KO ĆE BITI U NOVOJ VLADI? Vesić otkrio kada će biti doneta odluka o sastavu kabineta u Nemanjinoj! (VIDEO)
Printscreen

Član Predsedništva Srpske napredne stranke Goran Vesić je govoreći o formiranju nove vlade podsetio da su u toku konsultacije i ukazao da bi ona mogla biti formirana dosta pre zakonskog roka.

- Predsednik je sačekao da se formalno završe izbori i to se desilo konačno posle tri meseca u Velikom Trnovcu. Odmah su počele konsultacije, rekao je sam više puta da neće gubiti vreme i da će se odmah krenuti u formiranje vlade. Parlamentarna većina za izbor nove vlade postoji, sedam poslanika SVM i 120 poslanika SNS, a za formiranje vlade je dovoljno 126. Nakon konslutalcija predsednik će odlučiti kome će poveriti mandat - rekao je Vesić gostujući u Novom vikend jutru Jovane Jeremić.

Vesić je govoreći o budućem premijeru, ocenio da su i Siniša Mali i Miloš Vučević i Ana Brnabić zaslužili da i mogu da obavljaju tu funkciju.

- Ana je odličan premijer, Siniša se dokazao u svom resoru, Vučević vodi veliki grad...tako da ako bude izabran neko od njih reč je o ljudima koji mogu da obavljaju tu funkciju i možemo sa ponosom kao stranka da stanemo iza njih - naveo je Vesić.

Kada Vučić izabere mandatara, on će izaći sa predlogom vlade i tada će SNS na Predsedništvu doneti odluku o tome ko će sve biti u vladi, odnosno da li će to biti samo naprednjaci i SVM.

- Mi smo često pozivali i druge stranke da nam se priduže, kada za to nije bilo matematičke potrebe. Mi vodimo državotvornu politiku, koja podrazumeva ekonomske i političke promene i s obzirom na sve što nas očekuje moguće je da ćemo želeti da imamo više stranaka uz sebe. Kada smo birali između interesa SNS i Srbije, birali smo interes Srbije - rekao je Vesić.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading