PLENKOVIĆ UDARIO NA MILANOVIĆA, PA USTAŠKI PORUČIO Šta bi bilo da su nas uveravali da je Srbija neuništiva?
EPA/GEERT VANDEN WIJNGAERT / POOL

Hrvatska demokratska zajednica (HDZ), premijera Andreja Plenkovića, oštro je kritikovala predsednika Zorana Milanovića, zbog izjave da predsednik Volodimir Zelenski Ukrajinu vodi u poraz, a da je Rusija neuništiva i pitaju šta bi bilo da su Hrvatsku 90-tih uveravali da je "Srbija neuništiva".

Predsednik pokazao kako se brani Srbija i poručio Šolcu: Ne reagujemo na pritiske i pretnje - Alo.rs


"Milanović ne može pobeći od činjenice da se protivio širenju NATO i pre ruske agresije... Neprekidno osporava sankcije koje su države članice jednoglasno usvojile protiv Rusije. A sada je otišao i korak dalje - dovodi u pitanje potrebu da ukrajinski narod brani svoju zemlju, da uopšte pruža otpor agresoru!?!", navodi se u saopštenju HDZ objavljenom na Fejsbuku.

"Zamislimo samo kako bi se Hrvati osećali da im je 90-ih netko poručivao: Nastavite li se boriti za slobodu, izgubićete, jer je Miloševićev velikosrpski režim "brojniji" i "jači? Jer je Srbija "neuništiva", kako to danas uverava Milanović dok se divi Rusiji", navode iz HDZ.

Aleksandar Vučić o Kosmetu - Alo.rs

Milanović, poručuju iz HDZ, nimalo ne pomaže svojim proruskim izjavama i vređanjem svih ostalih zemalja koje ne dele njegov stav.

Pogotovo, kažu, ne pomaže Hrvatima u BiH već ih "sramoti i izoluje na evropskom niovu".

HDZ pita Milanovića kako može da pomogne svom narodu, ako sve okreće protiv sebe.

"Ovakvo kontinuirano opravdavanje agresije ruskog režima, kojim istrajno nanosi štetu , iznova otvara puno pitanja - Za čije to interese radi Milanović", pitaju iz HDZ.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading