 

- Ne znam kojim povodom oni mogu da ulože protest, malopre me pozvao Stefanović i rekao da je sve poštovano i da je čisto kao suza - rekao je Vučić.

Hrvatski zvaničnici u Srbiji bez posebne procedure

Na pitanje zašto nije poštovan protokol i prilikom trećeg pokušaja posete u Jasenovcu, Vučić je naveo ko je sve od hrvatskih zvaničnika došao u Srbiju u poslednje vreme, da se ništa nije desilo po proceduri, ali da im ulazak u zemlju nije zabranjen. 

- Kada vam odgovara da odem u Jasenovac. Dajte dan, ja neću imati ništa preče. Za mene je odavanje počasti srpskim mučenicima od najvećeg značaja. Nijedan sastanak mi neće biti važniji od tog. Kad god mi odobre, ali se plašim da od tog posla nema ništa - navodi Vučić. 

- Da li je trebalo da bilo kome od ovih hrvatskih zvaničnika kažemo ne možete u zemlju? Kada tražite razlog da nešto ne dozvolite, možete naći hiljadu stvari - kaže Vučić. 

- Molim da mi ljudi koji letuju u Hrvatskoj ne zameraju što sam umesto u Rovinj hteo da idem u Jasenovac. Jer ja poštujem njihovu želju da idu u Rovinj - kaže Vučić. 

MOĆNA PORUKA VUČIĆA

Alo

 

Nije hrvatsko, već Jadransko more

- Obožavam Jadransko  more, to nije hrvatsko more, već Jadransko, ali ne ljutite se, Jasenovac mi je važniji od svakog mora. Ja obožavam Jadransko more i u Sloveniji, Italiji, Hrvatskoj, ali mi je važniji Jasenovac i obeležavanje srpskih žrtava - navodi Vučić kao odgovor na pitanje novinara. 

Kaže da treći put nije želeo da prihvati da nije vreme da ode u Jasenovac. Kaže da je tamo bio sa 6 ili 7 godina i drugi put 2011. godine, kad nije bio u vladi, ali snimci postoje. 

- Uramiću sve ovo, za decu, za unuke, koji će nadam se da se diče svojim dedom koji nije poklekao pred lažima i koji je branio svoju Srbiju i čuvao svoj srpski narod, i koji je štitio obraz srpskog roda i države. Zato smo ćutali i ovome. Zato smo mi ćutali, mi smo štitili njihov obraz, a ne svoj. Ja ću nastaviti tako da se ponašam, a rekao sam odavno šta je lek, a tada ću sam da se sklonim, drugog leka nema protiv takvih kao što sam ja. Predstoji nam mnogo investiranja u očuvanje naše tradicije i kulture zajedno sa Republikom Srpskom. Ubrzaćemo projekte i radove da bismo mogli decu i unuke da učimo šta te to što nikada ne sme da se ponovi - zaključio je predsednik. 

On je dodao da se treba vratoti na posao, da ima mnogo toga da se uradi, kao i da ćemo imati i mir sa hrvatskom i bolje odnose jednog dana. Kad će oni doći, otom-potom. Ali svakako, gore ne možemo. Oni koji misle da su unizili Srbiju i mene zapravo su unizili sebe.

Predsednik se na kraju obraćanja zahvalio svima okupljenima i poželeo srećan rad.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (157)

Loading
Marco

18.07.2022 18:13

Predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću je zabranjeno da obiđe stratište u Jasenovcu, ali mu nemogu zabraniti da Srpskom narodu iznese istinu.

Andrijana

18.07.2022 18:14

Neka ceo svet cuje istinu od naseg predsednika. Stradanje naseg naroda se ne sme zaboraviti.

Diksi

18.07.2022 18:17

Oni moraju da peru sebe... Ali su jadni i bedni ako to rade na ovaj nacin...

Zeljko

18.07.2022 18:17

Tako i treba, razgovor sa svima, a ne kao oni bojkotaši iz opozicije što izmišljaju loše izborne uslove i plasiraju lažne afere.

Zeka

18.07.2022 18:17

Predsednik odlično radi, pruža šansu svim listama, razgovara sa svima i daje jednaku šansu svim članovima društve zajednice.

Dijana Janosevic Milanovic

18.07.2022 18:18

Pa ne znam zasto mi uvek nesto moramo da ih molimo... I cekamo... Dokle ce da poreknu vezu sa Srbijom...

Mario

18.07.2022 18:18

Očekujem da ljudi u novoj vladi imaju bolje rezultate od prošlih što je dodatno povećanje lestvice.

Daki91

18.07.2022 18:19

Džabe Hrvati zabranjuju Vučiću posetu za Jasenovac, istina i istorija se ne može zaobići.

Daki91

18.07.2022 18:19

Džabe Hrvati zabranjuju Vučiću posetu za Jasenovac, istina i istorija se ne može zaobići.

Goksi

18.07.2022 18:21

Vučić uvek govori istinu a to Hrvate boli, mada tu istinu bi trebalo malo češće da čuju i neki iz EU.

Igor

18.07.2022 18:21

Uskoro dobijamo novu Vladu i onda punom parom napred da se spremimo za zimu da svega bude dovoljno.

Dara

18.07.2022 18:21

Samo tačne i istinite podatkemožemo jedino čuti na predsednikovim saobštenjima.

Joxa

18.07.2022 18:21

Gledam naravno obraćanje predsednika, a verujem da gleda i gotovo cela Srbija.

Joxa

18.07.2022 18:21

Gledam naravno obraćanje predsednika, a verujem da gleda i gotovo cela Srbija.

Joxa

18.07.2022 18:21

Gledam naravno obraćanje predsednika, a verujem da gleda i gotovo cela Srbija.

Mica

18.07.2022 18:21

Hrvatske vlasti krše osnovna ljudska prava, demokratija im je na nuli. To samo govori o njima.

Zoran

18.07.2022 18:21

Predsednik je jos jednom pokazao da je predsednik svih gradjana, saslusace predloge svih, i na kraju zajednicki doneti odluku o novom mandataru koja ce sigurno biti najbolja i u interesu svih gradjana Srbije.

Andrijana

18.07.2022 18:22

Znali smo da ce sa opozicijom biti neslaganja ali je bitno da dogovori budu uspesni.

Brana

18.07.2022 18:22

Potez Hrvatske je sramota za ceo civilizovani svet.

Plavookizmaj

18.07.2022 18:22

Vucic je covek koji apsolutno nije zasluzio da mu bilo ko zabrani dolazak u drzavu

Nenad

18.07.2022 18:22

Sasvim je sigurno da ce nova Vlada biti jos uspesnija i doprineti da Srbija bude jos jaca i bolja jer Vucic radi sve da svaki mehanizam funkcionise kako treba.

Aleksandra

18.07.2022 18:22

Zabranom obilaska memorijalnog spomenika u Jasenovcu, Hrvati neće zakopati svoju mračnu prošlost.

Iva

18.07.2022 18:22

Hrvati ne staju sa njihovim provokacijama i napadima. Vučić ima pravo da ode u Jasenovac da položi cveće i upali sveću.

Dule

18.07.2022 18:22

Imamo mi dobrog predsednika, izguracemo mi ovaj tezak period.

Jana

18.07.2022 18:22

Predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću je zabranjeno da obiđe stratište u Jasenovcu, ali mu nemogu zabraniti da Srpskom narodu iznese istinu.Hrvati stidite se.

sstevo

18.07.2022 18:22

Saradnja SNS i SPS je do sada bila dobra,zadovoljavajuca

Danko

18.07.2022 18:22

Sumanuti argumenti ustaša da će Vućić polaganjem cveća u Jasenovcu izazvati haos

Gagi

18.07.2022 18:22

Dela nam pokazuju da naša država itekako radi na tome da što manje energenata štedimo a da pritom bezbedno sačekamo zimu i hladnije dane. Energetski problemi su nešto što ne treba nas brine.

Jelena

18.07.2022 18:22

Vucic ce uciniti sve da nova Vlada bude sacinjena od ljudi ciji su motivi i rad usmereni iskljucivo na boljitak drzave i gradjana Srbije.

Marijola

18.07.2022 18:22

Hrvati pokušavaju na sviki mogući način da zataskaju svoje zlocine pocinjene prema srbima u logoru Jasenovac.

Nikola

18.07.2022 18:22

Niko nikad neće zabraniti srpskom narodu da ima prava na slobodu. Pamtimo i ne zaboravljamo ovakvo ižvivljavanje nad Srbijom. Vučič je stoički podneo sve ovo.

Sandra

18.07.2022 18:22

Predsednik uvek ima pravi izbor... Odlicno je ocenio saradnju sa SPS-om kao i sa ostalima.

Bojan

18.07.2022 18:23

Nova vlada će učiniti da Srbija na brži načen napreduje i budemo najbolji u regionu!

Ivan

18.07.2022 18:23

Do sada je politika sa SPS korektno funkcionisala. Videcemo.

Tina

18.07.2022 18:23

Neka ceo svet cuje istinu od naseg predsednika.

Aleksandra

18.07.2022 18:23

Srbija nikada nece zaboraviti zrtve Jasenovca.

Milika

18.07.2022 18:23

Mandatar Vlade Srbije treba da bude iz stranke koja je osvojila najvise glasova na izborima, a to je SNS.

Mirjana

18.07.2022 18:23

Vučić je otvoren kao i uvek pred nama građanima. I mi smo uz njega, postupak hrvatskih vlasti prema njemu je za svaku osudu.

Dule

18.07.2022 18:23

Nikada necemo zaboraviti stradanje naseg naroda.

Cile

18.07.2022 18:23

Ne treba im dozvoliti da se ovako ponasaju, treba pod hitno kontramere doneti nadlezni da reaguju odmah.

Milica

18.07.2022 18:23

Otvoreno o aktuelnim temama ,pravovremeno , istinito , bez uvijanja kao i uvek -Vučić !

Dejana

18.07.2022 18:23

Vucic se bori da Srbija napreduje iz dana u dan

Ratko

18.07.2022 18:23

Demokratizacija Srbije danas je položila najteži ispit. Sve stranke koje su prešle cenzus pozvane su radi konstituisanja i pregovore oko delegiranja Vlade.

Mica

18.07.2022 18:23

Cela istina ce se sada cuti direktno od Vucica. Dosta je lazi.

Sonja

18.07.2022 18:23

Stradanje našeg naroda, Srba, se ne sme zaboraviti.

dusan

18.07.2022 18:23

pomno pratim svaku rec, svaka vam cast Aleksandre, konacno neko hrabar da kaze narodu istinu, koji su to mediji koji rade protiv interesa Srbije!

Janko

18.07.2022 18:23

Kakav Vucicev cirkus, o cemu pricaju?! Cvece i obilazak spomenika u Jasenovcu nisu za zajebanciju!

Jovana

18.07.2022 18:23

Razgovori o daljoj saradnji sa SPS-om nas tek očekuju.

Ana

18.07.2022 18:23

Najkvalitetniji ljudi dolaze iz SNS-a, zato mislim da je logicno da predsednik Vlade upravo bude iz te politicke organizacije.

Danko

18.07.2022 18:23

Stradanje našeg naroda neće biti zaboravljeno

sasa

18.07.2022 18:23

Dobra je bila do sada sradnja sa SPS,ali misljenja sam da se SPS nije pokazao kao lojalan koalicioni partner

Ema

18.07.2022 18:23

Zabraniti Vučiću da poseti Jasenovac i oda poštu stradalima je van svake pameti.

Luka

18.07.2022 18:23

Svi verujemo da ce nova Vlada biti bolja nego svaka ranije i da ce raditii marljivo na postizanju jos boljih rezultata, jer kada je Vucic na celu drzave nema izgovora i drugacijeg postupanja.

Sena

18.07.2022 18:23

Istina o Jasenovcu se nece zaboraviti ma sta Hrvati uradili.

Mila

18.07.2022 18:24

Neka ceo svet cuje istinu od naseg predsednika. Stradanje naseg naroda se ne sme zaboraviti.

Aleksa

18.07.2022 18:24

Hrvati se najvise plase istine, zato im treba sve sasuti pravo u lice.

Borko

18.07.2022 18:24

Ta lista je u politici samo zarad svog licnog interesa. Ne osvrcite se predsednice na takve, idemo da nastavimo da gradimo nasu Srbiju

Vera

18.07.2022 18:24

Mrznja koji hrvati ispoljavaju ka srpskom narodu je itekako prepoznatljiva jos za vreme genocida u Jasenovcu . Nema potrebe da danas spinuju vesti svi hrvatski portali

Uros

18.07.2022 18:24

Svakako koga god izabere Vucic za predsednika Vlade kao i samu vladu u novom sastavu sigurno ce biti pazljivo i razumno birana, zato ima punu podrsku svih nas u Srbiji!

Nikola

18.07.2022 18:24

Ti ,,jedan i po" nisu zadovoljni delom kolača koji su dobili, pa ih ustavne obaveze ne interesuju! Kada nisu u stanju na konsultacije da dođu, u vlasti i ne treba da učestvuju!

Julija

18.07.2022 18:24

Nadamo se da će predsednik u najskorije vreme formirazi Vladu koja će raditi isključivo u interesu srpskog naroda.

Nadica Mitić

18.07.2022 18:24

Hrvatska moze da zabranu Vučiću da ode u Jasenovac, ali ne mogu da nam zabrane da mi to zaboravimo.

Lazar

18.07.2022 18:24

SPS je uvek bila najbolji partner SNS i davala veliki doprinos u reformama koje sprovodi Vučić. Samim tim pokazali su da im nije prioritet, da zadrže svoje fotelje, već da se bore da građanima Srbije bude još bolje.

Ena

18.07.2022 18:24

Hrvatskoj smeta očigledno što Srbija iznosi istinu,zato su i doneli odluku o zabrani posete predsednika Jasenovcu.

Ana

18.07.2022 18:24

Zabranom Vučiću da oda poštu žrtvama ne možete izbrisati sećanje celog Srpskog naroda na monstruozne zločine u Jasenovcu.

Dušan

18.07.2022 18:24

Nova Vlada mora biti konstruktivna i efikasna u radu! Nema sumnje da će tako i biti

Maja

18.07.2022 18:24

Stradanje naseg naroda se ne sme zaboraviti.

koja

18.07.2022 18:24

Zabrana da predsednik Vučić poseti Jasenovac nece izbrisati zločine koje je Hrvatska počinila.

stefan

18.07.2022 18:24

Misljenja sam da SNS moze i bez SPS sa manjinskim strankama da formira Vladu

Ivo

18.07.2022 18:24

Ma koliko pojedini opozicionari bili nesaradljivi, danas su pokazali zelju da Srbija nastavi da funkcioniše najbolje kao i do sada.

Katarina

18.07.2022 18:24

Svi znamo da je predsednik uvek uz svoj narod,tako da ne sumnjamo ni u jednu njegovu odluku.

maja

18.07.2022 18:24

Dosta je bilo lazi. Vreme je da se cuje istina!

Mila

18.07.2022 18:24

Za pregovore nisu zainteresovani oni kojma interes ove zemlje nije prioritet. Uprkos svim razlikama u stavovima, dijalog je najbolji put za pronalaženje pravog dogovora.

Ivan

18.07.2022 18:24

Predsednik Vucic je neko ko je uvek donosio pametne odluke, pogotovo one koje su od krucijalnog znacaja za gradjane Srbije. To je najvise zato sto je covek koji ume da saslusa sve gradjane, i misljenje svih politickih partija.

Borkica

18.07.2022 18:24

Narod čeka Vučićeva direktna obraćanja medijima jer jedino tad čuju istinu, tajkunski mediji samo rade propagandu protiv srbskog naroda.

Tinka

18.07.2022 18:24

Lista koja nije bila zainteresovana za konsultacije pokazala je u stvari nezainteresovanost da učestvuje u kreiranju bolje budućnosti građana Srbije i borbi za državne i nacionalne interese.

Ika

18.07.2022 18:25

Ovo što je uradila Hrvatska je van svake pameti.

Coa

18.07.2022 18:25

Nova Vlada bice sigurno sastvaljena od najboljih kadrova, jer je Vucic sigurno proucio i pregledao sve mogucnosti pa tek nakon toga ce doneti kvalitetnu odluku.

Joca

18.07.2022 18:25

Vlada će uspešno biti formirana. Ne sumnjam.

Mina

18.07.2022 18:25

Verujem da ce razgovori Sns-a i Sps-a biti uspesni

Andrijana

18.07.2022 18:25

Sto bi se reklo dogovor kucu gradi. Bice i institucija, kad se utvrde zajednicki ciljevi.

Djole

18.07.2022 18:25

Bitno je da su razgovori protekli u mirnoj i pozitivnoj atmosferi.

Mili

18.07.2022 18:25

Glas Srbije se u ovom trenutku čuje daleko, zato su i zabranili ulaz predsedniku.

Mila

18.07.2022 18:25

Aleksandru Vučiću je zabranjeno da obiđe stratište u Jasenovcu, ali mu nemogu zabraniti da Srpskom narodu iznese istinu.

Mirka

18.07.2022 18:25

Vučić je junak, čovek koji je uz svoj narod i uz svoju državu. Hrvatske vlasti su učinile veliku nepravdu prema svim Srbima zabranom Vučiću da poseti Jasenovac

Dule

18.07.2022 18:25

Uvek prvi prave haos posle sve svaljuju na nas. Oni su veliko zlo!

Bojana

18.07.2022 18:25

Sada je potpuno jasno kome je razvoj, napredak i stabilnost Srbije na prvom mestu a kome su bili neki drugi licni ciljevi. Zato su gradjani i izabrali jednoglasni Vucica na izborima. Neki cak nisu ni ustavnu odgovornost ispostovali a obecavali su neke lazi. Nekima je bio cilj da se domognu funcija ali dobro. Vlada ce se formirati. Predsednik je otvoren za razgovore, predloge koji su dobri za Srbiju. i Srbija ide dalje svojim putem napred

Patak

18.07.2022 18:25

Videcemo da li ce SNS i SPS i ubuduce saradjivati

Boris

18.07.2022 18:25

Podrska za naseg predsednika u razbijanju hrvatskih lazi!

Aneta

18.07.2022 18:25

Mržnja hrvatske prema Srbiji i Srbima je nevereovatna , strasno i patoloski je to sto Hrvatska radi.

Pavle

18.07.2022 18:25

Mnogo je lakše biti u opoziciji i kibicovati sa strane nego preuzeti odgovornost za svoje postupke i biti deo vlasti.

Tanja

18.07.2022 18:25

Vucic ce sigurno predloziti za mandatara osobu koja je sposobna da radi sve da Srbija nastavi napred kao do sad

jelena

18.07.2022 18:25

U svakom slucaju pregovori su prosli i bolje od ocekivanog, ko nije zeleo da ucestvuje time samo pokazuje koliko mu znaci buducnost ove drzave i naroda.

Gaga

18.07.2022 18:25

Nije mi jasno zasto ostali cute. Ovo je nesvakidasnji skandal. Hrvatska je prekrsila brojne norme i principe! Sramna i skandalozna odluka!

Filip

18.07.2022 18:25

Verujem da će u vladu ući oni koji rade u interesu Srbije i srpskog naroda.

Jela

18.07.2022 18:25

Konacno ce opozicionari docekati formiranje Vlade posto su sve moguce kritikovali u prethodnom periodu. Vucic ce kao i uvek doneti najispravniju odluku.

Jasna

18.07.2022 18:25

Zabranili su predsedniku ulaz , al nam ne mogu zabraniti da predsednik govori istinu.

Sena

18.07.2022 18:25

Hrvatska je ovom odlukom o sebi sve rekla.

Sale

18.07.2022 18:26

U svim ustaškim novinama isti naslov,da predsednik hoće da izazove haos,da provocira,da pokušava lažni prepad na Jasenovac.Ne znaju ni dve reči da promene,vrte kao prazne vodenice

Milena

18.07.2022 18:26

Nema sumnje da je Vučić saslušao sve zahteve i predloge lidera raznih partija i time pokazao da je pravi državnik i zato ga narod ceni

Despot

18.07.2022 18:26

Za razliku od predhodnih tajkunskih vlasti,Vucic se bori za dobrobit naroda,kao i za mir i stabilnost.

Jovan

18.07.2022 18:26

Ove što nisu došli verovatno je sramota od svih gluposti koje su pre izbora govorili! Zato Marinika nema tih problema! ;)

Simon

18.07.2022 18:26

Sve ustaske lazi su pale u vodu, dokazano je da su sve izmislili.

Viki

18.07.2022 18:26

Mandatar trebs da bude iz redova Sns-a jer su oni osvojili najvise glasova

Dule

18.07.2022 18:26

Bedno je sto prikrivaju svoju proslost na ovakav nacin.

Gaga

18.07.2022 18:26

Hrvati funkcionisu po jednom modelu koji samo kopiraju.Toliko lazi o Vucicu da je strasno!

Maša

18.07.2022 18:26

Vučić je jako fer i konkretan da je pružio šansu svim listama. Konsultacije su obavljne sa svima i dao im je jednaku šansu svim članovima društve zajednice.

Pavlovic

18.07.2022 18:26

SNS i SPS jesu dobro saradjivale do sada,ali u kampanji se SPS nije poneo bas fer ni korektno.To je bar moje misljenje

Zoric

18.07.2022 18:26

Ustase su svoje pravo lice pokazale, tako trebamo i mi prema njima da se ponasamo.

SvetlanaJo

18.07.2022 18:26

Hrvati pokazuju svoju slabost i ljubomoru na uspeh Srbije, skupljaju poene medju svojim narodom pokusavajuci da nas napaceni narod ponize.

Vladimir

18.07.2022 18:26

Uvažavanje mišljenja svih relevantnih političkih činilaca u Srbiji od strane predsednika Vučića je gest brige za dobrobit svih bez obzira na različito mišljenje i stavove.

Nevenka

18.07.2022 18:26

Istina izlazi na svetlost dana, predsednik ce priloziti sve dokaze.

Djole

18.07.2022 18:27

Zabrana posete Jasenovcu je sprečavanje izlaska istine na videlo.

Ena

18.07.2022 18:27

Sigurno ce Sns imati dobrog kandidata za mandatara

Bogdan

18.07.2022 18:27

Dobto je što su se skoro sve liste pojavile. Čak je su Điki i Marinika došli. Biće to jedna dobra vlada.

Kata

18.07.2022 18:27

Svaka istina na kraju nadje put da izadje na videlo.

Dule

18.07.2022 18:27

Treba ceo svet da cuje za ovu sramotu Hrvata

Marija

18.07.2022 18:27

Situacija u zemlji sa sveukupnim dešavanjem u svetu, nema prostora za nedolično i naizgled nezrelo ponašanje predstavnika opozicije tako što neće poštovati Ustav. To je jasna poruka njihovim biračima da nisu dorasli ozbiljnosti situacije u kojoj se nalazi i naša zemlja.

Luiković

18.07.2022 18:27

Dok Srbija obelezava tuzan dan sećanja na zrtve Jasenovca i Oluje Hrvatska slavi to je strasno i treba preduzeti mere zastite.

Neda

18.07.2022 18:27

Treba Vucic da kaze ko je ta stranka koja nij htela da se pojavi na konsultacijama

Marijana

18.07.2022 18:28

Sve uredno prijavljeno, ali to njima ne odgovara i sada preko Djilasovih medija pokusavaju da omalovaže Srbiju.

Miki

18.07.2022 18:29

Hrvatske vlasti nisu naudili Srpskom narodu već sebe, pokazali su svetu ovim potezom ko su.

Janjatović

18.07.2022 18:29

Koliko su samo puta odbili Vučića da ode u Jasenovac sluzbeno, usudili su se Hrvati i da odbiju i privatno.

Nenad

18.07.2022 18:29

Razgovor sa svima je izuzetno vazan. Sve pohvale za predsednika koji na odgovoran nacin pristupa resavanju svakog pitanja od krucijalne vaznosti za nasu zemlju.

Oluja

18.07.2022 18:29

Zašto zabranjuju Vučiću da poseti Jasenovac? To je očigledno politika mržnje prema našoj državi i narodu.

Deki

18.07.2022 18:30

Ovim gestom Hrvatskih vlasti, Srbija nije ponižena već je pokazala koliko je otvorena prema svemu. Hrvati su pokazlali svoje pravo lice.

Dr Mirjana

18.07.2022 18:31

Čak ni Tito nije bio u Jasenovcu, čak ni Tadić koji nije ni tražio, dok je Vučić trazio i bio odbijen.

Aneta

18.07.2022 18:33

Skandal Hrvatske je da zabrani posetu predsednika Srbije Jasenovcu.

Jasmina

18.07.2022 18:33

Srbija se brine o svom narodu i bori se da ne oskudeva ni u čemu .

Eva

18.07.2022 18:37

Zabraniti jednom predsedniku, da se pokloni žrtvama genocida, u Jasenovcu, najbolje pokazuje šta ta vlast misli o logoru u Jasenovcu.

De Gol

18.07.2022 18:43

Predsednik Vučić je maksimalno posvećen problemima oko nabavke energenata u narednom periodu. Od nas ništa ne zavisi, već od onih koji raspolažu gasom, naftom i drugim energentima. Diplomatsko umeće Vučića nadamo se biće presudno u nabavci istih u narednom period. A danas su ti energenti vredniji od zlata.

Milica

18.07.2022 18:45

Svaka reč vam je mestu, podrška predsedniku!

Tijana

18.07.2022 18:49

Sramotna je odluka Hrvatske da zabrani predsedniku posetu Jasenovcu!

Andrijana

18.07.2022 18:52

Svi osudjujemo sramnu odluku hrvata da nas predsednik ne moze da polozi cvece u Jasenovcu.

Branka

18.07.2022 18:53

Verujem da nijedan gradjanin Srbije nije mogao da zamisli I pomisli da Hrvatska moze doneti ovako zastrasujucu odluku. Treba Hrvatsku izbaciti iz EU!!!

Hana

18.07.2022 18:54

Predsedniku Vucicu je zabranjeno da obidje stratiste u Jasenovcu, ali ne mogu zabraniti srpskom narodu da iznese pravu istinu!

Ivica

18.07.2022 18:54

Predsednik Vučić je pokazao celom svetu da mu je Srbija na prvom mestu i da nikada neće dozvoliti da se Jasenovac zaboravi, niti da se išta slično ponovi.

Dragana

18.07.2022 19:07

Drago mi je sto ce region a i sire videti ko su stvarno Hrvati i kakvo je njihovo ponasanje prema prvim komsijama. Zao mi je samo sto EU ne reaguje na ovaj bezobrazluk Hrvata.

Mare

18.07.2022 19:08

Bezobrazan i sramni potez Hrvatskih vlasti sto su Vucicu zabranili privatnu posetu Jasenovcu. Zrtvama logora cemo ipak odati pocast a genocid u njemu nikada necemo da zaboravimo niti oprostimo.

Ilija

18.07.2022 19:09

Hrvatski mediji i domaci izdajnici koriste sumanute argumente kako bi opravdali zabranu Vuciceve posete Jasenovcu.

Ilija

18.07.2022 19:10

Ovo je bilo zaista van granica zdravog razuma. Vade se na formiramnje vlade kako Vucic koristi za lake poene, pa pobogu ljudi zabraniti nekome da poseti mesto stradanja svojih predaka i svog naroda je u 21 veku zaista nenormalno a jos gori izgovori kojima pravdaju sebe.

Vladan

18.07.2022 19:11

Veoma je pohvalno to sto Vucic javno razgovara sa svim politickim listama i slusa njihove predloge. Na kraju ce Vucic odluciti onako kako je najbolje za Srbiju i njen narod.

Milija

18.07.2022 19:12

Ovaj mizerni potez Hrvatske ce ostati zabelezen u istorisjkim udzbenicima kao dokaz postojanja fasizma u EU u 21 veku. Ne znam kako drugacije ovo sumanuto ponasanje hrvata nazvati.

Bogi

18.07.2022 19:12

Narod Srbije nema razloga da brine jer je predsednik Vucic na vreme poceo da pregovara i obezbedjuje dovoljne kolicine gasa, naftnih derivata i elektricne energije.

Maja

18.07.2022 19:13

Srpske zrtve u jasenovcu nece i ne smeju biti zaboravljene kakve god izgovore trazili Hrvati za ovaj ne civilizacijski potez koji su napravili. Trebaju se stideti ako bar malo zmaju za sram.

Markiz

18.07.2022 19:14

Hrane u Srbiji je bilo i bice u izobilju. Srpski poljoprivrednici su vredni ljudi koji vekovima hrane citavu naciju a verujem da ce hrane biti cak i za izvoz nasim susedima.

Milija

18.07.2022 19:15

Predsednik je dao sansu svim listama koje su prosle cenzus i nikome nije dao pririteta jer jedini mu je interes sto bolji zivot nasih gradjana. Umobolnici iz hrvatske su svojim postupkom pokazali na delu da nisu daleko otisli od doba fasizma i da i dalje obitava u njihovoj politici.

Sara

18.07.2022 19:24

Hrvatska je ovom sramnom odlukom dotakla samo dno!!!

Rada

18.07.2022 20:33

Hrvatska je napravila sraman potez zabranivši predsedniku Srbije da poseti Jasenovac. Narod Srbije nema razloga da brine jer će predsednik svom narodu obezbediti sve što je potrebno za miran i siguran život.

Milan

18.07.2022 21:18

Od istine se ne moze pobeci, istinaa je da su Srbi stradali u Jasenovcu. Mozda nasem predsedniku niste dozvolili da udje i oda im pocast, u ime svih gradjana Srbije, ali ce i nasa deca znati i unuci pricati o tom stradanju.

Jana

18.07.2022 23:20

Hrvati su sami sebe unizili sramnom odlukom o zabrani ulasku Vučića u Jasenovac.

Vidak

18.07.2022 23:22

Hrvati su dotakli dno dna. Vučić im je dao odličan odgovor na njihovu antievropsku odluku.

Mina

18.07.2022 23:23

Istina o srpskim žrtvama u Jasenovcu izlazi na videlo uprkos svim zabranama Hrvata.

Goca

18.07.2022 23:24

Hrvati su pali na niske grane. ovo je anticivizacijska odluka.

Tara

18.07.2022 23:25

Najlakše je ponizavati i vredjati a mnogo teže pokazati poštovanje. Gradjani Srbije su jako neprijatno iznenadjeni reakcijom Hrvatske na posetu predsednika Vučića Jasenovcu.

Branka

19.07.2022 00:03

Ispravno rečeno! Dela govore više od hiljadu reči, a ovakvo ZLODELO Hrvatske države pokazalo je celom svetu ko su i šta su zapravo oni, odnosno kakvi ljudi vode tu državu i predstavljaju narod.

Olivera

19.07.2022 07:35

Hrvatske vlasti pre svega ovom odlukom da zabrane posetu predsednika Aleksandra Vučić postu Jasenovcu da položi cveće i zapali sveću, pre svega krše osnovna ljudska prava, slobodu kretanja,Oni ne samo da su obrukali sebe već i EU čiji su član. Njihova demokratija im je na nuli. To samo govori o njima.