Šmit nametnuo odluku o finansiranju izbora u BiH
EPA/FEHIM DEMIR

- Primio sam k znanju odluku koju je donelo Veće ministara, a koja se čini korak u pravom smeru. Gledajući odluku, video sam da je dobra, ali da nije dovoljno dobra. Nakon što sam prikupio detaljne informacije na zajedničkom sastanku s Ministarstvom finansija i CIK-om sasvim mi je jasno da planirana sredstva nisu dovoljna - rekao je Šmit.

Danas zvanično otvaranje samita inicijative Otvoreni Balkan! - Alo.rs

U izjavi za novinare rekao je da nije zadovoljan što je morao da reaguje i da je to uradio nakon što je zaključio da je odluka Saveta ministara „dobra”, ali da „nije dovoljno dobra”. Moram reći, dodao je, da ovo nije dobro jer pokazuje da „odgovorni ljudi nisu bili u stanju da organizuju nešto što je samo po sebi proceduralna stvar”. Napomenuo je da će njegova odluka stupiti na snagu čim bude objavljena na stranici OHR-a i da „oni koji blokiraju izborni proces moraju da odgovaraju”.

Srbi budite ponosni, sahranili ste sve najveće imperije! - Alo.rs

Odmah nakon sednice Saveta ministara BiH, na kojoj je u ponedeljak prvo usvojen Nacrt budžeta institucija BiH za ovu godinu, a nakon toga i posebna odluka o obezbeđivanju 9,7 miliona KM za finansiranje izbora, na tviter nalogu CIK-a objavljeno je da takva odluka Saveta ministara „ne omogućava održavanje izbora u BiH” i da to može da omogući „samo posebna odluka OHR-a na puni iznos (12,5 miliona KM)”.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading