KINA PODSEĆA NA ZLOČINAČKO BOMBARDOVANJE NATO-a: Bacili su 15 tona osiromašenog uranijuma, Srbija zbog toga lider po broju umrlih od raka!
Alo!/Ilustracija

„Pre 23 godine NATO je bacio 420.000 bombi teških 22.000 tona, uključujući 15 tona osiromašenog uranijuma, bez sankcija Saveta bezbednosti UN“, napisao je diplomata na Tviteru. U bombardovanju je poginulo više od 2.500 ljudi, uključujući 79 dece, a raseljeno je više od milion ljudi.

 

 


Godine 1999. oružani sukob između albanskih separatista iz Oslobodilačke vojske Kosova, vojske i policije Srbije doveo je do bombardovanja Savezne Republike Jugoslavije (SRJ), koju su tada činile Srbija i Crna Gora, od strane snaga Severnoatlantske alijanse. Vojna operacija pokrenuta je bez odobrenja Saveta bezbednosti UN i na osnovu tvrdnji zapadnih zemalja da su vlasti SRJ izvršile etničko čišćenje u autonomiji Kosova i tamo izazvale humanitarnu katastrofu.

 

 

 

 

Upotreba bombi sa osiromašenim uranijumom od strane NATO aviona 1999. godine i uništavanje objekata opasnih po životnu sredinu tokom vazdušnih udara, po oceni lekara, doveli su do toga da Srbija danas ostaje lider po broju umrlih od raka u Evropi, sa skoro 60.000 novih pacijenata obolelih od raka godišnje.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading