SRĐA TRIFKOVIĆ RAZOTKRIVA SOROŠEVE NAMERE Nemačka u velikoj opasnosti?
Foto: Printscreen Youtube/Balkan info

Soroš je u Davosu poručio da je "evropska zavisnost o ruskim fosilnim gorivima i dalje preterana", te otpužio bivšu nemačku kancelarku Angelu Merkel zbog toga što je, prema njegovim ječima, "sklopila posebne poslove s Rusijom za snabdevanje gasom i učinila Kinu najvećim nemačkim izvoznim tržištem".

- To je Nemačku učinilo najboljom ekonomijom u Evropi, ali sada se mora platiti visoka cena. Nemačku ekonomiju treba preorijentisati. A to će potrajati dugo - rekao je Džordž Soroš.

SRĐA TRIFKOVIĆ RAZOTKRIVA SOROŠEVE NAMERE Nemačka u velikoj opasnosti?

Foto: EPA/CLEMENS BILAN

 

Srđa Trifković kaže da Soroš pokušava da svet predstavi kroz strogo crno-belu paradigmu „otvorenih društava“ oličenih u političkom Zapadu, sa jedne strane, i „autoritarnih sila“ predvođenih Rusijom i Kinom sa druge strane.

- Špekulant mađarsko-jevrejskog porekla greši, međutim, ili što je još verovatnije svesno prikriva istinski karakter globalne podele. Ta je podela između društava koje su u demografskom sunovratu, čije elite nameću odricanje od sopstvene istorije i kulture, društva u stanju moralnog sunovrata i istovremenog nametanja neoliberalnog totalitarizma sa jedne strane, drugim rečima društva "Zapada" u fazi nesumnjive dekadencije, i onih ubedljivo većinskih zajednica na globalnom nivou koje odbijaju da krenu putem samouništenja koji nam se trasira iz Brisela i Vašingtona - kaže profesor.

Posebno je indikativno da Soroš insistira na potrebi rekonstruisanja nemačke privrede da bi se umanjila njena zavisnost od ruskih energenata i od izvoza nemačkih proizvoda u Kinu, ukazuje Srđa Trifković.

- Time se taj "veliki mag" špekulativne ekonomije zapravo zalaže za uništenje poslednje ozbiljne privrede u Evropi koja se zasniva na stvaranju dodatne vrednosti. Soroš je svoje milijarde stekao na berzanskim marifetlucima kojima nije stvoren nijedan jedini cent nove vrednosti, a istovremeno je tako zarađenim sredstvima već decenijama finansirao sve oblike morbidnosti globalizovanog sveta kakav on želi: od nesputane migracije iz trećeg sveta u Evropu i Severnu Ameriku do legalizacije heroina i eutanazije; od proslavljanja seksualne devijantnosti do insistiranja na slobodi abortusa do devetog meseca. Svaku njegovu poruku treba uzeti ozbiljno jer je reč o čoveku koji oličava stanje duha njemu sličnog davoskog establišmenta koji takve smernice potom sprovodi u delo. Za Srbe bi bilo najpametnije da te preporuke pažljivo prouče i da se onda ponašaju u dijamentralnoj suprotnosti sa njima, bukvalno po svakom pitanju - izjavio je profesor.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading