SINIŠA MALI NAJAVIO Prosečna penzija do kraja mandata između 450 i 500 evra
Alo!

"Mi ćemo sa ovim povećanjem ići na prosečnu penziju od 318 - 320 evra. To je naš cilj koji smo zacrtali, da prosečna penzija do kraja mandata naredne vlade bude između 450 i 500 evra " kazao je on posle sednice Predsedništva SNS.

Mali je podsetio da treba samo da vratimo film tri godine unazad, kada se ceo svet zatvorio i počela velika ekonomska kriza.

- Srbija je tada reagovala sa 8.8 milijardi, kako bismo spasili našu privredu i građane. Dakle, kao rezultat toga imali smo da naša zemlja 2020. i 2021. godine kumulativno bude zemlja sa najvećom stopom rasta u Evropi. Takav uspeh, jedna mala Srbija je postigla.

Onda je počela energetska kriza, pa rat u Ukrajini, i država je opet preuzela teret na sebe. Zamrzli smo cene osnovnih namirnica, kontrolišemo cene goriva. Opet je sve država preuzela na sebe, a zadržali smo stabilnost naših javnih finansija - kazao je Mali.

Alo!

 

Ministar finansija je rekao i da su mnoge razvijenije zemlje ušle u recesiju.

- Ovaj trenutak sada, kada smo videli da imamo stabilne javne finansije, i videli izazove sa kojima se suočavaju građani, rekli smo hajde da vidimo šta možemo da uradimo.

On je objasnio da je razlika u najavljenim procentima povećanja penzija zato što ostaje da se vidi da li će povećanje biti od 1. oktobra ili 1. novembra.

- Ako je od 1. oktobra onda je 18.2, ako je od 1. novembra onda je 19.1. Dakle to je nikada veće povećanje penzija, zaključio je Mali.

 

 

Komentari (0)

Loading