SKANDAL - ZAHAROVA NAPALA ANU Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova opet provocira
Foto: EPA/MAXIM SHIPENKOV

Ona je izjavila da smatra da su neumesne ocene Brnabićeve da Rusija sada u Ukrajini radi ono što je Zapad uradio Srbiji 1999. i 2008. godine. Kako je objavljeno na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Rusije, Zaharova je na pitanje da prokomentariše izjavu premijerke Srbije od 23. maja, odgovorila da su takve ocene, kako je navela, neumesne.

- Čini mi se da nakon što sam odgovorila na vaše pitanje, mislim da imate niz pitanja za stranu koja to izjavljuje - rekla je Zaharova.

SKANDAL - ZAHAROVA NAPALA ANU Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova opet provocira

Foto: Printscreen/RTS

 

Podsetimo, premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je 23. maja da Rusija sada radi sve što je Zapad uradio nama i 1999. i 2008. godine, potpuno preslikava to kao u ogledalu, koristi sve iste fraze...

Čini se da su neprimerene izjave postale zaštitni znak Marije Zaharove, te je tako pre par godina otišla toliko daleko da je pokušala da isprovocira predsednika Aleksandra Vučića.

Po potpisivanju sporazuma u Vašingtonu, na društvenim mrežama je počela da kruži fotografija Vučića koji sedi preko puta svog tadašnjeg američkog kolege Donalda Trampa, a koju je kasnije ruska zvaničnica iskoristila u svojoj objavi na Fejsbuku.

Zaharova je tada na Fejsbuku objavila „kombo“ fotografije na kojoj u gornjem delu fotografije srpski predsednik Aleksandar Vučić sedi preko puta američkog kolege, dok je u donjem delu američka glumica Šeron Stoun u čuvenoj sceni iz filma „Niske strasti“.

Dačić zaćutao!

Interesantno je da Ivica Dačić, predsednik Skupštine Srbije i lider SPS, juče nije odgovorio na naše pitanje da komentariše napad Marije Zaharove na premijerku. Nije tajna da su Dačić i Zaharova u dobrim odnosima, te ju je prilikom njenog boravka u Srbiji vodio i na Sabor trubača u Guči.

Ubrzo nakon ovoga Zaharova je uputila izvinjenje Vučiću.

„Izvinjavam se, ali moj post je pogrešno protumačen! Jedino što je u njemu napisano bilo je neslaganje s arogantnim stavom ‘izuzetnih’“, dopisala je Zaharova uz fotografiju.

I predsednik Rusije Vladimir Putin izvinio se srpskom predsedniku Aleksandru Vučiću, što je kasnije potvrdio i portparol Kremlja, ali i predsednik Srbije, zbog posta Marije Zaharove.

Pretila Srbiji: Ako uvedete sankcije…

Zaharova nas je i sredinom aprila besramno napala.

- Rusija računa na doslednu poziciju Srbije prema Rusiji u okviru međunarodnih organizacija - izjavila je tada ona, i dodala:

- Beležimo izjave srpskih političara o pritiscima koji se na njih vrše. Beležimo i izjave srpske strane da im je Rusija prijatelj. Možda imamo različite poglede na prijateljstvo. Mi svoje prijatelje u teškim trenucima uvek podržavamo.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading