ŠIPTARI I ZAPAD ZAPOČELI OPERACIJU STISAK Šta se krije iza kodnog naziva akcije koja se sprema na Kosovu
Promo

Akcija koja podrazumeva izazivanje nereda na severu Kosova i Metohije, upade ROSU i pripadnika tzv. vojske Kosova, hapšenje i maltretiranje srpskog naroda, oduzimanje njihovih automobila, nosi kodni naziv „Stisak“ i do detalja je osmišljena u Prištini i Londonu. Sve je dogovoreno, kako Alo! saznaje, još početkom juna ove godine, kada je Kurti boravio u višednevnoj poseti Velikoj Britaniji gde je razgovarao sa mentorima tzv. kosovske nezavisnosti.

- Održano je više sastanaka na kojima su do detalja isplanirane akcije koje će ovog leta biti sprovedene na Kosovu. Zato je Britanija počela da priprema kosovske vojnike, održali su zajedničke vežbe, uvežbavali su taktike… Kurti je nakon jednog od tih sastanaka namerno dao izjavu da, navodno, ima podršku srpskog naroda sa Kosova - kaže za Alo! izvor iz Prištine.

LAŽNA SLIKA

I zaista je tako. Aljbin Kurti je tokom boravka u Velikoj Britaniji medijima rekao da ima podršku Srba sa tzv. Kosova sa kojima se, kako kaže, redovno viđa i razgovara.

- Redovno dobijam pisma i peticije od Srba, održavam sastanke na kojima razgovaramo o njihovim potrebama i interesima. Vredi napomenuti da to Srbi rade uprkos veoma ozbiljnim pretnjama koje dobijaju iz Beograda - rekao je tada Kurti, pokušavajući da stvori lažnu sliku u javnosti da Srbi podržavaju njegove akcije protiv Srbije.

ŠIPTARI I ZAPAD ZAPOČELI OPERACIJU STISAK Šta se krije iza kodnog naziva akcije koja se sprema na Kosovu

Alo

 

Sve ovo potvrđuje da iza cele operacije „Stisak“ stoje iskusni britanski obaveštajci i albanska politička klika sa tzv. Kosova. Iza svega ne krije se samo njihov plan da primoraju Srbiju da prizna lažnu državu Kosovo već i to da je stisnu da uvede sankcije Rusiji.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da je Albancima naređeno da odnose sa Srbijom zategnu do pucanja kako bi Srbija vojno reagovala, gde bi se umešali njihovi zaštitnici, nakon čega bi nastao haos. Vulin je za Pink rekao da je razumljivo da je domaća javnost uznemirena najnovijim jednostranim potezima Prištine.

KAKO GAZDE KAŽU

- Njihove gazde su rekle da se to uradi, a to je vid pritiska na Vučića da se povuče, da napusti spoljnu politiku Srbije. Mi smo jedini koji Rusiji nismo uveli sankcije, više smo nego jasni kada je u pitanju sukob u Ukrajini. Šta nije jasno? Mi poštujemo teritorijalni integritet Ukrajine, ali nećemo da uvodimo sankcije Rusiji - rekao je Vulin.

Govoreći o oduzimanju vozila sa srpskim tablicama, Vulin kaže da je u pitanju pokušaj uvlačenja Srba sa severa KiM u rat.

- Nema od toga ništa, ali je to način da se Srbi isprovociraju i da posle toga reaguju. I onda će Stano i ostali da kažu da obe strane moraju da se uzdrže. Od čega mi da se uzdržimo? Pustite nas na miru, da Srbi na Kosovu imaju tablice, da žive normalno - rekao je on, i dodao da postoji mogućnost raspoređivanja srpske policije na KiM, ali da se to neće dogoditi.

Vulin kaže da se Velika Britanija povukla iz EU, ali ne i sa Balkana, ali da i dalje nije jasno zašto imaju tolike predrasude prema Srbiji, jer, kako je rekao, ne vidi šta je Srbija ikada skrivila. Istakao je da država Srbija neće dozvoliti ponavljanje „Oluje“, Jasenovca i svega sličnog tome.

Važno im da mladi Srbi napuste Kosovo

- Tortura nad Srbima je, čini se, jedini način da Kosovo zaokruži svoju nezavisnost. Srbi, prema Kurtijevim uredbama, treba sami na to da pristanu, a međunarodna zajednica će to pozdraviti.

Ovo smatra novinar Kosova onlajn Ivica Simić, koji je u autorskom tekstu naveo i da će svi koji budu želeli da ostanu Srbi morati da se isele jer na Kosovu to neće moći da budu.

- Možda je i to još jedan od ciljeva Prištine? Što manje mladih na severu Kosova, manje Srba. Dobro oprobani recept po kom se na centralnom Kosovu, Metohiji, u Sirinićkoj župi sada „slobodno kreću Srbi“, bar oni koji mogu da se kreću jer se na sve načine, pritiscima i ovakvim i sličnim ucenama, došlo do toga da mladi Srbi napuštaju Kosovo - naveo je Simić.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading