DAN KADA JE BORIS TADIĆ PONIZIO DRŽAVU, A SEBE POLITIČKI SAHRANIO Najtamnija stranica srpske istorije i sraman govor na engleskom (VIDEO)
Foto: EPA/ANDREJ CUKIC

Tadašnji predsednik Srbije Boris Tadić odmah je izašao pred kamere da se na engleskom jeziku pohvali hapšenjem generala koji je bio u jako lošem zdravstvenom stanju i tada je rekao da je "Srbija skinula ljagu sa svoga imena".

Tadić je tad pogrešno procenio da je  "otvorena nova stranica istorije, koja podrazumeva izgradnju novih odnosa u regionu jugoistočne Evrope".

- Verujem da su sada otvorena sva vrata za članstvo Srbije i pregovore za buduće članstvo Srbije u EU - rekao je Tadić, ali Srbija ni posle 11 godina nije ni blizu članstva u EU, već su pritisci na našu državu samo intenzivirani, a novi ponižavajući uslovi za nastavak pregovora se ređaju.

Posle sramnog hapšenja srpskog generala Boris Tadić je izgubio izbore i bačen je na đubrište političke istorije.

General Mladić na dan hapšenja poneo je kesu lekova kada je priveden u Specijalni sud u Beogradu. Pre toga imao je nekoliko moždanih udara i da mu je jedna ruka mu je bila oduzeta.

I pored svega toga, tadašnja vlast Borisa Tadića i DS izručila je generala Haškom tribunalu gde mu je kasnije suđeno, a proces mu je trajao čak 10 godina.

Danas, meta Haga je ponovo lider SRS Vojislav Šešelj i njegovih sedam bivših i sadašnjih saradnika. Haški istražitelji nameravaju da razgovore sa sadašnjim i bivšim članovima Šešeljevog tima obave krajem juna, a sa Šešeljem prvog jula.

Upravo je lider SRS više puta izjavljivao da je "Tadić na sebe navukao veliko proklestvo isporukom "Stojana Župljanina, Radovana Karadžića, Ratka Mladića i Gorana Hadžića".

Očigledno je da se saradnja Srbije sa Haškim tribunalom pokazala samo kao poniženje države, te se očekuje da će se ovog puta Srbija postaviti dostojanstveno i da neće biti izručivanja Srba.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (5)

Loading
Rada

26.05.2022 18:04

Njegova politika unizavanja Srbije i srpstva ne cudi, s obzirom da je potomak dizdarevica, da ima rodbinske veze sa tacijem a ko zna koje ucitelje jos ima. Hvala Bogu otisao je u dj.....te istorije.

Stane Dolanc

26.05.2022 18:17

E moji Srbi , nije on izgubio već pobedio jer neznate za koga se on borio. Pogledajte na internetu ko mu je bio ujak. ( Jure Francetić )

Istina

26.05.2022 18:19

Mislio je da je narod zaboravio unistavanje Srbije, klanjanje i pljuvanje svome narodu u lice pa se i na ovim izborima kandidovao. Covek bez morala i casti, to narod nije zaboravio i to mu je pokazao.

Istoricar

26.05.2022 22:33

Izdajnik,jedan od najvecih izdajnika u istoriji,I deo najmracnijeg perioda kad su Srbijom vladali strani ambasasori I njihovi vazali!