SINIŠA MALI  ODBRUSIO NIKEZIĆU "Smetaju mu investicije iz Kine iako donose više hiljada radnih mesta"
Foto: Printscreen/instagram

“Gospodin Nikezić, poznatiji kao portparol Dragana Djilasa, već godinama unazad pokazuje da ne može da podnese dobre odnose koje Republika Srbija ima sa NR Kinom, a naročito odlične odnose dva predsednika, koji su razvili čelično prijateljstvo. Smeta mu svaka investicija koja dolazi iz Kine, čak i ako donese više hiljada radnih mesta, smetaju mu naši zajednički projekti koji se tiču infrastrukture, a sad mu smeta i Ugovor o slobodnoj trgovini sa Kinom. Izgleda da mu ne smetaju samo ukradeni milioni Dragana Djilasa” - rekao je Siniša Mali.

On je dodao da je, nadovezujući se na dogovor dva predsednika iz februara ove godine, formirana radna grupa koja će pripremiti najbolji mogući nacrt ugovora za našu zemlju.

“Zahvaljujući Ugovoru o slobodnoj trgovini, očekujemo da privučemo još veći broj investitora u našu zemlju, jer oni vrlo dobro znaju šta to može da im donese. Tada ćemo ubedljivo postati najbolja destinacija za investiranje u ovom delu Evrope. To znači i nove prilike za naše ljude, nova radna mesta, veće plate. Takodje, reč je o ogromnoj šansi za našu prehrambenu industriju, za naše vinare jer im otvara to najveće tržište na svetu, omogućava im da povećaju prodaju, pa da na osnovu toga investiraju i dalje. Dakle, ogromna šansa za plasman naših roba i dalji ubrzani razvoj naše ekonomije. Naš izvoz u NR Kinu raste već godinama unazad, a u prošloj godini je dostigao rekordnih milijardu dolara, što je čak 152 puta više nego pre samo deset godina, kada smo izvozili samo 7,3 miliona dolara. Ovaj rezultat smo postigli upravo zahvaljujući prijateljskim odnosima predsednika Aleksandra Vučića i predsednika Si Djinpinga” rekao je ministar finansija.

On je podsetio da se “prijatelji poznaju u nevolji”, te da se Kina pokazala kao odan prijatelj Srbije za vreme pandemije korona virusa, kada joj je pružila svu potrebnu medicinsku pomoć, te kada su njihovi profesionalci našim lekarima preneli svoje znanje i iskustvo. Kaže i da se sve radi u interesu gradjana Srbije.

“Sve što radimo, predvodjeni predsednikom Aleksandrom Vučićem, radimo u interesu naših gradjana, za njihovu dobrobit i njihov bolji život. Oni se vrlo dobro sećaju i Djilasovih ukradenih miliona, i propalih projekata, i bankrota u koji nas je zamalo doveo. To su pokazali i na izborima. Tako da, neka ne brine gospodin Nikezić, pripremićemo najbolji mogući ugovor po našu zemlju” zaključio je ministar Mali.

 

 

 

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading