MINISTARKA ENERGETIKE JOŠ JEDNOM DOKAZALA ZAŠTO JE MILJENICA ZAPADA Zorana za sankcije Rusiji
Alo

Odgovarajući na pitanje da li bi uvela sankcije Rusiji, ministarka energetike i članica Predsedništva SNS Zorana Mihajlović izjavila je da je politika naše države punopravno članstvo u Evropskoj uniji i da nema ni trunku dileme da treba da uradimo apsolutno sve što se od nas traži kako bi taj cilj bio ispunjen. Indirektno poručujući da jeste za kaznene mere prema Ruskoj Federaciji u momentima dok Srbija svim silama pokušava da održi neutralnu poziciju, zbog čega trpi nesnosne pritiske, dodala je i da „teško da možemo da utičemo na događaje u svetu, ali uzimajući naše interese kao primarne, a to je članstvo u EU, zauzimamo i stav“.

- Mi, takođe, nismo ostrvo da možemo da se ignorantski odnosima prema putu kojim idemo, jer upravo mi odlično znamo kako izgleda živeti u zemlji koja je izolovana. Verujem da niko ne želi da naša zemlja ide tim putem jer znamo kuda taj put vodi - rekla je Mihajlovićeva.

Ove njene izjave ne treba da čude, s obzirom na to da, kako smo već pisali, mesecima po gradu priča da je napokon došlo njenih pet minuta i da će ovoga puta uspeti da se dočepa premijerske funkcije. Ona, naime, bez blama za sebe govori da je američki čovek, da joj Ameri čuvaju leđa, a ide i tako daleko da veruje da uz takvu podršku ni Aleksandar Vučić, predsednik Srbije i lider SNS, ne sme da joj kaže ne.

- Ubeđena je da joj trenutni sukob velikih sila ide naruku i da se neće ponoviti raniji scenariji, kada se do poslednjeg trenutka nadala da će biti mandatar, a vazda je ostajala „samo” ministarka - ispričali su naši sagovornici.

 

Providno šlihtanje

Mihajlovićeva se poslednjih meseci na sve načine trudi da se dodvori Amerikancima, te je tako u intervjuima otvoreno označavala Rusiju kao zemlju koja „ugrožava ideju o slobodnoj, ujedinjenoj i solidarnoj Evropi“. Nažalost, u tom šlihtanju uspeva da nanese štetu Srbiji.

 Brnabić: Ne menjamo poziciju!

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je juče da je geopolitička situacija svakim danom sve komplikovanija, da su pritisci na Srbiju ogromni i da Beograd ne menja poziciju.

- Trpimo pritiske jer smo jedina zemlja u Evropi koja nije uvela sankcije Ruskoj Federaciji. Imamo dodatne pritiske u zemlji od ljudi koji nam spočitavaju to što ne uvodimo sankcije. To što se stvara iznutra je potpuno nepotrebno - navela je Brnabićeva.

 

DANAS RAZGOVOR VUČIĆA I PUTINA PRESUDAN ZA CENU GASA

Predsednici Srbije i Rusije Aleksandar Vučić i Vladimir Putin imaće danas telefonski razgovor koji će biti presudan kada je reč o gasnom aranžmanu između dve države. Od ishoda tog razgovora zavisiće koliku cenu za gas će ubuduće plaćati Srbija i na koliko će ugovor biti oročen.

Govoreći o očekivanjima, Vučić je pre tri dana izrazio uverenje da će sa Putinom imati ozbiljan i korektan razgovor, i naveo da će, osim o gasnom ugovoru, govoriti i o saradnji po svim drugim pitanjima.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (5)

Loading
natalija

30.05.2022 12:34

Sram je bilo! Al kod nje je obraz-djon.

Ljiljana

31.05.2022 00:06

Zato će i leteti iz Vlade. Odavno se ona zaigrala, baš, baš.

Istina

31.05.2022 09:16

Zorana ima veliki problem. Nije miljenica Srba .

Doca

01.06.2022 06:42

E ajde nakon ovoga da vidimo da li stvarno SAMI sastavljamo vladu i da li predsednik sme da ovo čudo izbaci iz vlade.

Petra

02.06.2022 14:11

Ova žena pod hitno mora da se skloni sa ovog mesta jer postaje očiglodno veliki štetočina za ceo Srpski narod.