MNOGI MINISTRI OTKAZALI LETOVANJE Trpe vrućinu, o novoj vladi brinu!
Tanjug

Srbija će, baš kako je Alo! pre desetak dana najavio, u avgustu dobiti novu vladu, a sadašnji ministri su u potpunom haosu, jer postoje male šanse da zadrže postojeće funkcije.

Uz nekoliko izuzetaka, za koje i mediji najavljuju da će sigurno zadržati svoje pozicije jer su radom i rezultatima to zaslužili, ostalima se ljulja ministarska fotelja, te su, kako Alo! saznaje, odložili letovanje i u Beogradu će čekati sastav nove Vlade.

- Nema odmora. Otkazali su more, žele da budu u Beogradu jer veruju da se stvari mogu promeniti te da će ipak ostati u ministarskoj fotelji. No, čini se da se pojedini uzalud nadaju jer će mali broj njih ostati u foteljama - objašnjavaju naši dobro obavešteni izvori.

Direktor Centra za slobodne izbore i demokratiju (CeSID) Bojan Klačar izjavio je da će se proces konstituisanja skupštine i formiranja vlade ubrzati.

- Verovatno je najsloženiji posao definisati ko će činiti većinu i koji ministri će biti ispred te većine u budućoj vladi - kazao je Klačar, i dodao da očekuje da će se vlada formirati u avgustu jer, naveo je, postoje realne potrebe da se taj proces što pre završi, s obzirom na najavljenu tešku jesen i zimu.

On je istakao da će SPS biti deo vladajuće koalicije i da će imati više odgovornosti i politički zahtevnijih pozicija u odnosu na prethodni period.

- Što se tiče pozicije predsednika Narodne skupštine, ne bih isključio mogućnost da bude neko iz SPS. Za vladajuću koaliciju biće izuzetno važno da tu funkciju obavlja neko ko je iskusan političar, a Dačić se uklapa u taj profil - kazao je Klačar. 

Dva kandidata za premijera?!

Prema informacijama koje su juče objavili pojedini mediji, dva su kandidata za budućeg predsednika vlade Srbije. Iako se u javnosti spekulisalo sa brojnim kandidatima za mandatara, u najužem krugu trenutno su dva imena, a od konačne odluke ko će u novom sazivu voditi vladu u velikoj meri će zavisiti i raspodela funkcija u Nemanjinoj 11.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading