CEREMONIJA URUČENJA ODLIKOVANJA Vučić: Vidovdan najvažniji znak i simbol na našem nebu, ispod kog se okupljamo
Foto: Alo!

"Vekovima već svakog 28. juna odgovaramo na isto pitanje. Da li slavimo pobedu ili poraz? Od generacije do generacije, od politike do politike odgovori se menjaju", rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na svečanosti u Palati srbija.

- On je putokaz i zvezda koju pratimo, bez njega uz istoriju kakva je bila naša odavno bismo se utopili u druge narode, ukazao je on.

Za nas je Vidovdan najprecizniji način za merenje vremena. Kako je rekao vladika Nikolaj: "To je naša narodna golgota, ali u isto vreme i naše narodno vaskrsenje, duhovno i moralno. Ono nam je dalo galeriju viteza vere koji vrede više od galerija mermernih kipova" - kazao je predsednik.

On kaže da je Vidovdan ideal i moralna vertikala, na koju su se pozivali i Vuk i NJegoš.

- Knjaz Nikola Petrović posećuje kralja Milana Obrenovića baš na Vidovdan, i to je najlepši doček koji je iko ikada doživeo. Nikola Tesla je uvek posebno mesto davao Kosovu i Vidovdanu. Takođe na Vidovdan je mladi rodoljub, Princip, kao i Obilić pre njega počinio tiranoubistvo - istakao je Vučić.

Predsednik Vučić uručuje Vidovdanska odlikovanja, a zatim će biti održan prijem povodom novog stupanja na dužnost predsednika.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading