PATRIJARH JE ČOVEK ČISTOG SRCA! Frontmen Partibrejkersa za Alo! Cane o svom prijatelju, poglavaru SPC
Foto: Cane - ATA Images

On je gostovao povodom 53. rođendana Dvestadvojke, a u njegovom izboru našla se i pesma „Hoću da znam“ Partibrejkersa.

Nazvavši Zorana Kostića Caneta, pevača Partibrejkersa, svojim prijateljem i bratom, Porfirije je rekao da je s pesmom „Hoću da znam“ napravio nešto što spada u najbolja ostvarenja u našem rokenrolu.

Cane je u razgovoru za Alo! prokomentarisao to što ova pesma spada u jednu od omiljenih pesama poglavara SPC-a.

- Pa baš lepo, pokazuje da može lako da se prepozna u svakom čoveku čistog srca koji sve to čuje - istakao je on.

Inače, u Porfirjevom izboru su bile i „Etida“ Korni grupe, „Odbrana“ Idola, „Zagreb i ja se volimo tajno“ Arsena Dedića, „Šumadijski bluz“ Smaka, „Knockin’ On Heaven’s Door“ Boba Dilana, „Dance Me To the End of Love“ i „Famous Blue Raincoat“ Lenarda Koena, „Immigrant Song“ Led cepelina, „Molitva Fransoa Vijona“ Bulata Okudžave i „It’s Five O’Clock“ benda Afrodajtis čajld.

PATRIJARH JE ČOVEK ČISTOG SRCA! Frontmen Partibrejkersa za Alo! Cane o svom prijatelju, poglavaru SPC

Instagram/ porfirije_patrijarh

 

Kao dugogodišnji mitropolit zagrebačko-ljubljanski, Porfirije je „vezan za Hrvatsku“, a stihovi pesme kantautora Dedića bili su „inspiracija i neka vrsta pokretača“ da i zbirku svojih intervjua nazove „Zagreb i ja se volimo javno“.

- Ne samo da postoji tajna veza između Zagreba i mene, nego i mnogo toga što je vidljivo i javno. Moram da kažem da Zagrebu dugujem mnogo - naglasio je srpski patrijarh.

Porfirije je podsetio da album Idola „Odbrana i poslednji dani“ (1982) u stihovima prvi put u našoj pop muzici pominje ime Gospodnje, a na omotu se nalazi izgled svešteničke odežde i prvi put je u rok muzici upotrebljena ćirilica.

- To što je bilo drugačije bio je povod da se zastane. Ne samo da pevušimo i đuskamo uz pesmu, nego da se zamislimo - podsetio je Porfirije.

Krle: Lepota je u oku posmatrača

Nekadašnji član grupe Idoli i marketinški stručnjak Nebojša Krstić ne krije da mu je drago što se pesma Idola našla na top-listi patrijarhovih omiljenih pesama.

- Mogu samo da zahvalim njegovoj svetosti na lepim i dobronamernim rečima. Lepota je uvek u oku posmatrača - rekao je Krstić za naš list.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading