MINISTAR VULIN: Albancima je naređeno da odnose sa Srbijom zategnu do pucanja
MUP Republike Srpske

"Njihove gazde su rekle da se to uradi, a to je vid pritiska na Vučića da se povuče, napusti spoljnu politiku Srbije. Mi smo jedini koji Rusiji nismo uveli sankcije, više smo nego jasni kada je u pitanju sukob u Ukrajini. Šta nije jasno? Mi poštujemo teriotorijalni integritet Ukrajine, ali nećemo da uvodimo sankcije Rusiji", rekao je Vulin.

Kada se radi o oduzimanju tablica na vozilima, Vulin kaže da je u pitanju pokušaj uvlačenja Srba sa severa Kosova u rat.

"Nema od toga ništa, ali je to način da se Srbi isprovociraju i da posle toga reaguju. I onda će Stano i ostali da kažu da obe strane moraju da se uzdrže. Od čega mi da se uzdržimo? Kosovo nije država, i vi, koji ste to sa nama potpisačli ste se složili da Kosovo nije država. Ona nema vlast, mi se dogovoramo o svemu", naveo je Vulin.

On je rekaao da bi Srbe trebalo pustiti da žive normalno.

"Pustite nas na miru, da Srbi na Kosovu imaju tablice, žive normalno... Videli ste, Petar Stano kaže da ih jesu obavestili, a nisu ih konsultovali. Potpisali ste Briselski sporazum sa nama... Vi kao organizacija ne vredite ništa. Izaberite sami, da li su Albanci toliko veliki? Treba da vas bude sramota, da mala Srbija ima i obraz i kičmu i da misli unapred! Nemate hrabrosti da se vodite za svojim potpisom. Devet godina je prošlo od priče o zajednici srpskih opština", rekao je Vulin.

Govoreći o raspoređivanju srpske policije na KiM, Vulin kaže da postoji mogućnost, ali da se to neće dogoditi shodno svim ostalim stvarima koje se ne poštuju kada je u pitanju Priština.

Prema njegovim rečima, poruke koje dolaze Srbiji, najčešće su takve da Srbija treba da spusti glavu, da se povuče i slično, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić jeste taj koji sve može da istrpi.

"Vučić je izborio manevarski prostor. Imali smo ga i 2012. godine ali nije bilo čoveka koji je to mogao da izdrži, kao što to sada Vučić radi. Poenta svega jeste da mi uvedemo Rusiji sankcije... Šta ćemo mi onda da radimo za gas? Oni žele da ostanemo bez svih prijatelja u međunarodnoj zajednici... Mi možemo da izgubimo Rusiju u savetu bezbednosti, a vi mislite da će Kina da nas gleda istim očima onda?", rekao je Vulin.

VULIN: Podrška Šiptarima da ne moraju da prihvate i sprovedu ni ono što su sami ispregovarali u Briselu sa Srbima je podrška sukobima

Vulin kaže da je Srbija otvarajući klastere uradila puno, dokazala koliko se trudi i koliko je uspešna, gde sa druge strane Ukrajina koja ratuje postaje deo pregovaračkog tima EU.

"Toliko ste veliki da ne morate da nas lažete. Recite kako je zaista, nema potrebe za zavlačenjem", rekao je on.

Velika Britanija se povukla iz EU, ali ne i sa Balkana, ali da i dalje nije jasno, zašto imaju tolike predrasude prema Srbiji, jer, kako kaže, ne vidi šta je Srbija ikada skrivila.

"Oni smatraju da je svaka Srbija prevelika", rekao je Vulin.

Kako je istakao država Srbija neće dozvoliti ponavljanje Oluje, Jasenovca i svega sličnog.

"Naša vojska je najspremnija u regionu. Vojska je mnogo bolje opremljena nego što je bila, ali važnije od naoružanja je to što su u vojsci ljudi koji vole svoju zemlju Srbiju. Ponavljam, ne pretimo, nema rata, upotrebe vojske, samo kažem, nemoj da pokušavate da proterate srpsku decu sa Severa Kosova i Metohije", rekao je Vulin.

Komentari (7)

Loading
Мијо

02.07.2022 10:19

Док год имамо Вучића за председника наша држава неће учествовати у ниједном рату. Битно је да сачувао мир и стабилност на Балкану што је од суштинског значаја за цео регион и свет. Очекујем да ЕУ по питању овога свега што се дешава према нашем народу на Косову и Метохији реагује и заштити наш народ.

Zoran B.

02.07.2022 10:42

Albancima i zapadnim silama odgovara da Balkan tj. Srbija bude tempirano bure baruta.

Jovana

02.07.2022 10:44

Tačno znamo kome odgovara da destabilizuje Srbiju i spreči dalji napredak.

thsr

02.07.2022 18:56

Dok mi pokušavomo da na miran način postignemo rešenje problema, Albanci su ti koji non stop zveckaju oružjem.

Veljko

02.07.2022 19:42

Kako nijednom, medjunarodna zajednica dosad nije reagovala na ponasanja i nepostovanja sporazuma Pristine, vrlo je verovatno da je Vulin upravu...Svakako Srbija mora da bude spremna na sve.

stevo

03.07.2022 01:31

Albanci sve sto rade,rade po instrukcijama svojih mentora sa zapada

sasa

03.07.2022 01:32

Srbija ce znati da odgovori na ovakvo ponasanje Kurtija i necemo dozvoliti da ponizavaju nas narod dole