ŠEŠELJ O NAJVEĆOJ TAJNI SREBRENICE Britanci nisu mogli da spreče holandski izveštaj!
Foto: Ilustracija

- Dosad su se u Hagu držale pozorišne predstave, najčešće sa tragičnim završetkom, ali predstave u kojima su i pripadnici tužilaštva i pripadnici sudskog sektora bili veoma loši glumci. Glumili su da su prave sudije i pravi tužioci. Nije im to polazilo za rukom jer su pokazivali ogromno pravničko neznanje. Međutim, koliko su bili nesposobni u vođenju procesa, drakonskim kaznama osuđen Srbima pokušali su da isprave sve svoje nedostatke. Pošto su sada utanjili sa žrtvama haških postupaka, oni prikazuju bioskopske predstave, ali prikazuju veoma loše filmove. Jedan od najgorih propagandističkih filmova oni predstavljaju kao najbolji evropski film. To su gluposti. Film sam gledao i veoma je neuverljiv - rekao je Vojislav Šešelj za vecernjenovosti.ba.

Šešelj sumnja da postoji uloga Velike Britanije u zločinu u Srebrenici

Lider SRS kaže da zločin u Srebrenici nije počinjen nad civilima koji su se sklonili u bazu UNPROFOR-a, ali precizira da su iz te grupe izvedena lica koje je policija Vojske Republike Srpske tražila zbog zločina, ali njih nije bilo više od sto.

- Zločin je izvršen nad zarobljenicima koji su se probijali sa oružjem u rukama u sklopu 28. pešadijske divizije muslimanske vojske, raspoređeni u dve brigade. Oni su bili legitimni vojni cilj samo dok su se probijali. Ginuli su od srpske artiljerije, ginuli su na muslimanskim minskim poljima jer nisu bila obeležena, pa na srpskim minskim poljima koja, takođe, nisu bila obeležena, ginuli su u međusobnim sukobima samih muslimana. Zločin je izvršen nad zarobljenicima i, prema mojim procenama, streljano je između 1.000 i 1.200 zarobljenika - rekao je Šešelj. 

Lider radikala kaže da zarobljenici nisu streljani na području Srebrenice, nego na pet lokacija na području Opštine Zvornik. Radi se o planiranom zločinu, smatra lider SRS, objašnjavajući da je ratni zločinac Dražen Erdemović rekao da je pre samog streljanja stigla velika količina zlata koji su dijeljeni učesnicima u streljanju.

- Od pet lokacija na kojima je vršeno streljanje, pouzdano samo znamo da je na jednoj lokaciji - kod Vojne ekonomije Branjevo, streljanje izvršilo sedam pripadnika 10. diverzantskog odreda u kom je bio i Erdemović. Svi su oni osuđeni, a Erdemović je u Hagu dobio samo 5 godina zatvora. Još ne znamo ko su izvršioci streljanja na ostale četiri lokacije (Orahovac/škola u Grbavcu, brana Petkovci, šljunkara u Kozluku, Pilica) - rekao je Šešelj i podsetio na Izveštaj Holandskog instituta za ratnu dokumentaciju (NIOD) o prisustvu jedne jedinice britanskog SAS na tim prostorima za vrijeme streljanja ratni zarobljenika muslimanske vojske.

ŠEŠELJ O NAJVEĆOJ TAJNI SREBRENICE Britanci nisu mogli da spreče holandski izveštaj!

Foto: Niod

 

 

Šešelj ukazuje na činjenicu da NIOD navodi da su britanski specijalci, dok je trajalo streljanje, odlazili pod punom ratnom spremom na teren, uveče se vraćali blatnjavi, čistili oružje koje je očigledno bilo upotrebljavano tog dana i prali sa svojih uniformi blato.

- Kada je ta tajna "provaljena" u Britaniji, britanski novinari su sprečeni da o tome pišu pod pretnjom strogih sankcija („Gardijan“ objavio tekst „Srebrenica: the search for a terrible truth goes on“). Međutim, Britanci nisu mogli da spreče da NIOD objavi osnovni podatak. Očigledno je da je streljanje vršeno u organizaciji stranaca, a da su i mnogi izvršioci bili stranci. Sve se to u filmu prikriva, a Srbi se prikazuju kao varvari i kao zločinci. Čak i kad dele hleb, Srbi se prikazuju kao zločinci. Ja sam u svojoj knjizi pokušao da ukažem na to da još nije razotkrivena zavera oko Srebrenice - izjavio je predsednik SRS.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading