ĐUKANOVIĆ JOŠ JEDNOM POKAZAO DA JE SPREMAN NA SVE Bezbožnik trgovao i krštenjem unuka
Milo Đukanović i Vartolomej - Promo

On je s porodicom pre nekoliko dana otputovao u Istanbul kako bi krstio svog unuka Mila u Vaseljenskoj patrijaršiji!

 Pre toga on se sastao s vaseljenskim patrijarhom Vartolomejom, koji je, stoji u saopštenju, blagoslovio taj čin, ali je evidentno odbio da to obavi lično.

Poznavaoci prilika ocenjuju da je Milo tokom razgovora u kom je, pretpostavlja se, pokušavao od Vartolomeja da izdejstvuje autokefalnost za CPC, sektu koju vodi raspop Miraš Dedeić, morao da guta knedle jer je vaseljenski patrijarh govorio hvalospeve o SPC i pokojnom mitropolitu Amfilohiju, koji je Đukanovića još davno okarakterisao kao nekrsta i bezbožnika.

- Danas delimo sa vama radost koju imate povodom krštenja unuka koje će uslediti. Njegova eminencija je tu da odradi ceremoniju, a svakako imate i moj blagoslov i nadamo se da će vaš unuk kroz taj svečani čin postati dobar hrišćanin pre svega - rekao je Vartolomej tokom sastanka, ali saopštenje koje je kasnije usledilo bilo je hladan tuš za Đukanovića, jer ga je Vartolomej proglasio „bivšim“.

Verski analitičar Željko Injac ocenjuje za naš list da je jasno da je Milo trgovao s krštenjem svog unuka, samo da bi ispunio obećanje koje je sam dao da će stvoriti autokefalnu crnogorsku crkvu.

- Vaseljenski patrijarh je odbio da on lično krsti Milovog unuka, već je zadužio jednog svog episkopa. To je jasan znak da Vartolomej nije voljan da ulazi u bliske odnose s Milom. Na sajtu Vaseljenske patrijaršije je još naglašeno da je patrijarh prilikom susreta lepo govorio o pokojnom mitropolitu Amfilohiju i Cetinjskoj bogosloviji, a za Mila je napisano da je bivši predsednik - takva poruka je više nego jasna. Nisu Grci sisali veslo i znaju s kim imaju posla. Stari je to narod s mnogo političkog iskustva i teško će dopustiti da ga jedan Milo, ma koliko on bio maher za manipulaciju, uvede u loše odnose sa Srpskom crkvom i narodom - naveo je analitičar za Alo!.

Hit - Njegovi ga proglasili za klirika

Crnogorski mediji pod kontrolom Đukanovića s euforijom su pratili njegovu posetu Vaseljenskoj patrijaršiji, a kada im je stigla fotografija na kojoj on drži sveću u ruci, brže bolje su napisali: „Gospodin Đukanović s pratnjom je bogoslužio u Patrijaršijskoj crkvi“, čime su sa ga proglasili za klirika, a ujedno pokazali i koliko u stvari nemaju pojma o pravoslavlju.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading