PROVALJENI Episkop i tajkun zajedno u Parizu gledali finale Lige šampiona: Bože sakloni, Grigorije sa Šolakom u loži od 1.200 evra
Alo

Da je protivnik vlasti i simpatizer svih koji mrze vlast i predsednika Aleksandra Vučića, to znamo. Ne bismo, međutim, verovatno nikad saznali za njegovo druženje s tajkunom Draganom Šolakom u ložama najskupljih stadiona na svetu da ga neko nije prepoznao i snimio dok je čekao da uđe na subotnje finale Lige šampiona Liverpul - Real Madrid na stadionu „Francuska“ u Parizu. 

PAPRENA JAKNA

Za neupućene, radi se o skupocenoj specijalnoj loži u koju se ulazi sa „skromnih“ 1.200 evra za pomenuto finale. A kad je već tako, onda nikog ne čudi da je na istom mestu, u isto vreme viđen i Šolak, inače vlasnik engleskog premijerligaša Sautemptona, koji je kupio novcem građana Srbije, isisanim preko njegovog SBB. 

E sad, to što sav ovaj luksuz nikako ne ide uz svešteničku (a posebno vladičansku) odoru problem je Srpske pravoslavne crkve (SPC), koju Grigorije reprezentuje. Zasad reakcija na njegovo pojavljivanje na utakmici u Parizu nije bilo. 

I ne samo to. Na slici s pomenute utakmice vidi se da episkop nosi skupocenu jaknu brenda „bogner“ čija se cena, kažu upućeni u luksuznu modu, kreće od nekoliko stotina do 1.800 evra. 

PROVALJENI Episkop i tajkun zajedno u Parizu gledali finale Lige šampiona: Bože sakloni, Grigorije sa Šolakom u loži od 1.200 evra

Alo

 

 

Grigorije je, inače, u subotu uveče utakmicu pratio iz VIP lože, u kojoj su on i Šolak mogli da uživaju u najskupljim pićima i raznim đakonijama. 

JALOVA PRIČA

Kako za Alo! kaže Predrag Jeremić, urednik portala Embargo, konačno su pale sve maske.

- Ako je dosad i bilo nekih dilema za neupućene, neobaveštene ili izmanipulisane ljude, sada je svima jasno čiji je kandidat vladika Grigorije i u kakvu se on službu stavio. Jednostavno, svoju mantiju je poklonio politici, što je nedopustivo i neshvatljivo. Ali svako želi da u životu bude ono što ne može da bude, a on pokušava da ubedi Šolaka i kompletnu opoziciju da bi možda on bio za naredne neke predsedničke izbore kandidat za predsednika Srbije. Međutim, to je opet potpuno nepromišljena i jalova priča, koja nema uporište. Jer, da biste se bavili politikom, morate prvo da se pokažete kao ličnost, kao karakter, kao čovek koji je nešto uradio za ovaj narod. Grigorije, očigledno, ništa dosad nije uradio, osim što je lobirao i pokušavao da postane patrijarh, pa kad to nije uspelo, hoće sad da se krene u čistu politiku - navodi naš sagovornik, i zaključuje:

- Bilo bi pošteno da Grigorije skine mantiju i da se vrati u ovaj svetovni život, jer ne može da bude i vladika i političar.

Još neki izleti vladike

 

* Konstantno daje izjave protiv vlasti

* Sedeo sa Savom Manojlovićem dan pre nego što je Savo počeo protest ispred Predsedništva Srbije

* Primio poznatog mrzitelja Srba u svojoj kući u Nemačkoj

* Nedavno u Beogradu viđen na ručku sa Zdravkom Ponošem

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading