ŠAPIĆ DAO OBEĆANJE Verujem da će svi na zimu imati tople domove
Tanjug/Sava Radovanović

Šapić je novinarima u Skupštini grada rekao da on i njegov tim, kao i odbornici SNS, stoje iza svega o čemu je bilo reči u kampanji, i podsetio na novonastalu situaciju u svetu koju niko nije mogao da predvidi, dodajući da im je u skladu sa tim prioritet da svi što lakše prežive zimu.

“To će zavisiti od opštih okolnosti kako će država uspeti da se snađe oko energenata. Verujem da ćemo odgovoriti velikim izazovima, koji su pred nama, da će Beograđani imati tople domove, javni prevz i komunalni red na nivou”, rekao je Šapić.

On je dodao da u svetlu krize sve druge stvari padaju u drugi plan, ali da to ne znači da će odusati i od najmanjeg projekta.

"Ponašaćemo se najodgovornije što možemo, kada izgubimo većinu, pašće vlast i ići ćemo na izbore", naveo je Šapić i dodao da će on i njegov tim učiniti sve da ne razočaraju Beograđane bez obzira da li su glasali za SNS ili nekog drugog.

"Učinću sve da budem pravičan gradonačelnik, jednak prema svima do onog momenta kada mi se završi mandat, da ponosno mogu da stanem iza onoga što smo uradili i što sam uradio, da od toga benefit imaju svi građani", naveo je on.

Na pitanje da li se oseća odgovornim što je SNS 3. aprila u Beogradu osvojila manje glasova nego na prošlim izborima i da li mu smeta "tesna" većina i mogućnost će na funkciji biti nekoliko meseci, Šapić je konstatovao da, novinar kada govori o dužini mandata, ''''očigledno zna nešto što on ne zna''''.

“Predsednik je uzeo na sebe da sa javnošću komunicira na temu izbora, dao je jasno objašnjenje od čega to zavisi, ne želim kakofoniju, on zna šta mislim o tome”, rekao je Šapić i naglasio da na sebe preuzima vođenje grada i svega što se bude dešavalo.

Dodao je da će vreme pokazati koliko će to biti - tri, šest ili devet meseci, godinu ili četiri. 

"Svaka Gradska uprava i ozbiljan političar mora da bude spreman da u svakom trenutku poroveri poverenje kod građana", rekao je Šapić i naglasio da je rezultat bio dobar i da je SNS jedna od retkih organizacija u ovom delom Evropi koja i posle 10 godina uspela da se održi na vlasti.

Dodao je da nikada nije čuo termin "tesna" većina za 57 odbornika.

"Tesna većina, ne sviđa mi se taj izraz, nikada nisam čuo da je većina bila tesna kada je Ðilas izbaran za gradonačelnika, tada sa 58 glasova. Tada je to bila komotna većina", primetio je on.

Šapić je naglasio da ne postoji tanka, debela, komotna većina ili kakva već, već da je većina takva kakva jeste.

"Većina je i sada i kada ju je činilo 58 odbornika, kao i 2008. kada ih je bilo 126 tadašnje, takođe, moje DS, pa nisam čuo nikada pitanje da li nekome većina smeta", rekao je Šapić.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading