ZAŠTO SRBIMA OTIMAJU KOSOVO? Ovako je Lazanski objasnio šta se krije iza NATO agresije 1999. godine - Sve će im se vratiti! (VIDEO)
Foto: Printscreen RTS

Lazanski je tako svojevremeno za TV Pink govorio o razlozima za otimanje Kosova i Metohije od Srbije.

- Medlin Olbrajt i Vesli Klark su se uključili u biznis. Klark je imao biznis sa automobilskim tablicama na Kosovu i Metohii, a Medlin Olbrajt se uključila u telefoniju. Svi su oni našli svoj materijalni interes. Kad vi pogledate otprilike zašto je došlo do agresije na Jugoslaviju 1999. godine i otimanja Kosova i Metohije, upravo je materijalni razlog. To nisu bili, kako oni kažu, ni ljudska prava, ni humanitarna katastrofa, već to što su Kosovo i Metohija najpogodnije tlo za biznis - smatrao je Lazanski.

On je tvrdio i da se radilo o pokazivanju snage Rusiji.

"NATO-u je trebalo na 50 godina postojanja da nas 'izrokaju', da pokažu snagu i pošalju poruku Rusiji. Agresija NATO-a 1999. godine na Jugoslaviju je bila ključna po Rusiju, jer je pokazala vojnom i političkom ruskom establišmentu šta je NATO i posle toga kreće njihovo osvešćivanje i dolazi Putin. 1999. godina je otvorila Pandorinu kutiju, ući će u istoriju kao ogromna greška zapada koja će im se vratiti istorijski. Mi smo podneli žrtvu, ali je Rusija zahvaljući našem otporu konačno shvatila s kim ima posla", govorio je nekad Lazanski.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading