VUČIĆ ČESTITAO MEDICINARIMA I mene su roditelji trpeli dok sam učio do kasno u noć, znam kako je to (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

Ceremonija uručenja ugovora organizovana je u Palati Srbija sa početkom u 12:00 časova.

Prenos uživo možete pratiti ovde. 

Nakon kratkog uvoda, okupljenima se obratio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je na početku svečanosti čestitao najboljim diplomcima i uručio im ugovore. Predsednik je redom čestitao i ugovore uručio Lidiji Nikić, Ana Đokić, Isidori Semnic, Vladimiru Đuroviću, Mariji Đorđević, Jeleni Milošević, Katarini Ćupić, Aleksandru Mitroviću, 

Prva se obratila diplomkinja Lidija Nikić.

Ona je naglasila da smo svedoci loše situacije u zdravstvu u prošlosti, i da je Ministarstvo zdravlja - na čelu sa ministrom Zlatiborem Lončarom - uspela u potpunosti da preokrene situaciju. Ona se zahvalila i upravi KBC Zvezdara i drugim kolegama sa kojima je radila kao stažista.

Medicinski tehničar Dimitrije Popović obratio se kolegama za koje je rekao da su najbolji u Srbiji, te se zahvalio predsedniku Vučiću i ministru Lončaru na tome što su uradili za zdravstvo.

Nakon njih, predsednik Vučić se obratio javnosti:

- Lepo je kada se zahvalite Republici Srbiji. Ne morate da se bavite politikom, ali lepo je kada država nešto učini za vas. I do sada ste bili najbolji u svojoj generaciji. U svojim školama ste pokazali da se razlikujete, da ste najbolji, i tako ćete i da nastavite. Ja sam jutros vadio neke podatke i video da je pre 6 godina odlazilo 8 puta više medicinskih radnika nego pre godinu dana. Razlika je ogromna. To govori da smo uredili javne finansije i da imamo više novca. Da nije ovog prokletog rata, sada bi bilo mnogo bolje - naglasio je predsednik Vučić, i dodao da medicinski radnici mogu da računaju sa povećanjem zarada do kraja godine.

VUČIĆ ČESTITAO MEDICINARIMA I mene su roditelji trpeli dok sam učio do kasno u noć, znam kako je to (VIDEO)

Foto: Youtube/Printscreen

 

- Kao što je Ciceron rekao, zdravlje je najveće bogatstvo, a mi danas vama poklanjamo naše najveće bogatstvo. Verujem da za 5-6 godina više nećemo imati nerenovinarih objekata. Zdravstvo je jedan od osnovnih stubova države, jedan od 4, i imaće sve veći značaj u budućnosti - rekao je Vučić.

Vučić se zahvalio na postignutim rezultatima i rekao da je uvek lepo videti kako svuda po Srbiji jačamo našu zdravstvenu mrežu.

- Veliko hvala vama i vašim porodicama, braći, sestrama koji su vas uputili na pravi put i istrpeli sve vaše hirove. Nekada sam učio do kasno i znam koliko su moji roditelji morali da trpe za mene. Nastavite ne samo da radite, nego i da učite.

- Aleksandre, oni narodi koji ne nauče svoje đake da od 6 sati 3 sata rade, oni koji ne nauče da radnici uče 3 sata od 8 na dan, oni neće imati budućnost. Učite, savlađujte nove prepreke, i da za vas ne postoje nepoznanice i da budete ispred drugih - poručio je Vučić i još jednom zahvalio svima, uz reči:

- Živela Srbija!

Ovim je svečana ceremonija dodela ugovora o radu završena. Usledilo je zajedničko fotografisanje.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading