Vesić: Srbiji je što pre potrebna Vlada koja će spremno dočekati zimu (VIDEO)
Foto: Alo.rs

Danas je član Predsedništva Srpske napredne stranke, Goran Vesić, komentarisao jučerašnja dešavanja u vezi sa neodržanim izborima u Velikom Trnovcu.

“Ovo što se dešava u Velikom Trnovcu posledica je promene izbornih zakona, koji su menjani na zahtev opozicije. To je posledica toga da su produženi rokovi izmenama izborinih zakona što je tražila opozicija tako ds izbori koji mogu da traju u nedogled. Tenzija u Velikom Trnovcu je veoma visoka zbog jednog poslaničkog mesta za albansku nacionalnu manjinu. Ja mislim da svaka nacionalna manjina treba da ima svog predstavnika u Skupštini, ali o tome odlučuju birači”, rekao je Vesić.

Vesić je naglasio i kako ova cela situacija utiče na formiranje Vlade Srbije i sprečava da se Vlada spremi u svom punom kapacitetu za zimu, koja ni malo neće biti laka.

“Nemojte misliti kako je dojava o bombi od juče bila slučajna, naprosto sve se radi kako Srbija ne bi dobila Vladu. Predsednik Vučić je rekao da je nama neophodno da imamo Vladu kako bi se što bolje pripremili za zimu. Potrebno je obezbediti i energente i hranu, koje hvala Bogu već imamo u velikim količinama. Rat u Ukrajini kako sad stoje stvari se neće završiti skoro, tako da Evropu čeka jedna od najtežih zima posle Drugog svetskog rata”, zaključio je Vesić i dodao da bez obzira koliko mi budemo spremni na celu situaciju, prosto smo deo Evrope i sve što se dešava u Evropi utiče i na nas.

Komentari (0)

Loading