VUČIĆ OTVORIO SEKTOR B5 OBILAZNICE OKO BEOGRADA Predsednik ponosan što se u Srbiji sada gradi 10 auto-puteva i brzih saobraćajnica (FOTO)
Foto: Printscreen/instagram

Sektor B5 obilaznice oko Beograda, od petlje Orlovača do Straževice zajedno sa novim tunelom Straževica, zvanično je otvoren u prisustvu predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića.

Predsednik Vučić je tokom obilaska nove deonice obilaznice rekao da će ta deonica u saobraćaj biti puštena danas od 18.00 sati.

"Građani će moći da je koriste od šest sati popodne", rekao je predsednik Vučić.

Istakao je da je ponosan što se u Srbiji sada gradi 10 auto-puteva i brzih saobraćajnica i da samo sa jednim projektom nije zadovoljan - Fruškogorskim koridorom, gde ima kašnjenja i zbog eksproprijacije zemljišta.

Sve plaćamo na vreme, rekao je predsednik Vučić i dodao da na ostalim projektima nema kašnjenja.

Predsednik Vučić je rekao da će se graditi i nastavak beogradske obilaznice do Pančeva, sa velikim drumsko-železničkim mostom na Dunavu.

Predsednik Vučić je izjavio da će cela obilaznica do Bubanj Potoka biti završena do kraja marta.

Predsednik Vučić je istakao da se trenutno u Srbiji gradi 574 kilometara najmodernijih auto-puteva, brzih saobaćajnica i obilaznica oko velikih gradova.

Podseća da drevna kineska mudrost kaže da ako želite da se obogatite - prvo izgradite put.

"Ona na najbolji način definiše razvoj Srbije prethodnih godina, intenzivno smo investirali u gradnju puteva i pruga. Imali smo u tome podršku naših prijatelja iz Kine i Azerbejdžana", naveo je predsednik Vučić.

Predsednik Vučić rekao je da ulaganje u infrastrukturu ima ključnu ulogu u razvoj svake ekonomije, kao i naše i da se Srbija uprkos ovim teškim vremenima i dalje razvija i ide napred.

Naglasio je da je naša zemlja u prvom kvartalu imala stopu rasta BDP-a 4,4 odsto, a da je fleš procena za drugi kvartal rasta BDP-a 3,7 odsto.

Imamo veoma brz i dinamičan razvoj Srbije, rekao je predsednik Vučić i zahvalio svim graditeljima i onima koji imaju jasnu viziju napretka zemlje.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Mina

15.06.2022 14:27

Srbija nikad lepša i infrastrukturno sređenija! Bravo predsedniče!