SRPSKI BOL NE ZANIMA NIKOGA! Vulin položio vence na spomenike ubijenim Srbima u srebreničkim i bratunačkim selima (FOTO)
Foto: MUP Srbije

On je danas, kao izaslanik predsednika Republike Srbije i kao ministar unutrašnjih poslova, prisustvovao u Zalazju kod Srebrenice obeležavanju 30 godina od stradanja 69 srpskih civila i vojnika na Petrovdan 1992. godine, u srebreničkim selima Sase i Zalazje i bratunačkim Biljača i Zagoni u okviru tradicionalne memorijalne manifestacije "Petrovdanski dani".

- Kažu da sreća razjedinjuje, a bol izjednačava. Kad su Srbi u pitanju nije tako. Srpski bol ne zanima nikoga, za srpskim žrtvama se niko ne okreće, za crnim maramama srpskih majki baš niko neće da pusti suzu. Ja poštujem tugu i bol belih marama majki Srebrenice, ali ne razumem zašto niko ne može da pusti ni jednu jedinu suzu ni pokaže razumevanje i podeli bol sa crnim maramama srpskih majki - izjavio je ministar.

GRAĐANI SRBIJE TREBA DA BUDU SIGURNI I BEZBEDNI Vulin uručio ključeve 70 specijalnih vozila policijskim upravama

Vulin je istakao da je u Zalazju u ime predsednika Srbije i predsednika svih Srba Aleksandra Vučića da podeli tugu i bol sa porodicama tragično stradalih Srba, a da na odavanju počasti stradalim Srbima u srebreničkom kraju nema predstavnika međunarodne zajednice, drugih država, nikog osim Srba, jer srpske rane bole samo Srbe.

- Koliko Srba je potrebno da bude ubijeno, a da se na njihovom grobu pojavi neko ko nije Srbin? Koliko srpske dece je potrebno da ne odraste, a da se na njihovom grobu pojavi neko ko nije Srbin? Koliko iskopanih očiju sudije Ilića je potrebno da se osudi jedan Naser Orić? Na ova pitanja nam niko nije dao odgovor i zato mi Srbi moramo da budemo ovde, da govorimo, da se sećamo jer niko drugi neće. Iza mene su dva spomenika u dva rata. Da ne bi bilo trećeg spomenika ne smemo da zaboravimo - poručio je izaslanik predsednika ministar Vulin.

Vulin je položio je vence na spomen-obeležja ubijenim srpskim civilima i vojnicima u srebreničkim i bratunačkim selima 1992. godine stradalim od muslimanske vojske pod komandom Nasera Orića, kao i srpskim žrtvama koje su tokom Drugog svetskog rata ustaše ubile 1943. godine, navedeno je u saopštenju MUP-a.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading