VELIKO PRIZNANJE ZA SRBIJU U BRISELU Siniša Mali o projektu "Moja prva plata" koji je naišao na puno odobravanje u EU
Foto: Printscreen

Nacionalni program „Moja prva plata“ dobio je međunarodno priznanje u Briselu, koju dodeljuje organizacija Emerging Europe, objavio je ministar finansija Siniša Mali na svom instagram profilu.

Emerging Europe nagrade se dodeljuju svake godine inicijativama u regionu koji obuhvata 23 zemlje Centralne, Istočne, Jugoistočne Evrope i Kavkaza, a u oblastima održivosti, inovacija i preduzetništva.


Projekat "Moja prva plata" osvojio je prvo mesto u kategoriji "Prospertitet", kao najbolja inicijativa u prethodnoj godini koja u centar ekonomije stavlja ljude, smanjujući jaz između urbanog i ruralnog razvoja, razlika u prihodima i razvoja tržišta rada. Izbor je odredio žiri od 23 stručnjaka širom sveta i preko 8.300 glasova publike.

“Moja prva plata“ je nastala kada smo uočili problem da kompanije nemaju dovoljno kadrova na tržištu i da traže iskusne kandidate, a mlade osobe teško dobijaju priliku da steknu prvo radno iskustvo.

Zbog toga smo u saradnji sa kompanijama i mladima napravili program u kojem država finansira devet meseci radnog iskustva, tokom kojih mladi stiču znanja o osnovama poslovanja i svetu rada.

Nagradu je dodelio Entoni Kim iz Heritage Fondacije, a primio ju je Vukašin Grozdić, savetnik predsednice Vlade Srbije.

 

 

 

Komentari (1)

Loading
Veljko

26.06.2022 18:05

Svakako, projekat " Moja prva plata" je pun pogodak u svakom smislu pa je veliko priznanje u Briselu sasvim zasluzeno...Velika pohvala vladi Srbije! Srbija napreduje!