Nebojša Bakarec: Nedostojni Dobrica, lažni ekolog!
Printscreen/ Twitter

 Nova s je objavila tekst pod naslovom „Veselinović: Šapić nedostojan funkcije gradonačelnika“. Sam Veselinović u svojoj izjavi kaže: „Aleksandar Šapić je osoba nedostojna gradonačelničke funkcije. Najbolje se dokazao kao poslušnik Srpske napredne stranke na Novom Beogradu, gde je godinama bio njihov pijun i dodvoravao se režimu. Za njegovo vreme kvalitet života novobeograđana je opao, a on na novu funkciju dolazi pravo iz sukoba interesa. U svemu što radi on nije dostojan da vodi ovaj grad“.

Nebojša Bakarec: Nedostojni Dobrica, lažni ekolog!

Printscreen

 

 

Da li je neko dostojan ili ne, da bude gradonačelnik, na prvom mestu odlučuju građani Beograda. Oni su listi SNS koju je predvodio Aleksandar Šapić, dali fantastičnih 38 odsto podrške. Veselinovićeva stranka NDBG ima oko 5% podrške, kao i sam Veselinović. Dakle, Aleksandar Šapić je po tome preko sedam puta dostojniji da bude gradonačelnik nego Dobrica Veselinović. I na izborima 2018. Veselinović se pokazao nedostojnim da bude gradonačelnik, jer je osvojio svega 3,44 odsto. Tada je lista Aleksandra Šapića i njegove tadašnje stranke SPAS, osvojila 9 odsto podrške. I tada je Aleksandar Šapić bio dva i po puta dostojniji od Veselinovića. Šapić je do 2021. uspešno vodio svoju stranku SPAS, i nije bio poslušnik SNS. Kao odgovoran i dobronameran lider, prepoznao je šta su sve Vučić i SNS uradili za Srbiju, i njegova stranka se ujedinila sa SNS, a Šapić je postao potpredsednik SNS. Aleksandar Šapić od 2012. godine, uspešno vodi opštinu Novi Beograd, i građani su ga gotovo deceniju, ubedljivo birali da vodi ovu lokalnu samoupravu. I upravo u tom periodu kvalitet života novobeograđana je porastao. Nikakvog sukoba interesa nema. Kada kroz koji dan postane gradonačelnik, Šapić će podneti ostavku na mesto predsednika opštine Novi Beograd.

Nebojša Bakarec: Nedostojni Dobrica, lažni ekolog!

Printscreen

 

 

O dostojnosti Aleksandra Šapića da vodi ovaj grad, najbolje govore njegovi rezultati u vođenju opštine Novi Beograd i njegova impresivna biografija. Aleksandar Šapić je rođen u Beogradu. Ima 44 godine. Bio je jedan od najboljih vaterpolista sveta. Vrhunska vaterpolo karijera je trajala od 1984. do 2009. Osvojio je 20 medalja, na svetskim i evropskim prvenstvima, i na Olimpijskim igrama. Za nacionalnu selekciju postigao je 981 gol u ukupno 385 nastupa. Dva puta je proglašen za najboljeg strelca Olimpijskih igara, 4 puta je bio najbolji strelac Svetskog prvenstva, 4 puta najbolji strelac Evropskog prvenstva. Jedan je od najtrofejnijih i najuspešnijih sportista u istoriji srpskog sporta. Najbolji je strelac svih vremena na prostorima bivše Jugoslavije. Dva puta je odlikovan Ordenom Nemanje prvog stepena. Dobitnik je Oktobarske nagrade Grada Beograda. Više od decenije je važio za jednog od najboljih igrača sveta, a 2005. godine zvanično je proglašen za najboljeg svetskog vaterpolistu. U 2010. godini izabran je za trećeg najboljeg sportistu u 21. veku u izboru FINA. Osnivač je Humanitarne fondacije – Budi human. Fondacija se bavi prikupljanjem sredstava za pomoć deci, odraslima, ustanovama i udruženjima sa teritorije Srbije. Od osnivanja do danas, prikupljeno više desetina miliona evra. Diplomirao je 2003. godine, magistrirao 2009. a doktorirao 2012. Bio je pomoćnik gradonačelnika Grada Beograda od 2009. do 2012. Predsednik opštine Novi Beograd je od 2012. godine  do danas. Oženjen je, otac dvoje dece. Govori ruski, italijanski i engleski jezik.

Ovakva postignuća u životu, Dobrica Veselinović može samo da sanja. On je praktično vršnjak Aleksandra Šapića, a u životu nije postigao ništa. U biografiji Dobrice Veselinovića na Istinomeru i na Vikipediji stoji: „Rođen je 1981. u Beogradu, gde je završio osnovnu i srednju školu. Diplomirao je 2021., politikologiju na Fakultetu političkih nauka. Kao student sarađivao je s krajnje desničarskim muzičkim bendom „Cokule“. Pojavljuje se u njihovom video-spotu za pesmu „Šljam” pijući pivo iz dvolitarske fllaše. Od 2004. do 2005. bio je programski urednik na “BU radiju”.  Bio je koordinator projekta “Neću kesu hoću ceger” i kampanje “Bahato parkiram” u udruženju građana “KRIO” od 2008. do 2009. godine. Jedan je od osnivača Ministarstva prostora i Inicijative “Ne da(vi)mo Beograd”, u kojima je i danas aktivan. Zajedno sa suprugom ima NVO „Creative lab““.

Ono što Veselinović krije i ne stavlja u svoju biografiju, je činjenica da je muzička grupa sa kojom je sarađivao, u stvari neonacistički bend. Tako je voditeljka TV „Euronews Srbija“ Minja Miletić, gde je Veselinović gostovao 11.02.2022. jasno rekla da pesma „Šljam“, Veselinovićeve grupe „Cokule“, poziva na svaku vrstu nacinalne i verske mržnje. Citiram Minju Miletić i njeno pitanje Veselinoviću: „Znate zašto vas to pitam? Ne znam da li ste imali priliku da vidite, ali to se deli po društvenim mrežama. Ako neko vidi Dobricu Veselinovića koji ima uverenje da je ekolog, urbanista, u spotu benda "Cokule" koji je ekstremno desničarski bend i koji poziva na svaku vrstu nacinalne i verske mržnje... Možete li mi objasniti odakle vi u tom spotu?“. Veselinović na to odgovara nevešto vrdajući: „To nije ta pesma. Vi ste krivo informisani. To je nešto što se širi društvenim mrežama, što je očigledno podmetačina. To nije taj spot u kom sam bio“. Minja Miletić: „Ali, videli smo vašu fotografiju?“. Veselinović ipak priznaje: „To je spot u kojem sam ja glumio. Ljudi glume u spotovima. Stvarno, ne bih to komentarisao. Ovo je bio početak 2000ih, ja sam tada imao 19 godina“.

Nebojša Bakarec: Nedostojni Dobrica, lažni ekolog!

Printscreen

 

 

Veselinović krije da je bio „večiti student“. Dokaz za to je intervju Dobrice Veselinovića za hrvatski „Portal Novosti“ 13.04.2015. Naslov teksta je „Dobrica Veselinović- Civilni sektor ne zastupa građane“. Na početku teksta jasno stoji da je Veselinović student: „Dobrica Veselinović, rođen 1981. godine, apsolvent je Fakulteta političkih nauka u Beogradu“. Iz toga je jasno da je u 34 godini života, Veselinović još uvek bio student. Fakultet je završio tek u 40-toj godini života (bolje ikad, nego nikad). Da li to večitog studenta Veselinovića preporučuje da bude gradonačelnik Beograda?

Nebojša Bakarec: Nedostojni Dobrica, lažni ekolog!

Printscreen

 

 

Već sam pomenuo da se Veselinović do sada dva puta (2018. i 2022.) neuspešno kandidovao za gradonačelnika. Pre 4 godine „Ne davimo Beograd“ samostalno nije prešao cenzus, dobili su 3,44%. Na poslednjim izborima su nastupili u koaliciji „Moramo“ i prešli su smanjeni cenzus od 3 procenta. Dobili su 10,81%. Koaliciju „Moramo“ u Beogradu čini – „Ne davimo Beograd“, „AKCIJA“, „Ekološki ustanak – Ćuta“, „Izbor za našu opštinu“, „platforma Solidarnost“ i „Forum Roma Srbije“ – dakle 6 činilaca. Samo prva tri imaju neku političku težinu i to „Ne davimo Beograd“ 5%, „AKCIJA“ 2%,  i „Ekološki ustanak – Ćuta“3%, ostali imaju 1,8% zajedno. Kao što vidimo u Beogradu, svom najjačem uporištu „Ne davimo Beograd“ ima samo 5% podrške građana. To jasno govori da je Veselinović marginalni i beznačajni lider, beznačajne stranke.

Nebojša Bakarec: Nedostojni Dobrica, lažni ekolog!

Printscreen

 

 

Dobrica Veselinović takođe krije da je 18.07.2016.godine, sa oko 150 pristalica napao Skupštinu grada Beograda. Lično sam bio svedok tog napada. Veselinović i bratija su napali i gradonačelnika Sinišu Malog i druge funkcionere, ispred zgrade. Naneli su teške telesne povrede policajcu Ivanu Džambiću, kome su slomili nos i povredili oko, i pretila je opasnost da čovek izgubi oko. Svi demonstranti, uključujući i lidere „Ne davimo Beograd“ su psovali i vređali svakoga ko je bio sa druge strane. Radovali su se što su povredili policajca. Lično sam to video. Vređali su i mene. Nasilje je najavljeno saopštenjem „Ne davimo Beograd“ od 17. jula 2016. Tu kažu: „Ako ih u ponedeljak ne nađemo na zasedanju Skupštine grada, tražićemo ih dalje. Na čelu Beograda kriminalci ne smeju ostati ni dana duže“!!!. Objavili su da se to odnosi na Sinišu Malog, Nikolu Nikodijevića, Nebojšu Stefanovića, Vladimira Rebića i Nikolu Ristića, i najavili da će ih goniti „GDE GOD DA SE POJAVE…“. Najavili su progon petorice porodičnih ljudi, u njuhovim domovima, na radnim mestima, na javnim mestima, bez obzira gde i sa kim bili, sa decom, suprugama. Da li to Veselinovića čini dostojnim da bude kandidat za gradonačelnika?

Veselinović u svojoj biografiji krije da program „Ne davimo Beograd“ obuhvata i njihov stav da su Srbi počinili genocid u Srebrenici i da bi „Ne davimo Beograd“  pregovarao o priznanju nezavisnosti Kosova!". O tome svedoči naslov u listu "Kurir" od 24.1.2022. koji kaže: "Radomir Lazović iz "Ne davimo Beograd": Za nas je Srebrenica genocid, a ne isključujemo ni mogućnost priznanja nezavisnosti Kosova!".

Nebojša Bakarec: Nedostojni Dobrica, lažni ekolog!

Printscreen

 

 

Dobrica Veselinović krije da je portal „KRIK“  koji podržava baš Dobricu Veselinovića, još 2018. objavio da je Veselinović bogataš sa imovinom od 355m2 (4 stana, šuma, kuća, atelje, galerija), koja vredi 311.000 evra! Odakle ta imovina Veselinoviću, koji nema ni dana radnog staža?

Nebojša Bakarec: Nedostojni Dobrica, lažni ekolog!

Printscreen

 

 

Kad sve ovo pročitate, morate da se upitate, odakle Dobrici Veselinoviću pravo da bilo kome osporava dostojnost? Biografija Dobrice Veselinovića je „taština praznine“. Da proživi deset života, Veselinović ne bi postigao to što je postigao budući gradonačelnik Aleksandar Šapić. Siguran sam da će Aleksandar Šapić, nastaviti da uzdiže i gradi Beograd kao što su to radili Siniša Mali, Zoran Radojičić i Goran Vesić. Zbog toga ću u ponedeljak 20. juna 2022. sa zadovoljstvom glasati za Aleksandra Šapića.

Autor je poslanik, gradski odbornik i član predsedništva SNS

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading