VELIKI DAN ZA SRBIJU Predsednik Vučić na otvaranju sektora B5 obilaznice oko Beograda (FOTO/VIDEO)
Alo!

Predsednik je krenuo u obilazak obilaznice i usput razgovara sa izvođačima.

 Večeras od šest sati ljudi mogu da se voze ovom deonicom - rekao je predsednik na početku obilaska. Gradimo 10 brzih saobraćajnica, samo sa jednom nisam zadovoljan, sve plaćamo, ne odustajemo ni od jednog projekta. Voleo bih da Fruškogorski koridor ide bolje, ima tu i naše krivice, rekao je Vučić. Eksproprijacija je naša stara boljka.

VELIKI DAN ZA SRBIJU Predsednik Vučić na otvaranju sektora B5 obilaznice oko Beograda (FOTO/VIDEO)

Alo!

 

- Hoćete da napravite put, a onda dođu neki pa prave demonstracije. 

Predsednik je krenuo u obilazak obilaznice i usput razgovara sa izvođačima.

– Radimo li vredno prema Bubanj potoku i da li možemo da stignemo to u roku? – pitao je predsednik direktora kompanije “Azvirt” Ahmeta Murata Turkoglua.

Nakon toga je dobio potvrdan odgovor.

– Pančevo je važan projekat, i bez toga nemamo nikakve šanse da naparavimo rezultate. Moj posao je da kažem, prosto nisam zadovoljan. Tu ima i naše krivice, nismo dovoljno ekspropijacije završili i uglavnom smo mi za to krivi –  rekao je predsednik.

– Moram da kažem, projekat uraditi što pre –  dodao je Vučić.

Obraćanje otpravnika poslova kineske ambasade

VELIKI DAN ZA SRBIJU Predsednik Vučić na otvaranju sektora B5 obilaznice oko Beograda (FOTO/VIDEO)

Alo!

 

- Velike čestitke svima za uspešan rad. Svet se suočava sa mnogim izazovima, ipak Srbija je održala snažan zamah razvoja. Drago mi je što kineske kompanije neprekidno doprinose kvalitetnoj realizaciji projekata.

VELIKI DAN ZA SRBIJU Predsednik Vučić na otvaranju sektora B5 obilaznice oko Beograda (FOTO/VIDEO)

Alo!

 

 

Obraćanje predsednika Vučića

- Kineska poslovica kaže "ako želite da se obogatite, izgradite put". Ulaganje u infrastrukturu ima ključnu ulogu u razvoju svake zemlje. Srbija se razvija u teškim vremenima, rekao je Vučić.

Predsednik je podsetio da bez novih puteva nema napretka i visoke stope rasta.

VELIKI DAN ZA SRBIJU Predsednik Vučić na otvaranju sektora B5 obilaznice oko Beograda (FOTO/VIDEO)

Alo!

 

 

- Ono što smo izgradili i što gradimo, govori da naša zemlja žuri u budućnost, kaže Vučić. Naši su tuneli moderniji od švajcarskih. Ostaje nam još 9.6 km, i još neke sitnice oko eksproprijacije, pa ćemo imati kompletnu obilaznicu oko Beograda. To je veliki pomak. Posebno sam ponosan na rad graditelja po teškim uslovima. gradimo kao nikad u istoriji, ponosan sam na našu zemlju, pozivam ljude da večeras vide kako izgleda sa obe strane obilaznice, rekao je Vučić.

Predsednik je podsetio na tešku zimu koja je pred nama, a tiče se energenata, a potom se zahvalio kineskim prijateljima.

Večiti rivali

- Pravedna je raspodela novca večitim rivalima, ono što je naša greška je to što smo mnogo manje novca dali centralnoj Srbiji, a takođe i severu Srbije. Nema smisla, moraćemo da dajemo više novca centralnoj Srbiji na uštrb Beograda. 

- Vagali smo kao na apotekarskoj vagi koliko da damo Zvezdi, koliko Partizanu, to je potpuno izjednačeno. Nama je važno plaćanje poreza, a to što neko ne priznaje kamate, verujte da će porez morati da plate svi. Veliki su dugovi fudbalskih klubova večitih rivala, ako ne plate porez, preti im blokada i stečaj. Želimo im mnogo uspeha, nadam se da će uspeti da izmire svoje obaveze, rekao je Vučić.

VELIKI DAN ZA SRBIJU Predsednik Vučić na otvaranju sektora B5 obilaznice oko Beograda (FOTO/VIDEO)

Alo!

 

Pripreme za zimu

- Zavrnuto je nešto na Severnom toku, iste sekunde skoči cena gasa za 15 odsto, radimo sve što možemo, ali to su nemoguće borbe.

- Sećate se da sam kukao dok nismo našli rešenje sa Kinezima, krvarimo 100 miliona za 10 dana. To ljude ne interesuje, a država krvari. Neki za to vreme razmišljaju gde će na more. Radimo svaki dan. Jutros smo imali odličan sastanak, rekao je predsednik.

- I dalje, iako spremamo mnogo para za zimu, videćete šta ćemo sve da uradimo, imamo ušteđenih para. 

Povećanje penzija, plata, minimalca

- Što se tiče primanja, imaćemo velike i dobre vesti. Sutra će da krenu razgovori sa MMF. Imamo pravo na vanredna povećanja penzija, 10 do 10,5 možemo da pratimo plate. Penzioneri će imati najveće povećanje penzija, suštinski je reano, iz dva navrata. Jedno već ove godine, novembar i decembar. Pričamo o stalnom povećanju penzija, a drugo ide od prvog januara. Ukupno povećanje neće biti manje od 17, 18 odsto. Najkasnije sa prvim januarom imaćete povećanje penzija za 18 odsto.

- Gledaćemo da značajno povećamo minimalac, ali da to ide na teret države, to nam je oko 300 miliona evra, mi ćemo da keširamo.

VELIKI DAN ZA SRBIJU Predsednik Vučić na otvaranju sektora B5 obilaznice oko Beograda (FOTO/VIDEO)

Alo!

 

- Loša vest su energenti. Ne znamo kako ćemo ovu zimu da preživimo. Spremili smo milijardu da je bukvalno bacimo u bunar, pa nismo sigurni da ćemo sve rupe moći da zatvorimo, iskren je predsednik.

Ukrajinska kriza i Kosovo

Predsednik raskrinkao laži lista "Danas"

Na pitanje da li misli da će u kontekstu Rusije i Ukrajine biti ubrzan dijalog između Beograda Prištine i da li je istina da se prodaje EPS, Vučić je odgovorio.

– Reč je o notornoj laži. Niko nije razmatrao takvu mogućnost. Taj ko bi to uradio bio bi mnogo glup. To je sve što imam da Vam kažem. Nikada to nije razmatrano, mi razmatramo da kupimo u regionu nešto.

– U pregovoračkom okviru govori se o normalizaciji Beograda i Prištine. Međusobno priznanje je njihova želja, mi to ne želimo. Svako svoj posao. Oni su mnogo važni, mi nismo. Može nam se da imamo svoje mišljenje. Spreman sam da primim njihove udarce na svoja leđa jer znam da su pravda i moral na strani Srbije. Naša odluka je ovakva, nadam se da će i parlament Srbije, ali i Vlada Srbije ovo potvrditi.

Na ovoj deonici obilaznice koja je duga oko 4 kilometra, završena je leva traka autoputa sa tri mosta i leva tunelska cev ispod brda Straževica dužine 720 metara.

Kineska kompanija "Power China", azerbejdžanski Azvirt i domaći podizvođači uveliko rade na izgradnji sektora 6 obilaznice od tunela Straževica do Bubanj potoka, gde će se ona spojiti sa autoputem E 75 ka Nišu.

NISMO DALI NI PEDALJ SRBIJE Junaci bitke na Košarama koja je sprečila kopneni upad NATO 1999. govore za Alo! - Alo.rs

Dužina čitave obilaznice oko Beograda od novog mosta na Savi kod Ostružnice do Bubnanj potoka je 20,4 kilometra i ona bi trebalado bude završena u martu naredne godine.

Vrednost radova je 207 miliona evra, od čega se 15 procenata ulaže iz budžeta Srbije, dok se preostalih 85 procenata finansira od kredita kineske Eksim banke.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (6)

Loading
TADEJ

15.06.2022 11:03

Za Srbiju je svaki dan veliki i svakog dana se otvara nesto novo!

Milan

15.06.2022 11:32

Svaki kilometar koji se izgradi je od velike vaznosti za sve nas.

Milos

15.06.2022 11:34

Vazno je da se nastavi sa radom i da zavrsavamo sve ono sto smo poceli.

Teodora

15.06.2022 11:35

Ova vlast je radila i izgradila vise nego bilo ko .

Nemanja

15.06.2022 11:37

Srbija danas ima cime da se ponosi jel svaki put ili autoput svima znaci i svi ih koristimo.

Milica

15.06.2022 11:39

Danas se sve vise ulaze u infrastrukturu .