BRNABIĆ O PENZIJAMA I PLATAMA Ponosni smo na najavljena povećanja, za to smo se borili osam godina
Alo!

Ana Brnabić je ponovila danas da je SNS u ovom trenutku najponosnija i što je najvažnija tema, a to je najavljeno povećanje penzija od čak 19.1 odsto, što će biti delom u četvrtom kvartalu ove godine, i delom od 1. januara sledeće godine.

Premijerka ističe da su se za to borili prethodnih osam godina, i da je to istorijski najveće povećanje penzija u istoriji Srbije.

- Imamo stabilan kurs dinara i javni dug koji je pod kontrolom, i najavljeno povećanje penzija neće uopšte uticati na to. To je najveća i najvažnija stvar u ovom trenutku.

Takođe, najavljeno povećanje minimalca, koje će biti između 12 i 14 odsto, biće svakako tema razgovora sa sindikatima i poslodavcima, s tim što će to pre svega biti razgovori sa sindikatima - dodala je Brnabićka.

Ona je kazala da država ne želi da pravi dodatna opterećenja privredi, i zato će preuzeti ovo povećanje minimalca na sebe, kroz smanjenje poreza.

Kako je stakla posle sednice Predsedništva SNS, na kojoj je potvrđena odluka da Aleksandar Šapić bude kandidat za gradonačelnika, da su pored ove najvažnije tačke dnevnog reda od predsednika Vučića čuli kratak izveštaj o temama koje su od velike važnosti za naš narod.

- Od kompleksne spoljnopolitičke situacije, preko ekonomije i svega onoga što očekujemo da će se dešavati u nedeljama pred nama, do izuzetno važnog energetskog pitanja i bezbednosti zemlje.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading