PUPOVAC OŠTRO PORUČIO HRVATIMA Nije se smelo dogoditi da Vučić ne može u Jasenovac (VIDEO)
Foto: Printscreen

"Do ovakve situacije i do ovakvog odlučivanja nije smelo doći. Nije se smelo dogoditi da predsednik Srbije ne može doći u posetu Jasenovcu. Nije se smelo dogoditi da se traže alternativni način kako da se taj poset osigura i prođe u redu. Postojala je u dva navrata komunikacija kad bi se to trebalo dogoditi, pa je odgođeno. Ovaj put nije bilo komunikacije, moj pokušaj za tu komunikaciju je propao. I to je ozbiljan problem. 

PUPOVAC OŠTRO PORUČIO HRVATIMA Nije se smelo dogoditi da Vučić ne može u Jasenovac (VIDEO)

Printscreen

 

 

Ovo nije mali povod. Ovo je osetljivo pitanje, traumatično i bolno pitanje. Plašimo se da zbog ovoga ionako loši odnosi između Hrvatske i Srbije ionako mogu biti pogoršani", kazao je Pupovac.

On je dodao da bi komunikacija sad mogla biti još gora nego što je sada. 

Kaže da ovo pokazuje odsustvo želje da se ovakve stvari ne događaju. 

VUČIĆ SE OGLASIO FOTOGRAFIJOM JASENOVCA! Samo vi radite svoj posao! Živeće srpski narod i nikada neće zaboraviti! (FOTO)

"Jasenovac je mesto za iskazivanje pijeteta strašnom zločina i strašnom broju žrtava, gde se gradi pomirenje, naročito između Hrvata i Srba, naročito nakon novih žrtava u ratovima 90-ih. Ovo što se dogodilo je posledica nedovoljnog shvatanja o tome šta je Jasenovac, i nedovoljnog slušanja nas kad su u pitanju jasenovačke i sve druge žrtve.

Nadam se da nakon ovoga sve ono što je bilo posloženo kao iskorak u odnosima između Srbije u Hrvatske, u pravima manjina u Hrvatskoj i Srbiji neće biti potrgano. A slonova je mnogo. Pozivam sve da spreče daljnju eskalaciju i da udahnu duboku pre nego što krenu u bilo koji verbalni ili politički korak koji može teško narušiti ionako narušene odnose i pozivam sve da se, u što kraćem mogućem roku, posvete komunikacije i da slušaju one koji su dobre vere i volje.

EKSLUZIVNO SAZNAJEMO! Sutra sledi šok i za Srbiju i za region, ali i za sve u EU, kad Vučić bude izneo neoborive činjenice!

Rat je podelio Hrvate i Srbe, sad ih je nova svetska konfrontacija dodatno podelila. Trebalo bi učiniti sve da niko ne bude politička žrtva toga, posebno ne pripadnici manjina, posebno ne obični građani. Nadam se da će se pretpostavka da se poseta, privatna ili ne, dogodi", rekao je.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić planirao je danas privatno posetiti Jasenovac i Pakrac, no hrvatske vlasti nisu mu dopustile ulazak u zemlju.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading