ŠEST STRANIH SLUŽBI DIŠE ZA VRAT VUČIĆU Predsednik Srbije na meti operativnog rada inostranih obaveštajaca
Foto: Tanjug

Kako nam je rekao dobro upućeni sagovornik komentarišući juče izveštaj evropskih obaveštajnih službi koji je procurio, a iz kog se vidi da su pomno analizirali Vučića i sve njegove poteze, s jasnim ciljem da na svaki način zaustave i osujete nezavisnu politiku naše zemlje, ta analiza nije nikakvo iznenađenje.

Nema posledica

- Naprotiv, u ovom trenutku Vučića analizira još nekoliko stranih službi. Bar pet većih i ko zna koliko manjih, uključujući i sve one u regionu. To je prosto tako, naše je da radimo kontraobaveštajno i sprečimo bilo kakav konkretan obaveštajni upliv. A oni neka analiziraju koliko hoće, vidite i sami da predsednika nisu naterali da ni za milimetar odstupi od svog stava i borbe isključivo za interese Srbije - ističe naš sagovornik. i konkretno nabraja da se u ovom trenutku Vučićem svakako bave američka, ruska, nemačka, britanska i hrvatska služba, uz već pomenutu evropsku službu za prikupljanje podataka. 

Bivši operativac DB Božidar Spasić za Alo! objašnjava da dokument evropske obaveštajne službe koji je procurio nije izveštaj, već obaveštajna analiza, koja u određenim slučajevima može da bude dostupna javnosti. 

ŠEST STRANIH SLUŽBI DIŠE ZA VRAT VUČIĆU Predsednik Srbije na meti operativnog rada inostranih obaveštajaca

Alo

 

 

Velika razlika

- Ne radi se ni o kakvim operativnim podacima koji su iz okruženja Vučića, naše vlasti ili iz nekog strategijskog plana naše vlasti, već su to analize iz govora predsednika, govora njegovih najbližih saradnika ili tekstovi iz novina. Takve analize, zapravo, prave uglavnom novinari analitičari, koji rade za određene institucije, pa i obaveštajne službe - naglašava Spasić, i dodaje: 

- Postoje i drugi izveštaji koji su mnogo kompleksniji, gde se koriste određeni ljudi, prisluškivanja, podaci do kojih nije došla javnost i ti se podaci, naravno, ne saopštavaju javnosti, već se koriste za druge metode kojima će se vršiti pritisak na Srbiju. 

ŠEST STRANIH SLUŽBI DIŠE ZA VRAT VUČIĆU Predsednik Srbije na meti operativnog rada inostranih obaveštajaca

Alo

 

 

Spasić smatra da su dve službe ovde posebno aktivne - nemački BND i američka, koja koristi i satelitske službe poput hrvatske, rumunske, bugarske i nekih drugih.

Najaktivnije službe trenutno u Srbiji

 

- američka

- ruska

- hrvatska

- nemačka

- britanska

- evropska obaveštajna

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (5)

Loading
Урсула

09.06.2022 09:15

Стране службе посматрају председника јер није увео санкције Русији. А логично је што то не чини јер онда бисмо окренули леђа народу који је увек био уз Србију.

Vesna Karakaš

09.06.2022 09:31

Sve koje postoje, to je njihov zadatak, a naš je da se odbranimo !

Njanja

09.06.2022 10:52

Predsednik Vučić ima veliki pritisak od stranih zemalja imajući u vidu da se maksimalno trudi da održi balans i nezavisnost Srbije kao i njenu stabilnost radi dobrobiti svih građana.

Vasa

09.06.2022 10:58

Mnogma smeta sto smo nezavisni i sto nasa zemlja ne pada pretnje i pritiske koje svakodnevno ima.

Vera

09.06.2022 18:29

Sve to znaci da je za njih Vucic tvrd orah koji dobro obavlja svoj posao: vodi drzavu samostalno, u interesu Srbije.