ŠIPTARI POČELI PRIPREMU ZA RAT! Kurti već digao na noge oružane snage
EPA

Lažna država Kosovo ove godine planira da počisti sever od srpskog stanovništva, a tom operacijom koju podržavaju moćne zapadne zemlje rukovodiće tzv. kosovski premijer Aljbin Kurti i ministri policije i vojske ove kvazidržave Dželjalj Svečlja i Armen Mehaj, koji računaju na pomoć Srba izroda! Njihov plan je da ovo leto iskoriste za izazivanje nemira i protesta na severu pokrajine, a da zatim upadnu i zauzmu važne tačke kao što su magistralni putevi, mostovi, hidrocentrala na Gazivodama, ali i objekti srpskih institucija. Kurti se nada oružanom odgovoru Srbije, što bi otvorilo novi sukob na Balkanu i dovelo do ispunjenja sna pojedinih zemalja na Zapadu -vojnog rešenja kosovskog problema.

Oduzimanjem automobila sa srpskim registarskim oznakama Kurti želi da izazove reakciju srpskog naroda i da mu to bude opravdanje za korake koje planira da preduzme.

 

LETO IM IDE NARUKU

Izvor iz Prištine navodi da je ova akcija do detalja isplanirana i da mozgovi operacije ciljano biraju letnji period godine.

- Oni računaju da će veliki deo Srba tokom leta da otputuje u centralnu Srbiju i tokom njihovog povratka policajci na prelazima oduzimaće im sva vozila koja poseduju srpske registracije. Policija će oduzimati vozila i u gradovima na severu. To će, sasvim sigurno, dovesti do protesta, što Kurtiju i ide naruku - objašnjava naš izvor.

On dodaje da je pripadnicima ROSU zabranjeno da koriste odmor ove godine i da je zbog toga bilo pobuna u ovom delu kosovske policije.

- Svima će biti isplaćen bonus zbog toga što ovog leta neće koristiti odmore. Prištini su potrebni ti specijalci i zato im je uskraćeno pravo da ove godine koriste odmor - kaže naš sagovornik.

Kontraobaveštajac Ljuban Karan smatra da će srpski narod protestovati kada tzv. kosovska policija počne s oduzimanjem automobila srpskih registarskih oznaka. On kaže da će Priština ta vozila trajno oduzimati.

CILJ UNIŠTITI SRBIJU

- Srpski narod će sigurno protestovati, jer znate šta znači kada vam neko trajno oduzme deo imovine. Biće tu privođenja, saslušavanja, maltretiranja, a sigurno narod to neće lako prihvatiti i organizovaće proteste. Ti protesti će Prištini poslužiti kao opravdanje za akcije koje planira da sprovede - kaže Karan.

ŠIPTARI POČELI PRIPREMU ZA RAT! Kurti već digao na noge oružane snage

AP/ Bojan Slavković

 

Sve to, smatra on, podstiče tihi egzodus srpskog naroda, što je Kurtiju i krajnji cilj.

- Neće tu upasti samo ROSU, već će Priština, uz upotrebu sile, poslati i druge paravojne jedinice. Ti vojnici se već uvežbavaju za takve pokrete, a u tome im pomažu Britanci. Sve ovo govori o tome da Priština i njeni mentori planiraju vojno rešenje problema - kazao je Karan.

Zaključio je da Priština i njeni mentori zapravo samo žele da uvuku Srbiju u oružani sukob.

ŠIPTARI POČELI PRIPREMU ZA RAT! Kurti već digao na noge oružane snage

EPA

 

- Kada se upad ROSU i drugih paravojnih jedinica dogodi, to je već početak vojnog rešenja problema. Ne verujem da će Srbija sedeti skrštenih ruku. Odgovor može da bude slanje naših uniformisanih pripadnika da odbrane srpski narod na Kosovu i Metohiji. Mislim da je Zapadu upravo to i cilj, da Srbiju uvuče u sukobe i da nas unazade u svakom pogledu, pre svega ekonomskom - rekao je Karan, i dodao da je to što je predsednik Srbije obelodanio plan Prištine jak faktor odvraćanja od te akcije.

ŠIPTARI POČELI PRIPREMU ZA RAT! Kurti već digao na noge oružane snage

AP/ Bojan Slavković

 

Kurti tražio podršku lojalnih Srba

Aljbin Kurti je preko svojih najbližih saradnika od pojedinih Srba sa Kosmeta tražio podršku za svoje akcije. Jedan deo srpske opozicije spreman je, smatra direktor Kancelarije za KiM Petar Petković, da udari po sopstvenoj državi kako bi ućario par poena.

- Kada vidite predstavnike opozicije koji su okupljeni oko Đilasa, svi su oni najdirektnije protiv našeg naroda na KiM. Samo se u izbornoj kampanji sete Kosmeta, ali kad tamo odu, uvek su sami jer ih je srpski narod odavno prezreo - poručio je Petković na TV Pink.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading