PREDSEDNIK SRBIJE GOVORI NA PANELU: Vučić sutra na GLOBSEC forumu u Bratislavi
ANJUG/ ZORAN ZESTIC/ bs

Forum se održava od 2. do 4. juna, a fokus skupa ove godine je i na mobilizaciji podrške i akcije za Ukrajinu i evropsko susedstvo, uključujući i Zapadni Balkan.

Na Forumu će ove godine posebna pažnja biti posvećena Srbiji, pa će predsednik Aleksandar Vučić od 15 sati sam govoriti na panelu "Srbija i EU: Strateško partnerstvo za budućnost", koji će voditi Kevin Baron. Taj panel, prema najavi organizatora, trajaće 45 minuta.

NACISTIČKI POZDRAVI I URLICI NA KONCERTU TOMPSONA Ustaštvo hara Hrvatskom, a vlast se pravi gluva i slepa!

Tokom boravka u Bratislavi, Vučić će imati i odvojene susrete sa potpredsednikom Evropske komisije za međuinstitucionalne odnose i strateško predviđanje Marošem Šefcovicem, specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom, kao i izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimirom Bilčikom, saopšteno je iz Predsedništva.

Uvodnu reč sutra daće predsednica Slovačke Suzana Čaputova. Na Forumu će učestvovati i lideri iz regiona, predsednik Crne Gore Milo Đukanović, premijer Severne Makedonije Dmitar Kovačevski, te premijer privremenih institucija u Prištini Aljbin Kurti, specijalni predstavnik EU Miroslav Lajčak i specijalni izaslanik Velike Britanije Stjuart Pič.

NE PRESTAJU PRITISCI I NAPADI NA PREDSEDNIKA SRBIJE: Vučić im je kriv jer neće da prizna nezavisno Kosovo!

"GLOBSEC Forum" se održava od 2005. godine, a do sada su na skupu učestvovali političari, privrednici, stručnjaci iz nevladinih organizacija, šefovi međunarodnih organizacija, kako bi aktivno oblikovali budućnost koju želimo za nas i buduće generacije.

Tokom godina, pocasni gosti GLOBSEC-a bili su papa Franja, Emanuel Makron, Zuzana Caputova, Svetlana Cihanuskaja, Kersti Kaljulaid, Jens Stoltenberg, Džon Alen, Ursula fon der Lajen, Frensis Fukujama i drugi...

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading