NIŠTA NIJE SLUČAJNO Protiv našeg naroda na Kosovu diglo se kuso i repato: NATO i tajkunski mediji bi da Srbi kleče pred Kurtijem
Alo

Srbin iz malog mesta na KiM koje je prekjuče bilo meta brutalnog upada albanskih specijalaca sa dugim cevima i pod punom opremom, koji su ih od ranog jutra do podne zastrašivali i demonstrirali silu, ovako za Alo! opisuje koliko su on i ostali Srbi iritirani ne samo tim upadom već i cinizmom međunarodnih faktora. Međutim, kaže, razočarani su i što se neki u Beogradu prave slepi, misleći pre svega na opoziciju, tajkune i njihove medije.

Jeziv prizor

Naš sagovornik, koji je iz razumljivih razloga molio da mu ne pominjemo ime, obratio nam se juče nakon sramne izjave zamenika generalnog sekretara NATO Mirčee Džoane, koji je poručio da Alijansa ne vidi da postoji rizik od eskalacije situacije na severu Kosova, u drugim delovima Kosova ili u širem regionu.

NIŠTA NIJE SLUČAJNO Protiv našeg naroda na Kosovu diglo se kuso i repato: NATO i tajkunski mediji bi da Srbi kleče pred Kurtijem

Alo

 

 

- Situacija na KiM je krhka, ali stabilna. NATO ne vidi naznake moguće eskalacije - ocenio je Džoana.

S druge strane, list „Nova“, u vlasništvu Dragana Šolaka, navodno otkriva pozadinu, kako kažu, igranke na severu Kosova. Sa sve slikom Milana Radoičića, potpredsednika Srpske liste, objavili su tekst u kojem suštinski traže od Srba da ne slušaju SL i da manje-više kleknu pred Kurtija. Valjda će, smatraju šolakovci, on bolje da zaštiti njihove interese.

Lokalni Srbi i oni na severu, ali i u enklavama, ističu da ih brine nož u leđa iz Beograda, ali da nimalo nisu umireni takvom paušalnom ocenom jednog od čelnika NATO, naprotiv. Naš sagovornik sa početka teksta ističe da je prizor u četvrtak pre podne bio uznemirujući.

- Kako da se osećaju deca kojoj Kurtijevi specijalci iz ROSU upadaju u školu, kako da se osećaju građani dok se uniformisani ljudi penju na bandere i skidaju kamere? Nikom nije lako i nikom nije prijatno, a sve je bilo još gore zato što su, kao što znate, izabrali veliki pravoslavni praznik i mesnu slavu da upadnu ovde - priča naš sagovornik, u čijem se glasu osećaju jed i gorčina. 

NIŠTA NIJE SLUČAJNO Protiv našeg naroda na Kosovu diglo se kuso i repato: NATO i tajkunski mediji bi da Srbi kleče pred Kurtijem

Alo

 

Pretres zgrada

Podsetimo, više od 30 pripadnika ROSU upalo je u Štrpce, srpsku enklavu na jugu KiM. Blokirali su čitavu opštinu, upali u Osnovnu školu „Šarski odred“ na Brezovici, u objekat pošte u selu Drajkovce, pretresali su zgradu Privremenog organa, odakle su izneli svu dokumentaciju i kompjutere. U brutalnoj akciji nije zaobiđena ni zgrada TV Herc, jedine televizije na srpskom jeziku u Štrpcu.

Vučić pogodio pravo u metu

Divljački upad naoružanih specijalaca u Štrpce samo je potvrda onoga što je nedavno najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Provokacije će definitivno biti sve češće kako se bliži kraj septembra. Za tada je Kurti najavio početak pune primene odluka o ličnim ispravama i pre svega o registarskim tablicama, koje su donete takođe u cilju zastrašivanja Srba na KiM i pojačavanja pritisaka na njih.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading