BUGARIN NAVALIO Sramna izjava evroposlanika, izneo žestoke optužbe na račun Srbije
Foto: Youtube/Printscreen

- Njihov uticaj preko bivših jugoslovenskih obaveštajnih službi, njihovih agenata i mreža, ima za cilj da omete razvoj regiona i nametne ideju 'srpskog sveta' po ugledu na njihove ruske pokrovitelje - napisao je Džambaski na Fejsbuku.

Po njegovim rečima, Jugoslavija je kršila prava nacionalnih manjina, a u izveštaju Evropskog parlamenta Srbiju pozivaju da deklasifikuje arhive jugoslovenske Kontraobaveštajne službe (KOS) i Uprave državne bezbednosti (UDBA) kako bi se otkrila "istorijska istina o učešću tih obaveštajnih službi u maltretiranju i zverstvima nad Bugarima, Bošnjacima, Hrvatima i Slovencima".

Džambaski smatra da Srbija i dalje zatvara oči na položaj Bugara koji žive u Bosilegradu. On je podsetio na incident sa novinarima Bugarske nacionalne televizije koji su napadnuti u tom mestu.

Prema rečima evroposlanika, incident je izazvao nevoljnu reakciju Srbije, jer tamo žive Bugari.

- Zato ću nastaviti da branim stav da EU ne može da toleriše Vučića i stalne srpske provokacije na Zapadnom Balkanu - zaključio je političar.

Sredinom juna u Bosilegrad su doputovali novinari Bugarske nacionalne televizije kako bi snimili reportažu o industrijskom zagađenju vode otrovnim supstancama. U tome su ih sprečili radnici rudnika „Bosil metal“ koji su gađali novinare kamenjem.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (4)

Loading
Nikola

11.07.2022 20:44

Đubre jedno balavo šta on zna o Jugoslaviji i Srbiji. Pa gde manjine imaju veća prava na Balkanu kao što imaju u Srbiji.

Dragan

12.07.2022 10:30

A sta su ti Bugari uradili sa turskom manjinom 1989. Divljacki proterali i zabranili turski jezik. Treba da ih bude sramota i neka ciste ispred svojih vrata.

Dragan

12.07.2022 14:25

Ovaj "Dzambas", a sigurno nije jedini kod nasih "bratskih suseda", je olicenje svojih predaka iz 1371 godine.