VIOLA FON KRAMON SUTRA U BEOGRADU Ovo će biti prvi zvanični sastanak sa predsednikom Vučićem
Foto: Alo/Masonari Jošida

Fon Kramon, koja je poslanica Evropskih zelenih, izvestilac je Evropskog parlamenta za Kosovo. Ona je poslednji put posetila Beograd u oktobru prošle godine, kada je učestvovala na Beogradskom bezbednosnom forumu.

Prema informacijama portala European Western Balkans (EWB), neke od tema razgovora biće proces evropskih integracija Srbije, usaglašavanje Srbije sa restrikitvnim merama prema Rusiji, energetska pitanja i proces normalizacije odnosa Srbije i Kosova.

Fon Kramon, koja je poslanica Evropskih zelenih, izvestilac je Evropskog parlamenta za Kosovo, a takođe je izvestilac iz senke ovo grupe za Srbiju. Ona je poslednji put posetila Beograd u oktobru prošle godine, kada je učestvovala na Beogradskom bezbednosnom forumu.

Ona je takođe članica Delegacije Evropskog parlamenta za Odbor za stabilizaciju i pridruživanje EU-Srbija.

Ovo će biti prvi zvanični sastanak između predsednika Vučića i Fon Kramon. Evropska poslanica je često bila kritična prema situaciju u Srbiji, posebno u oblastima demokratije i vladavine prava, a takođe je bila meta napada najviših državnih funkcionera i provladinih tabloida, navodi EWB.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Zeljko

29.05.2022 16:53

Viola Fon Kramon podržava politiku mira i stabilnosti predsednika Vučića.