LAJČAK NAKON PRIŠTINE U BEOGRADU? Evo šta kažu diplomatski izvori
Tanjug/Strahinja Aćimović

Diplomatski izvori Tanjuga napominju da bi o poseti Miroslava Lajčka Beogradu informaciju trebalo da saopšti EU Delegcija u Srbiji ”sredinom ove nedelje”.

Podseća se i da je šef EU diplomatije, Žosep Borelj, već izrazio očekivanje da će biti domaćin najvišim zvaničnicima Beograda i Prištine u Briselu, u okviru još jedne runde dijaloga, i to ”pre letnje pauze” koja u EU institucijama počinje u avgustu.

Dodaje se da je Borelj prošle nedelje telefonom razgovaro sa Vučićem i Kurtijem i da svi napori EU, uključcujući i posetu Lajčka, idu u pravcu ”napretka u dijalogu”.

U Briselu takođe napominju da bi do sastanka na najvišem nivou trebalo da dodaje nakon što se, pored energetike, postigne napredak i u dogovoru oko deklaracije o nestalima koja je u fazi finalizacije na nivou eksperata.

Miroslav Lajčak boraviće od danas do 29. juna u poseti Prištini.

Kako prenosi albanski "Telegrafi" pozivajući se na saopštenje Kancelarije EU u Prištini, Lajčak će se tokom posete sastati sa premijerom privremenih institucija Aljbinom Kurtijem i liderima glavnih opozicionih partija, kao i sa predstavnicima međunarodne zajednice.

Pogledajte fotografije poslednjeg susreta predsednika Srbije Aleksandra Vučića i specijalnog predstavnika EU:

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading