ALO INTERVJU! Vojislav Šešelj o svetskoj i domaćoj političkoj situaciji i događajima iz prošlosti: Dana  je htela da me ubije!
Alo

Doskorašnji lider Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj za Alo! priča o aktuelnoj političkoj situaciji, prošlosti, ali i o tome ko je sve hteo da ga likvidira...

Pitanje koje zanima ceo svet: kako će se završiti rat u Ukrajini?

- Rat u Ukrajini će se završiti tako što će ruska vojska svojom specijalnom operacijom da zauzme celu teritoriju Ukrajine. Ukrajina će biti podeljena na više delova. Neki od tih delova će se direktno priključiti Rusiji, a neki će postati nezavisne države u prijateljskim odnosima sa Rusijom.

Šta će se dešavati u regionu? Šta će biti sa Crnom Gorom, BiH, hoće li opstati Republika Srpska?

ALO INTERVJU! Vojislav Šešelj o svetskoj i domaćoj političkoj situaciji i događajima iz prošlosti: Dana  je htela da me ubije!

Alo

 

 

- Pritisci na RS se nastavljaju, zapadne sile žele da je ukinu i utope u unitarnu BiH. Najviše, ipak, zavisi od nas, Srba, i srpske sloge. Mi se moramo tome odlučno suprotstaviti. Imamo u tome podršku i pomoć Rusije, koja je u ovom slučaju vrlo efektna i efikasna i želim samo da srpski narod u RS bude svestan koliko su neke opozicione stranke tamo ogrezle u izdaji, koliko su instrumentalizovane od zapadnih ambasada i Sarajeva. I da ne podlegnu njihovoj demagogiji. Naravno, ne dajem bezrezervnu podršku Dodiku, mislim da se njegova politika može kritikovati s različitih aspekata. Ali u svakom slučaju, njegovo obaranje s vlasti bi izložilo RS teškim mukama i problemima. Ja ga, dakle, podržavam kao kandidata za predsednika RS, ali dozvoljavam sebi i određenu dozu kritike za poteze za koje smatram da nisu dobri. Tako bi trebalo da se postave svi patriotski faktori u RS.

Kakve su opcije na stolu za Kosovo?

- Srbija više ne sme da dopusti nikakav ustupak sa svoje strane dok se ne realizuje ZSO. Drugo, ne dolazi u obzir da Srbija bilo kada prizna nezavisnost Kosova. I treće, ja sam već izlazio pre nekoliko godina sa jednim konciznim planom kako da se reši kosovsko-metohijski problem, naravno, potreban je kompromis, da se nađemo na pola puta između srpske težnje za unitarnom državom i albanske težnje za nezavisnošću.

Mi smo na evropskom putu, treba li na njemu i da ostanemo?

- Vi koji ste na evropskom putu idete stranputicom. Znate onu pesmu: „Ide Tito preko ravnog Srema, za njim ide ko pameti nema.“ Ko ima iole pameti, davno se odrekao evropskog puta. Nemamo tamo šta da tražimo, tamo nas i neće, hoće da nas ucenjuju, da nas ponižavaju, maltretiraju, da nas eksploatišu, izrabljuju maksimalno. To nije put srpskog naroda, naš je put u istočnim integracijama.

ALO INTERVJU! Vojislav Šešelj o svetskoj i domaćoj političkoj situaciji i događajima iz prošlosti: Dana  je htela da me ubije!

Alo

 

 

Povukli ste se iz politike. Nedostaje li vam? Kako se snašao vaš sin Aleksandar na čelu stranke?

- Nisam se povukao iz politike, povlačim se sa dužnosti predsednika stranke. Politika je moja sudbina, njom ću se baviti, ali na drugi način. Pomagaću SRS koliko mogu i koliko ona bude tražila, a baviću se pre svega pisanjem i štampanjem knjiga i nastaviću svoju političku borbu. Aleksandar se dobro snalazi, to se vidi po njegovim javnim nastupima.

Pominjali ste da su i vas hteli više puta da ubiju. Ko, kada?

- To su realne činjenice. Bilo je više tih pokušaja. Prvi put je bilo 1992. godine kad je neka banda iz Užičke Požege, po nagovoru Danice Drašković, htela da me likvidira. Draškovićeva je i 2000. pokušavala da plati moju likvidaciju. To je bio neki kriminalac iz Pančeva koji je tražio 300.000 maraka, njoj je to bilo previše, pa je rekla u jednom trenutku: „Pa nije Šešelj Klinton!“ Naša policija ima taj snimak razgovora iz stana Draškovića, a mene su o tome obavestili svojevremeno Slobodan Milošević i Rade Marković. Marković je još živ, to se može proveriti. Zatim, u ratu su pokušali da me ubiju muslimani na Poljinama kod Sarajeva, a i Dušan Mihajlović je javno saopštavao da Kekina grupa pokušava i mene da likvidira zajedno sa Đinđićem, Čedom Jovanovićem, Dušanom Mihajlovićem i još nekima. Ja sam tada izjavio: „Otkud ja među tako velikim i slavnim ljudima?“ Onda se pojavila informacija da je mafija raspisala dva miliona maraka za moju glavu. Dao sam javnu izjavu da su to prevelike pare, evo nek meni daju samo milion, pa ću sam da se ubijem.

ALO INTERVJU! Vojislav Šešelj o svetskoj i domaćoj političkoj situaciji i događajima iz prošlosti: Dana  je htela da me ubije!

Alo

 

 

Realna opasnost po Vučića

Govorili ste o pretnjama koje se odnose na fizičku likvidaciju Aleksandra Vučića. Jesu li i dalje realne?

 - Vidite da to sad potvrđuje i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, to su vrlo realne pretnje i mislim da državni organi moraju specijalne mere zaštite da provode. Ono što sam blagovremeno saznao, s tim sam nastupio u javnosti i na vreme upozorio javnost šta Vučiću spremaju njegovi neprijatelji i instrumenti zapadnih sila i nijedan državni organ sad ne može da kaže da nije znao, nije očekivao. Ja nisam čovek vlasti, već opozicije, ne želim da se Srbiji desi takva tragedija da joj neko likvidira šefa države u trenutku kad prete opasnosti sa raznih strana i kad je Srbija zaista ugrožena. 

Zdravlje ide nabolje

Kakvo vam je zdravlje?

- Hvala bogu, bolje nego što je bilo donedavno. Bolje funkcionišem, počeo sam opet da se pojavljujem na televizijama i, videćemo, imam dosta planova, da završim neka naučna dela, ako mi bog da zdravlja i dovoljno vremena da to postignem.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading