MOMIROVIĆ OBIŠAO ZAVRŠNE RADOVE NA TUNELU STRAŽEVICA Moramo zadržati ovu dinamiku da bi saobraćaj kroz tunel pustili 15. juna (FOTO)
Foto: Printscreen/instagram

“U samoj smo završnici građevinskih, mašinskih i elektroradova na Sektoru 5 obilaznie oko Beograda. Sada smo u tunelu Straževica i moramo da damo sve od sebe da za sedam dana Sektor 5, pretposlednji sektor na obilaznici, pustimo u saobraćaj”, rekao je Momirović.

Dodao je da zatim ostaje samo još jedan sektor, pa da cela obilaznica bude gotova.

“Da ovaj projekat koji se 30 godina ''razvlači'' pošaljemo u istoriju i da omogućimo ljudima iz Srbije i cele Evrope da krosite obilaznicu oko Beograda. Završićemo ovu obilaznicu kao što ćemo završti sve autoputeve i brze saobraćajnice”, poručio je Momirović.

Dužina deonice Sektor 5 na kojoj se nalaze tri mosta i tunel Straževica duga je četiri kilometra.

Čitava obilaznica od novog mosta na Savi kod Ostružnice do Bubanj potoka duga je 20,4 kilometra.

Radove izvodi kineska kompanija ''''Power China'''', uz pomoć azerbejdžanskog “Azvirta” i domaćig građevinskih firmi, a vrednost radova je 207 miliona evra.

Momirović se tim povodom oglasio na svom Instagram nalogu.

- Večeras smo obišli završne radove na tunelu Straževica na obilaznici oko Beograda. U toku su završni građevinski radovi i testiranje elektro i mašinske opreme. Moramo zadržati ovu dinamiku da bi saobraćaj na Sektoru 5 i kroz tunel Straževicu pustili 15. juna.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading