MINISTAR PROBAO DA SE OPERE, PA SE UKOPAO JOŠ DUBLJE Stefanović ćuti o prisluškivanju!
Printscreen

Medijima je preko Vi transfera prosleđen snimak njegovog obraćanja, što znači da nije bilo ni teoretske mogućnosti da mu se postavi neko pitanje. To je, očigledno, i hteo kad se opredelio za ovakav način komunikacije...

Podsetimo, nije Hrkalovićeva jedina koja je teško optužila Stefanovića. To su isto učinili i bivši načelnik SBPOK Goran Papić, te načelnik beogradskog UKP Ilija Milačić.

Stefanović je, međutim, izjavio da nije zaverenik protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića i da njegovu politiku podržava 20 godina. On je, komentarišući optužbe Hrkalovićeve, istakao da želi da raskrinka svaku laž koja je u poslednjem periodu izgovarana na njegov račun. Problem je, međutim, što to nije uradio...

- Niti sam kriminalac, niti sam izvršio neko krivično delo, a pogotovu nisam neko ko je zaverenik protiv predsednika Vučića, čoveka koga u politici podržavam već duže od 20 godina i pratim onu politiku koja Srbiju čini boljim mestom za život - kazao je on, iznoseći i niz optužbi na račun Vladimira Đukanovića i Dijane Hrkalović.

MINISTAR PROBAO DA SE OPERE, PA SE UKOPAO JOŠ DUBLJE Stefanović ćuti o prisluškivanju!

Foto: Printscreen

 

Hrkalovićeva, kojoj se sudi za trgovinu uticajem, u intervjuu za TV „Objektiv“, između ostalog, optužila je Stefanovića da je štitio grupu Veljka Belivuka i učestvovao u prisluškivanju predsednika Srbije Aleksandra Vučića, kao i da je pakovao aferu „Jovanjica“.

S druge strane, ma koliko to zvučalo neverovatno, Tužilaštvo za organizovani kriminal (TOK) saopštilo je juče da javni istupi Dijane Hrkalović nemaju nikakvu dokaznu snagu, te da se ne mogu smatrati relevantnim i verodostojnim. U prevodu: TOK je zaštitio Nebojšu Stefanovića od istrage, saslušanja, pa u krajnjoj liniji i od suđenja i eventualne teške zatvorske kazne.

 - Tokom istražnog postupka okrivljena Dijana Hrkalović se branila ćutanjem, dok je na glavnom pretresu iznela odbranu, uz odbijanje da odgovara na pitanja tužioca. Odbijanjem da odgovara na pitanja tužioca okrivljena je pokušala da oteža utvrđivanje istine i potpuno rasvetljavanje svih okolnosti i činjenica krivičnih dela koja joj se stavljaju na teret pred sudom i u sudskom postupku - naveli su iz TOK.

Za ovo je Hrkalovićeva
optužila Stefanovića

- prisluškivao Vučića i čitao sve transkripte njegovih razgovora i razgovora članova njegove porodice

- lično štitio Veljka Belivuka i članove njegovog klana

- opstruirao istragu u slučaju ubistva na šinama

- zajedno sa policajcem Slobodanom Milenkovićem (Mali Senta) montirao aferu „Jovanjica“

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (4)

Loading
Jana

22.06.2022 10:19

Svako ko kriši zakon treba da odgovara i to je jedino ispravno!

Maja

23.06.2022 09:01

@Jana - U zatvor onoga ko krši zakon...

Sara

22.06.2022 10:21

Mislim da ko god krši zakon treba da snosi posledice!

Lule

22.06.2022 10:23

Slusam Đukanovica na Pinku,slusam Dijanu na Hepi, slusao sam i Stefanovica. Dijanu i Stefanovica u zatvor i tu da budu dok se ne utvrdi istina.