Vesić: Srbija nema problem sa Albanijom, već sa vlastima u Prištini koji izbegavaju svaki dogovor
Goran Vesić

- Mi postavljamo medjunarodnoj zajednici nekoliko pitanja, da li se poštuje medjunarodno pravo,da li se poštuju rezolucije Ujedinjenih nacija, da li se poštuju medjunarodni sporazumi i da li se poštuje teritorijalni integritet.

Ako neko ne poštuje teritorijalni integritet Srbije, koja je napadnuta 1999.godine kako može da traži da poštujemo teritorijalni integritet Ukrajine, koji inače i poštujemo - rekao je Vesić.

I dodao kako je Srbija prvog dana agresije Rusije na Ukrajinu zauzela stav da je to kršenje teritorijalnog integriteta jedne zemlje.

- Kada je reč o Kosovu, pitanje je da li se poštuje medjunarodni sporazum i zašto vlasti u Prištini nisu ispoštovale Briselski sporazum - kazao je Vesić.

I naglasio da dok se ne formira zajednica srpskih opština ne možemo imati dijalog.

Kada je u pitanju medjunarodno priznanje Vesić je rekao: “Nas nema ko da prizna, što je veliki problem onima koji su promoteri nezavisne države Kosovo, oni znaju da ta država, tj. ta veštačka tvorevina nikada neće biti priznata dok je Srbija ne prizna”, istakao je Vesić.

Vesić je rekao i to da je još jedna Vučićeva pobeda što Kosovo u ovom momentu više zemalja ne priznaje nego što je priznaje.

- Na nama je da nastavimo pregovore, videli ste da Vučić nije odbio ni jedan dijalog. 

Mi razumemo da odnose izmedju srba i albanaca treba da reše samo srbi i albanci.
Znamo da moramo da napravimo kompromis sa njima, jer živimo na istom prostoru.

PREDSEDNIK VUČIĆ SA PREDSEDNIKOM ŽORŽOM BOM ŽEZUSOM Saradnja između Srbije i Sao Tome i Prionsipe će biti unapređena na mnogim poljima - Alo.rs

Ne pristajemo na ucene, odnos izmedju dva naroda mogu da reše samo ti narodi.
Kako izgleda kada nametnete rešenje, dovoljno je da pogledate BiH gde jo uvek nije došlo do pomirenja naroda - rekao je Vesić.

- Mi smo komšije, mi moramo da saradjujemo. Otvoreni Balkan je pravi primer toga, Srbija nema problem sa Albanijom već sa vlastima u Prištini koje uzbegavaju svaki dogovor - zaključio je Vesić.

Osvrnuvši se na završetag izbornog procesa u Velikom Trnovcu, Vesić je rekao da će Srbija konačno dobiti Vladu koja joj je preko potrebna.

- Kada se konstituiše parlament to znači da će predsednik moći da otpočne konsultacije. Posle konsultacija predsednik Srbije će moći da dodeli mandat osobi za koju smatra da može da ima najmanje 126 poslanika, odnosno većinu za izbor Vlade. Nakon toga počinju konsultacije za izbor Vlade, predsednik je najavio da će se to desiti u najkraćem mogućem roku - rekao je Vesić.

Upad u Štrpce uvod u ono što je Vučić najavio, terorom žele da zastraše i proteraju Srbe! - Alo.rs

I naglasio, da će Srbija brzo dobiti  Vladu jer nas čekaju veliki problemi i teške odluke.

- Moramo da imamo ozbiljnu Vladu koja će donositi ozbiljne odluke - kazao je Vesić.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading