TUĐMANA OD SMRTI DELILO 38 SEKUNDI Lazanski otkrio nepoznate detalje, o ovome se dugo ćutalo
Foto: Printscreen RTS

Miroslav Lazanski je svojevremeno pred TV kamerama rešio da otkrije šta se zaista desilo 7. oktobra 1991. godine kada su avioni JNA mig-29 gađali Banske dvore, sedište Vlade republike Hrvatske u Zagrebu.

– Banski dvori nisu bili namešteni. To se stvarno desilo. Banski dvori su zaista bombardovani. Znam kako je sve išlo. Godinama sam i ja verovao da su to Hrvati namestili kao foru, ali nisu – okrio je Lazanski još davne 2013. godine a onda i dodao:

– Falilo je 38 sekundi da na licu mesta budu ubijeni Franjo Tuđman i Ante Marković. Raketa je zakasnila 38 sekundi.

Kako je ranije rekao, njemu je čak i tadašnji britanski vojni ataše u Beogradu rekao kako su to Hrvati namestili.

– Posle sam se informisao i onda mi je naš dopisnik Politike koji je tokom celog rata bio dopisnik iz Zagreba rekao – Bog te mazo, pio sam kafu na Trgu Bana Jelačića kad sam video kad je zveknulo – ispričao je Lazanski.

Podsetimo, radi se o događaju od 7. oktobra 1991, kada su avioni Jugoslovenske narodne armije raketirali i teško oštetili Banske dvore, sedište hrvatske vlade, u kojima je tada bila i rezidencija prvog hrvatskog predsednika Franje Tuđmana i u kojoj se on nalazio u trenutku napada.

U tom napadu poginula je jedna osoba, četiri su povređene, srušen je deo krova Banskih dvora, a skoro sve prostorije su oštećene.

U trenutku napada Tuđman je razgovarao u zgradi sa Stipom Mesićem i Antom Markovićem, tadašnjim predsednicima jugoslovenskog predsedništva i vlade.

Komentari (0)

Loading