ODLUKA SUTRA U PODNE Vučić, Kovačevski i Rama o odlasku na samit o Zapadnom Balkanu
EPA KENZO TRIBOUILLARD

Zbog tretmana Evropske Unije prema Makedoniji, albanski premijer Edi Rama i predsednik Srbije Aleksandar Vučić se solidarišu sa odlukom makedonskog kolege Dimitara Kovačeskog, odluka će biti doneta u toku noći i objavljena sutra u podne.

Uoči predstojećeg samita EU-Zapadni Balkan, danas su na vanrednom "Otvoreni Balkan" sastanaku razgovarali Kovačeski, Aleksandar Vučić i Edi Rama. 

 

 

Razgovor se vodio o nacionalnim stavovima svake od zemalja, regionalnim perspektivama kao i dinamici procesa evropskih integracija.

- Dogovorili smo se da nakon daljih internih konsultacija donesemo konačnu odluku o našem učešću u EU-Zapadni Balkan sutra ujutru na samitu u Briselu. Takođe razgovaramo o više tema važnih za region i pokrenuli smo inicijativu za Otvorenu balkansku agenciju za privlačenje investicija, koja će omogućiti dodatni ekonomski razvoj regiona. Tema je bila predstojeći sajam vina i turizma hrane koji će se održati u Beogradu, kao i druge teme koje su proizašle iz poslednjeg Otvorenog balkanskog samita održanog u Ohridu - stoji u objavi Kovačevskog. 
 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Sumadinac

21.06.2022 12:09

Ako bi mene pitali Srbiji,Albaniji i celom Zapadnom Balkanu nije potrebna EU jednu neutralnost po Svajcarskom sistemu i otvoreno Balkan kao sto je zamisljen i verujte mi bilibi jaci od propale EU. Zivim na zapadu decenijama EU nije vise ona ista oni pucaju po salovima bez uspeha ovde je sad potpuni haos.