VUČIĆ PODSETIO NA SVE LAŽI KOJE SMO GODINAMA SLUŠALI OD EU Od 2000. svaki put je bilo “samo još to dobićemo nešto”, nismo dobili ništa
Printscreen/Pink.rs

Dodaje i da se spremaju za akciju protiv Srba, ali da će dati sve od sebe da sačuva mir.

- Niko me nije zvao. Nešto pokušavaju, ne znam šta. Nema mnogo smisla, oni se spremaju za akciju protiv Srba. Nažalost, mislim da je raspoloženje kod Srba vrlo teško i vrlo loše. Plašim se i daću sve od sebe da sačuvamo mir - rekao je Vučić

Vučić je podsetio na sve laži koje smo slušali godinama od EU, o obaranju Miloševića, isporuci Miloševića, pa posle Karadžića, Mladića, Pavkovića...

- Da vidite kroz šta su Srbi prošli, za šta oni neće da čuju. 2000.godine, svi koji su trebali da pobede Miloševića govorili su da je Kosovo demokratsko pitanje, da će da se reši na demokratski način. Bilo je diktatorske vlasti u Srbiji, pa zbog Miloševića nisu mogli.

- Onda su rekli morate da isporučite Miloševića, mi smo ga isporučili. Onda su rekli morate da isporučite Karadžića, Mladića, sve koji su na Kosovu pravili problem, sve smo isporučili i svaki put je bilo “samo još to dobićemo nešto”, nismo dobili ništa.

- Onda smo 2004. godine stradali, kada su desetine crkava rušene, proteruju hiljade Srba sa svojih ognjišta, dobijaju status zbog toga, donose deklaraciju nezavisnosti. U tom trenutku imamo užasno rukovodstvo, užas jedan, toliku neodgovornost, da o tome ne bih ni da govorim. Onda jedna po jedna mera, uz onu najtežu, krećemo u razgovor 2012. godine, otvorenog srca, želimo kompromis s Albancima, onda Briselski sporazum. Znao sam da je to jedini sporazum za koji ćemo moći da se uhvatimo, jer oni neće moći da ga ispunjavaju do kraja. Nažalost, bio sam u pravu. Prvih šest tačaka od ukupno 15 briselskog sporazuma kažu “nećemo da ispunimo”, a nas maltretiraju oko nečega s tablicama što prilično dobro funkcioniše, sve s ciljem da se ukine KM na tablicama, a to rade da bi nestao Sever Kosova. To je pitanje samo političkih provokacija i samo to rade. Pustite nas da probamo da sačuvamo mir. Pustite nas i nemojte da nas pravite budala, jer nismo baš budale - rekao je Vučić.

- Govorili su nam i standardi pre statusa, a "standarde" smo dobili 2004. godine (paljenje srpskih crkava). Posle toga, tzv. Kosovo je "dobilo" i status - rekao je Vučić.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (8)

Loading
Petra

13.07.2022 22:49

Od EU vec godinama slusamo samo budalastine.

Verka Antic

13.07.2022 22:50

Uz Vucica, Srbija se nece vise ponizavati pred EU.

Bojana Colic

13.07.2022 22:51

EU ocigledno i dalje misli da je Srbija slaba ali grdno se varaju ako to i dalje misle.

Sanjicak

13.07.2022 22:52

EU ponizava Srbiju svojim bolesnim pricama i ucenama.

Takiii

13.07.2022 22:53

Srbija je jaka i nikome nece dozvoliti da je ucenjuje i gazi a pogotovo ne EU.

Tamika R

13.07.2022 22:54

EU samo ucenjuje i daje lazna obecanja ali to Srbija nece tolerisati.

alex

14.07.2022 09:25

Sve dok je Vučic na vlasti niko ce ponizavati Srbiju!

Damir

14.07.2022 11:05

Srbija čini sve da bude konstruktivna po pitanju Kosova i spremni smo dogovor ali nismo spremni za poniženje niti smo spremni da nemo gledamo neko novi pogrom našeg naroda.