LEGENDARNI GOVOR PREDSEDNIKA: Celo Vučićevo obraćanje i upozorenje Albancima
Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić održao je danas legendarni govor posle skandaloznih odluka Aljbina Kurtija

"SRBI VIŠE NEĆE DA TRPE" Vučić: Priština planira napad na sever do 1.oktobra

Vučić se obratio javnosti zbog novih ucena međunarodne zajednice po pitanju Kosova i Metohije, kao i odluke lažne države da ukine srpska dokumenta i tablice na teritoriji južne pokrajine.

Predsednik je rekao da je nastupila potpuna promena situacije na Zapadnom Balkanu, u našoj zemlji i posebno na Kosovu i Metohiji.

- Mi smo uvek spremni za dijalog, dok neki drugi nikada nisu bili spremni za suštinski razgovor a imaju podršku zapadnih sila - kazao je on povodom pritisaka sa Zapada i pritisaka iz lažne države.

DA DOPUSTIMO NOVE “OLUJE”, NOVI “BLJESAK” - TAJ FILM NEĆETE GLEDATI! Vučić im sve odbrusio u lice (VIDEO)

Oni su u potpunosti podržani od strane pre svega Velike Britanije i Nemačke, ali i ostalih zemalja Kvinte, rekao je Vučić.

- Doneli su dve odluke u svojim privremenim institucijama. Jedna je o zabrani ličnih karti na ulasku u pokrajinu, a druga odluka je ima samo jedan cilj, a to je da potpuno proteraju Srbe sa severa Kosova, da se napravi jedna nova Oluja. Oni godinama vode kampanju kako bi naterali Srbe da prihvate njihove tablice. Oni će da im dele letke, pamflte kao što se radilo u Drugom svetskom ratu dok su nas ubeđivali da smo slobodni kad nas okupiraju. Ako ih ne ubede onda će otimati i tablice i vozila - rekao je on.

Predsednik kaže da vlasti lažne države računaju na to da će Srbi da napuste sever, i da Srbija godinama trpi laži i sa Zapada i iz Prištine.

- Nije mi problem da to u lice kažem svima njima. Nije mi problem što misle da smo glupi, već što misle da su oni mnogo pametni. Navešću nekoliko primera. Spalili su desetine naših crkava i manastira i pobili desetine ljudi, a kao nagradu su dobili nezavisno Kosovo, dok su se u Beogradu svađali oko fotelja - rekao je Vučić.

"SRBI VIŠE NEĆE DA TRPE" Vučić: Priština planira napad na sever do 1.oktobra

On podseća i na teške odluke Međunarodnog suda pravde zbog glupih pitanja na kojima su tadašnje vlasti insistirale.

- Posle toga smo seli za sto i dobili Briselski sporazum. Od tog Briselskog sporazuma Srbi su sve ispunili. Jedina stvar koju Priština je trebala da ispuni nije ispunila. I kako je moguće da zapadna petorka ćuti, a kada Srbi okače baner ZSO, onda idu direktno u zatvor - zapitao je predsednik.

Vučić je dodao da su potom rešili da nas maltretiraju sa taksama više godina, da ruše CEFTU, a onda su počeli da upadaju specijalci sa dugim cevima na sever Kosova.

IMAMO I PETU ZEMLJU KOJA JE POVUKLA PRIZNANJE NEZAVISNOSTI KOSOVA! Vučić otkrio važnu informaciju nakon razgovora sa Lajčakom!

- Pa su se onda setili da treba dalje da provode teror i počeli su da pričaju od reciprocitetu. I tu dolazimo do najvećeg licemerja zapada. Pred izbore su govorili: "Ne brinite, mi radimo na tome". Računali su da će ovi njihovi da me pobede na izborima. Ali naravno, i da se pokaže našim ljudima dole da oni ne mogu da imaju Srbiju. Najbrutalnije su činjenice da njih ne interesuje međunarodno javno pravo, i to sam sve večeras saopštio Miroslavu Lajčaku od A do Š - rekao je on.

Predsednik kaže da kada se govori o Ukrajini svima su puna usta teritorijalnog integriteta, a kada se pomene Rezolucija 1244 mnogi gledaju u daljinu kao da ne razumeju o čemu se radi.

- Tom rezolucijom se predviđa i povrata srpskih snaga na Kosovo. A sada da pitam kada će to da bude. Ovo se dešava zato što su bahati i arogantni, a mi nemamo nuklearno oružje ni naftu, pa mogu da nam rade šta hoće. Naš narod, razgovarao sam sa predstavnicima Srpske liste, neće to više da trpi. Neće da trpi upade njihovih jedinica. Dali su rok, i Priština planira opšti napad na sever Kosova 1. oktobra. I to narod treba da zna - dodao je on.

Vučić je dodao i da su Amerikanci najmanje bahati i arogantni u odnosu na zemlje Kvinte.

- Imate bezbroj primera u kojima misle da mogu da nas ponižavaju. Ja sam rešio samo da kažem ok je, trpim i slušam laži deset godina praveći se da sam gluplji nego što jesam. Ali ne mogu više da trpim to što mislite da ste pametniji. U redu, sada sprovodite golu silu, pa da vidimo koliko će to moći tako. Samo da znate da niste toliko pametni, a pogotovo nemojte da nam pričate o pravu i pravdi - rekao je on.

VUĆIĆ O KURTIJU "On me ne zanima, sanja da je Zelenski i Hegel, već oni koji stoje iza njega i guraju ga"

Predsednik kaže da ovde više nema reči o dijalogu, ali da će Srbija gledati da očuva mir.

- Znate, oni kažu da je Kosovo za njih nezavisna država. A ja pitam gde to piše, u kom aktu UN. Što ne ukinete dijalog i ne sprovedete teror do kraja, i završite posao. A koja je kod vas razlika između separatizma i prava na samoopredeljenje. Kada Albanci nešto traže to je pravo na samoopredeljenje, a kada Srbi traže to je onda separatizam. I sada čekam ove koji će da krenu da pričaju da ja ovo pričam po ruskom nalogu, i koji su se najeli bunika pa su vikali da ćemo da napadamo zemlje u regionu. Ajde prestanite - rekao je Vučić.

On ističe da su tehnički detalji oko tablica potpuno nevažni, već da je suština u tome da Zapad sebi dozvoljava sve što im padne na pamet, i da tvrde da je sve što oni kažu zasnovano "na pravu", iako nema veze ni sa pravom ni sa pravdom.

- Jel mislite da brinem kako ćete da reagujete, nakon što ste čuli kako "mali Putin" govori o vama. Baš me briga. Izazivate krizu za krizom, sad se već u vazduhu držimo, a vi mislite da još treba da nas gurate. Nemamo kud više. Tako da biće interesantno i leto i jesen, a ja ih molim, ne ovoga koji je možda lud ili ne, već ove koji mu diriguju. Mene dirigentni zanimaju, a ja ih molim da svoju bahatost i aroganciju malo samo spuste. Da poštuju prava onih koje su već ubijali, pa se nadam da im ne pada na pamet da to ponavljaju - kazao je on.

Predsednik je ponovio da mi više nemamo kuda, i da deset godina niko ne teži kompromisu osim Beograda, već da svi samo zahtevaju poniženje Srbije.

LEGENDARNI GOVOR PREDSEDNIKA: Celo Vučićevo obraćanje i upozorenje Albancima

Tanjug

 

- Niko ništa ne nudi. Traže među Srbima ko će da ide protiv svog naroda na Kosovu i Metohiji, i uvek su nalazili samo pojedince. Da naglasim, naš odgovor biće trezven, ali ubitačan i istinit. Mi vojne akcije nećemo da preduzimamo, ali ih molim da ne otimaju imovinu našem narodu, i da ne pokušavaju da ih proteraju. Molimo te moćne i silne. I verujem da imaju dovoljno vremena do 30. septembra da tri puta razmisle hoće li to da rade ili neće - ističe Vučić.

On je dodao i da mu je ovo najoštrija konferencija za novinare ikada, ali da se ispraznio i sa osmehom je održao.

- Sa ovom konferencijom sam baš ušao u istoriju pošto sam im sve rekao. A ja sada idem da nastavim ovaj lep razgovor sa Lajčakom - dodao je on.

Predsednik je tokom odgovaranja na pitanja novinara još jednom zamolio da niko ne napada Srbe na Kosovu.

- Kurti sanja da je on novi Zelenski, nekad sanja da je Hegel. NJegove gluposti me ne zanimaju. Ne brine mene on, nego oni koji ga u sve guraju. Moja poruka je njima upućena. On je mali kalibar u svakom smislu - kazao je Vučić.

On kaže da u slučaju ako ništa od ovoga što je večeras pričao ne bude usvojeno, ne misli da mi imamo bilo kakvo drugo oružje sem istine.

- Mi ćemo da ih molimo i ja verujem da će biti neko pametan da usliši naše molbe. A da dopustimo nove "Oluje" i "Bljesak", to sam rekao još pre osam godina, taj film nećete gledati. Svi treba da budemo zabrinuti, stvari se samo pogoršavaju. Oni pokušavaju da završe kosovski problem, da im ne bi Putin ispostavio pet Kosova. DNR, LNR, Krim, Herson... Može im se. Ako mi vi kažete da postoji neka bolja ideja i da treba da ćutimo, ja neću da ćutim. Vlada će uskoro biti formirana, pa oni mogu da ćute i da donesu drugačiju odluku. I Skupština isto. Ja neću da se pravim da je sve u skladu sa međunarodnim pravom. Bolje mi je da me nema - kazao je predsednik.

Vučić je na kraju obraćanja rekao da je ovo upozoravajuća molba, pošto ne zna šta bi drugo učinio.

- Zaustavite se ljudi. I samo da vam kažem, imamo i petu zemlju koja je povukla priznanje Kosova, i čekam da krenu da se učlane u međunarodne organizacije i institucije, pa ćemo to da vam pokažemo. I nastavićemo svoj posao. Nećemo im olakštavati ama baš ništa, zato što tražimo pošten odnos. Nećemo da dozvolimo primoravanje Srbije i bacanje niz liticu - zaključio je predsednik Vučić.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (34)

Loading
Ivana

29.06.2022 23:38

Vucic ih je sprzio jer Vucic se ne grabi za fotelju kao sto su radili do 2012 god nego se bori za svoj narod.

Ivana

29.06.2022 23:44

Ako krenu sa haosom na Severu KIM -nece se lepo provesti.Srbija nece trpeti vise.

Veso S

30.06.2022 06:51

@Ivana - Ivana: Nadam se da će se Albanci urazumiti i da neće preuzimati nikakve gluposti koje bi dovele do nereda.

Romanija

30.06.2022 06:47

Vučić je svima dao do znanja da Srbija svoj narod koji živi na KiM neće ostaviti na cedilu.

Miro Đ

30.06.2022 06:49

Ivana: Zbog toga mu građani najviše veruju i daju mu ogromnu podršku.

Glasinac

30.06.2022 06:53

Ko god misli da će biti novih "Oiuja" i novih "Bljeskova", taj je u velikoj zabludi.

Branko N

30.06.2022 06:55

Svima mora biti jasno da je Srbija sposobna da zaštiti svoj narod koji živi na KiM.

Narcis

30.06.2022 07:01

Licemerje zapada je dostiglo vrhunac, ali predsednik ima je rekao ono sto zasluzuju, uz svaku rec izgovorenu stoji narod Srbije

Bratislava

30.06.2022 07:29

Srbija je uvek spremna za dijalog, dok neki drugi nikada nisu bili spremni za suštinski razgovor a imaju podršku zapadnih sila. Imali smo dosta strpljenja, ako krenu sa haosom na Severu KIM-a neće se lepo provesti.Srbija neće trpeti vise nikakve ucene i pretnje.

Uroš

30.06.2022 08:36

Dosta je vala bilo i njihove tiranije i torture! Neće moći više tako sa nama!

Gordana

30.06.2022 08:38

Ovakvo ponašanje Albanaca je nedopustivo, svet im na to ćuti, ali Vučić im je ovim govorom svima stavio do znanja da neće moći više tako!

Borislav

30.06.2022 08:40

Nisu se Albanci nadali da će Vučić ovako nastupiti. Neka, neka! Samo napred Vučiću, uz tebe smo.

Danica

30.06.2022 08:52

Mislim da Albancima nije svejedno nakon Vučićevog govora. Znaju i oni šta je prava istina.

Zlata

30.06.2022 08:54

Baš zato što je ovako pravičan, iskren, pošten i otresit kada treba volim i poštujem Vučića!

Mila

30.06.2022 09:02

E ako im je rekao, tako su i zaslužili!

stevo

30.06.2022 09:17

Odgovorno,jasno i glasno je Vucic stavio do znanja da Srbiju nece niko ponizavati i da necemo pasivno gledati sta se desava na KiM.Znacemo ite kako da odgovorimo

sasa

30.06.2022 09:18

Jasno je da sada od dijaloga nema nista i da ovo sto Albanci rade na KiM je zaista sramotno i za svaku osudu

rade

30.06.2022 09:20

Kurti je "potrcko" zapada jer ovo sto pokusava sa registarskim tablicama nije mogao izvesti bez podrske zapada

qwerty

30.06.2022 09:21

Kurti nastoji na sve nacine da isprovocira,samo sto Srbija nece pasti na nivo njegovih provokacija

Milos

30.06.2022 09:25

Kakve god da su namere Prištine, tu suludu ideju neće speovesti u delo. Srbi će ostati na svojim vekovnim ognjištima i boriće se za svoja prava. Albanci nemaju pravo da ih proteruju.

Dragana

30.06.2022 11:38

Dosta više licemerja Zapada, Vučić ih je spržio jer su to i zaslužili svojim stavom prema Srbiji.

Marina

30.06.2022 11:40

Velika podrska predsedniku i ne treba vise da im cuti vec sve u lice da im kaze.

Milan

30.06.2022 11:41

Nasa zemlja mozda jeste mala ali nije vise tako nejaka kao sti je nekada bila.

Mirjana

30.06.2022 11:43

Predsednik nije kao ostali koji su se plasili vec im sve kaze i ne plasi se nicega jel mu je narod na prvom mestu.

Teodora

30.06.2022 11:45

Jedino sto je vazno je to da narod bude bezbedan .

Marko

30.06.2022 11:46

Srbija mora da pokaze zube i da se ne plasi nikoga .

Ina

30.06.2022 12:48

Tako se trba boriti za svoj narod kao predsednik Vucic.

Mica

30.06.2022 13:39

Odluke čelnika lažne države KiM nemaju veze ni sa pravom a ni sa pravdom. To je svima jasno. Najtužnije je to što smo mi uvek spremni za razgovor i dijalog, a druga strana nije pokazala baš nijedan korak. Cilj je samo jedan, a oteraju Srbe. Ali taj film, srećom neće da gledaju.

Sasa

30.06.2022 13:59

Vucic je u poptpunosti upravu za sve sti im je rekao.

Ana

30.06.2022 14:08

Srbija je pokazala da je uvek spremna za kompromis i dogovor, Albanci konstantno provociraju.

Ana

30.06.2022 14:11

Ovakve provokacije su sramne, bravo za Vucica koji im je odgovorio kako treba.

Daca

30.06.2022 14:17

Ako misle da nastave sa provokacijama trebalo bi da imaju u vidu da im to moze biti poslednje

Zare

30.06.2022 14:19

Necemo dozvoliti da nas omalovazavaju i prave glupima! Bravo za predsednika, tako se brani svoj narod