USTAŠE U PANICI - NASTAVLJAJU SA PRITISCIMA NA VUČIĆA "Srbija ne sme da bude lider regiona!"
Foto: EPA/ GEORGI LICOVSKI/Printscreen

Nakon današnjeg Samita u Ohridu i novog sastanka inicijative “Otvoreni Balkan”, na kom je učestvovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je jedan od nosioca ideje “Otvorenog Balkana”, hrvatski mediji i zvaničnici nisu časili ni časa da krenu u novu medijsku hajku na Srbiju i Vučića.

Ono što razlikuje prethodne napade iz Hrvatske na našu zemlju je to što su ovog puta pokazali vidni strah od Srbije i njene pozicije za koju se zauzima u celom regionu.

Na zvaničnom Tviter nalogu vlade Hrvatske, objavljena je vest sa izjavom premijera Andreja Plenkovića koji je oglasio rečima kako “sigurno neće dopustiti da Srbija ima regionalnu nadležnost.

Jasan je strah i Plenkovića i cele Hrvatske ovom izjavom, a sve zbog toga što je predsednik Vučić danas u Ohridu ponovo “izdominirao” i dokazao da je nesporni lider regiona.

– Sigurno nećemo dopustiti da Srbija, koja je bila agresor i na Hrvatsku i na Sloveniju i na BiH, 27 godina kasnije pokušava imati nekakvu dubioznu regionalnu nadležnost. Znaćemo zaštititi heroje Domovinskog rata kojima dugujemo zahvalnost za slobodu koju imamo danas – preneta je izjava Plenkovića na Tviter nalogu vlade Hrvatske.

 

 

Hrvati su na ovaj način i iskazali ono što pokušavaju da kriju kao zmija noge, a to je da su non stop ljubomorni na Srbiju, kao i na način kojim Vučić sigurno upravlja brodom zvanim “Republika Srbija”. Možda bi i oni želeli nekog Aleksandra Vučića u svojim redovima, pitanje je vremena kada će, nakon ove ljubomore, priznati i to.

Podsetimo, u Ohridu je danas zvanično otvoren samit regionalne inicijative Otvoreni Balkan. Takođe, danas je posebno odeljenje za ratne zločine Višeg suda u Beogradu potvrdilo je optužnicu protiv četiri hrvatska pilota i oficira Vladimira Mikaca, Zdenka Radulja, Željka Jelenića i Danijela Borovića za ratni zločin protiv civilnog stanovništva na Petrovačkoj cesti i Svodnoj.

Možda je upravo i zbog zvaničnog podizanja optužnice protiv hrvatskih pilota, usledio i gnev sa iste strane.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (4)

Loading
zaklina

09.06.2022 09:07

Hrvati ne prestaju da pokazuju veliku ljubomoru prema Srbiji!

Mira

09.06.2022 10:39

Hrvati bi definitivno trebalo da nasu zemlju ostavi na miru i gledaju svoja posla.

Vasa

09.06.2022 10:52

Tolika zavist sa njihove strane zato sto nasa zemlja napreduje.

Duki

05.08.2022 14:04

Hrvati su u panici jer je njihov poklič "za dom spremni" pokazao pravo lice njihovog domovinskog rata ubijanjem,progonom srba sa njihovog vekovnog ognjišta a sada se našao jedan močan nepokolebljiv ,hrabar i odvažan srbin koji pokazuje svetu ko su zapravo pravi srbi .Pametni,vredni,miroljubivi lideri u svakom pogledu .Znaju sta hoće i čemu streme i ne osvrću se na neistinu laži i licemerstva drugih koji zele da umanje veličinu i snagu srba i njihove istorije.