TRAŽE SAŽALJENJE, A BRANE KOLJAČA SRBA Mračna istina o "Majkama Srebrenice"
Printscreen

Jedan od najvećih zagovornika teze da je "u Srebrenici počinjen genocid" jeste i predsednica Udruženja "Pokret majki enklava Srebrenica i Žepa" Munira Subašić. Ona je poznata po tome što je išla na proslavu zločinačke akcije "Oluja" u kojoj su Srbi etnički očišćeni sa prostora Republike Srpske Krajine.

Naime, ona je takođe i hvalila ratnog zločinca Nasera Orića koji je odgovoran za masovna ubistva Srba u Podrinju, a nikada za svoje zločine nije osuđen.

- Naser Orić je naš komandant i to će ostati sve dok je živ. Mi smo ponosni na njega i on treba biti ponosan na sebe jer je časno i pošteno branio svoj prag - kazala je Munira Subašić posle prvostene presude Oriću za Novi.ba.

Da Orić "nije kriv" izjavila je i predstavnica Udruženja Majke enklava Srebrenica i Žepa Kada Hotić.

- Nadamo se da će sada prestati hajka na njega - kazala je Hotić.

Predsednica udruženja Majke Srebrenice Munira Subašić sama je priznala da je njen najstariji sin bio u tzv. armiji BiH i da je bio na prostoru Žepe. On je preživeo rat.

Podsećamo, u Žepi je zverski ubijeno 45 srpskih vojnika koje su iz zasede napali i mučki ubili, a zatim masakrirali pripadnici muslimanskih oružanih snaga.

Sama je priznala da je njen drugi sin Nermin bio i ranjavan, ali da je ostao u Potočarima jer je "smatrao da nije odgovoran za nedela". Nermin je bio pripadnik Armije BiH i streljan je kao ratni zarobljenik, što se može okarakterisati kao ratni zločin streljanja ratnih zarobljenika.

Hilmo se može naći na sajtu Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata, mada nema dokaza da se radi baš o Munirinom mužu.

Munira Subašić je poznata i po tome što je dobro unovčila svoje delovanje, pa se hvali svojim primanjima, velikom kućom i džipom...

Zločinca Orića je hvalio i direktor "MC Srebrenica" Emir Suljagić koji je oca ukopao u Potočarima, iako je poginuo u Bratuncu 1992. godine.

- Naserovo iskustvo i život je prava mera, u jednu ruku pokazatelj, čak smernica, da samo kada se boriš možeš da preživiš - pričao je on o zločincu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (11)

Loading
stevo

15.07.2022 07:54

Uvek su im Srbi bili dezurni krivci za sve,a sta je sa srpskim zrtvama,hoce li ikada iko odgovarati??

sasa

15.07.2022 07:55

Tudje zrtve postujemo,ali bojim se da neki ne postuju nase.I to je zaista porazavajuce

stefan

15.07.2022 07:57

Za zlocine nad Srbima nazalost do sada niko nije odgovarao!

Patak

15.07.2022 07:58

Tuzno i porazavajuce je to sto je Nser Oric danas slobodan covek.Gde je tu pravda samo se pitam?!

Pavlovic

15.07.2022 08:00

Srbi su nekima za sve krivi,kako tada,tako i danas i to je zaista nepojmljivo i porazavajuce

GG

15.07.2022 08:05

Iskreno se adam da će prava istina kad tad da ispliva na površinu i da će se ovaj projekat zvani Srebrenica razobličiti jednog dana. Srpske majke ne spominje niko, osim nas Srba, dok te majke deluju samo sa jednim ciljem, da se Republika Srpska uništi i da ne postoji kao takva.

Bilja

15.07.2022 08:07

Kada neki zvanicnik iz sveta ukaze na zrtve Jasenovca, onda mozemo na temu bilo cijih zrtava.

Toma

15.07.2022 08:42

Ovakvima zbog laži je mesto iza rešetaka. To je najpoštenije. Šta su njeni radili Srbima, o tome ćuti!

Predrag

15.07.2022 08:43

Koliko li je samo para dobila za iznošenje ovakvih gnusnih laži!?

Ljiljana

15.07.2022 08:45

Neka se stidi svojih godina i sede kose za ovakve monstruozne laži!

Plavsic

15.07.2022 08:47

Godinama unazad na najperfidniji način pričaju o Srbiji i Srbima. Srbi su za sve krivi po njoj, a njeni sunarodnici koji su pobili na hiljade Srba i nemuslimanskog stanovništva su heroji, e pa ...